Motosikletim fan açmıyor yakın zamanda servise gideceğim.Fan müşürü bozuk olabilir mi? Birde kaça mal olur bilginiz var mı? Bu arada motoru fazla kullanmıyorum fan bozuk diye
Motosikletim fan açmıyor yakın zamanda servise gideceğim.Fan müşürü bozuk olabilir mi? Birde kaça mal olur bilginiz var mı? Bu arada motoru fazla kullanmıyorum fan bozuk diye
Fan bozuk olabilir
Müşür bozuk olabilir
Fan sıkışmış olabilir
Fan müşürü açacak dereceye gelmemiş olabilir
Kablojda problem olabilir
Servis'e gitmek en ideal çözüm yazdığınız gibi, umarım ucuza yırtarsınız.
125'lik motor ne kadar ısınacak ki fan açacak Fansız binseniz de sürekli sıkışık trafikte gezmediğiniz sürece hiç sorun olmaz.
Çok kıvrak zekalısınız önümüz yaz geçen sene bomboş asfaltta izmir sıcağında hararet ışığı yandı 15 dk. otobanının sağında bekledim.Motor öyle bir ısınıyor ki sıcakta hemencecik.Hele bir trafiğe girdim ışıklar filan 2 defa bekledim 20 dk'da geçenlerde (hava 20 derece civarı) motoru uzun süre çalıştırmamıştım 15 dk çalışsın dedim bir gittim motorun yanına hararet ışığı yanıyor.
Çıkıntı miktarı diye bir şey vardır motorun 125 cc olması çok ırgalamaz motor hacmi büyük olursa çevresi (çıkıntıları) daha fazla olur ve daha fazla havaya maruz kalır ve radyatörü büyük ve sıvı miktarı fazla olduğu için neredeyse aynı oranda soğur.
Şimdi bana diyeceksin büyük motorların üzerine bir bin sıkışık trafikte yaz günü ne kadar ısındığını anlarsın diye? O motorun büyük olmasından dolayı daha çok ısı yayacağı içindir.Daha sıcak olduğu için değildir.
Motorunun soğutma sisteminin sorunlu olduğunu anlayacak zeka yokmuş sende o zaman. Düzgün çalışan bir sıvı soğutma sistemi normal sürüş koşullarında fana ihtiyaç duymaz. Bajaj Pulsar 200NS'yi kırık soğutma fanıyla 2500 km sürdüm. Sonrasında fark ettim de serviste garantiden değiştirdiler. Motorda hiçbir sıkıntı yaratmadı, çünkü sıkışık trafiğe çok girmiyodum.
Herkonuda tartışma, sataşma sakin olun gençlığh..
Avukat mode on : pılsar cıbıldak dolayısı ile ihtiyacı olmayabilir bile zira kullandığım apachi smde çift büyük petek ile fansız cayır cayır yazda güneyde, sıkıntı yaşatmıyordu. ,, konu sahibinin imzasında yzf125 yazmakta kazak/hırka/peştemalla dolanan bir alet
Sen bi doğru düzgün konuşsana geri kafalı sana hakaret mi ettim bende sen bana böyle bir laf ettin yazdığım bilgilere cevap verecek aklın olmadığı için ancak hakaret edersin tam kara cahil işi muhattab bile olmamda işte. motorun sıvı soğutma sistemini kontrol ettirdim hiç bir sorun yok ne demek fana ihtiyaç yok evimin yolu sıkışık trafikten geçiyor uçarak gidim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:08 ----------
8 aydır kullanmadım motoru sınavım ve işlerim var onla ilgileniyorum ay sonu bakıma gidecek onuda halledeceğim
Off neyse hadi iyi geceler
Hararet yukselmiyorsa birsey olmaz biraz radyator sividi ekle bas devam yani
Konu fena hararetlenmiş acilen fanı açmamız lazım beyler
sıvı seviyesini kontrol edin radyatör kapağını açın motosikleti çalıştırıp gaz verin su taşırması lazım taşırmıyor ise devirdaim sorunludur.
termostatta sorun olabilir. fan müşüründe sorun olabilir dikkat edin hareret iyi bişey değildir. ama arkadaşların dediği gibi düz yolda sıkışık olmayan bir trafikte kolay kolay araç fan açmaz eğer açıyorsa hararet çabuk yükseliyorsa conta yakmış olabilirsiniz
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)