Bugün Buca'da yokuş aşağı yaklaşık 30km/s hızla ilerlerken önümdeki araç biraz sert fren yapınca, ben frenle uğraşmayıp: "nasılsa tek yön" diyerek sola kaçmayı düşündüm. Soldan da araba gelmesin mi Belediye sağolsun yolu çift yön yapmış, şansımı ısırayım -başka bir şey derdim de -Ulan dedim fren yapacaz. Asfaltı yapanın, planlayanın, cilalayanın, yere kamyondan dökülmüş ince tozun dökülmesinde emeği olan herkesin eline sağlık(!) Önün inceden kilitlendiğini ve daha da hızlandığımı anlayınca arkayı kilitleyip yanlamaya başladım ama nafile. Bir sağ yaptım, sonra sola doğru yanlarken koruma demirinin sürtme sesi geldi ve ben motordan indim, kendisi iki adım daha devam etti ve durdu.
Sonuç; benim üzerimde toz bile yok, yürüyerek indim zaten motordan, koruma demirinde çizik, topcasede ufak bir çizik ve hafif eğilmiş bir ayak pegi(YBR'de sabit, biliyorsunuz). Düşmeden önce niyetim kimseye zarar vermeden durmaktı, çok şükür başardım.Karşı yönden gelen ablanın hafif bir şok geçirdiğini görünce, suçu da olmadığından stres yaptırdığım için özür diledim ve belediyeye üstün hizmetlerinden ötürü saygılarımı sundum. Birkaç dakika motoru ve kendimi kontrol ettim. "Nasıl olur lan, her yer sağlam. Bende toz bile yok, kesin sonradan acısı çıkacak görmediğim bir şey var" dedim ama bir şey çıkmadı.
İlk defa düştüğüm ve sürücü kursunun pistinde yanlama şeklinde arka fren çalıştığım için kendimle gurur duydum Genel olarak bakınca mutluyum çünkü hiç hasar almadım, düşüşüme 8.8/10 veriyorum, pro hissediyorum ABS olsaydı kesin bir şey olmazdı evet