Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Fan Sorunu

REKLAM ALANI
    Yiğit_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yzf r125
    Motosikletim fan açmıyor yakın zamanda servise gideceğim.Fan müşürü bozuk olabilir mi? Birde kaça mal olur bilginiz var mı? Bu arada motoru fazla kullanmıyorum fan bozuk diye

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Fan bozuk olabilir

Müşür bozuk olabilir

Fan sıkışmış olabilir

Fan müşürü açacak dereceye gelmemiş olabilir

Kablojda problem olabilir

Servis'e gitmek en ideal çözüm yazdığınız gibi, umarım ucuza yırtarsınız.

Motosikleti
    Yzf r125
    Alıntı Carbondioxid adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Fan bozuk olabilir

Müşür bozuk olabilir

Fan sıkışmış olabilir

Fan müşürü açacak dereceye gelmemiş olabilir

Kablojda problem olabilir

Servis'e gitmek en ideal çözüm yazdığınız gibi, umarım ucuza yırtarsınız.
    Sağol kardeşim müşürü açacak dereceye geldi açmadı onu eledim zaten benim korkum servis de çıkacak pavyon hesabı Müşür fiyatları nedir?

Alıntı Yiğit_ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sağol kardeşim müşürü açacak dereceye geldi açmadı onu eledim zaten benim korkum servis de çıkacak pavyon hesabı Müşür fiyatları nedir?
    Rica ederim , fiatlar/hizmetler konusunda bilgim yok, genelde Tv pc karşısında çarşdan alınmış ..ra ile sulanıyorum, kolay gelsinler.

Motosikleti
    Yzf r125
    Rica ederim , fiatlar/hizmetler konusunda bilgim yok, genelde Tv pc karşısında çarşdan alınmış ..ra ile sulanıyorum, kolay gelsinler.
    Pek birşey anlamadım ama eyv.

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    125'lik motor ne kadar ısınacak ki fan açacak Fansız binseniz de sürekli sıkışık trafikte gezmediğiniz sürece hiç sorun olmaz.

Motosikleti
    Yzf r125
    Alıntı Mengu16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    125'lik motor ne kadar ısınacak ki fan açacak Fansız binseniz de sürekli sıkışık trafikte gezmediğiniz sürece hiç sorun olmaz.
    Çok kıvrak zekalısınız önümüz yaz geçen sene bomboş asfaltta izmir sıcağında hararet ışığı yandı 15 dk. otobanının sağında bekledim.Motor öyle bir ısınıyor ki sıcakta hemencecik.Hele bir trafiğe girdim ışıklar filan 2 defa bekledim 20 dk'da geçenlerde (hava 20 derece civarı) motoru uzun süre çalıştırmamıştım 15 dk çalışsın dedim bir gittim motorun yanına hararet ışığı yanıyor.

Çıkıntı miktarı diye bir şey vardır motorun 125 cc olması çok ırgalamaz motor hacmi büyük olursa çevresi (çıkıntıları) daha fazla olur ve daha fazla havaya maruz kalır ve radyatörü büyük ve sıvı miktarı fazla olduğu için neredeyse aynı oranda soğur.

Şimdi bana diyeceksin büyük motorların üzerine bir bin sıkışık trafikte yaz günü ne kadar ısındığını anlarsın diye? O motorun büyük olmasından dolayı daha çok ısı yayacağı içindir.Daha sıcak olduğu için değildir.

shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    turuncu
    Çok kıvrak zekalısınız önümüz yaz geçen sene bomboş asfaltta izmir sıcağında hararet ışığı yandı 15 dk. otobanının sağında bekledim.Motor öyle bir ısınıyor ki sıcakta hemencecik.Hele bir trafiğe girdim ışıklar filan 2 defa bekledim 20 dk'da geçenlerde (hava 20 derece civarı) motoru uzun süre çalıştırmamıştım 15 dk çalışsın dedim bir gittim motorun yanına hararet ışığı yanıyor.

Çıkıntı miktarı diye bir şey vardır motorun 125 cc olması çok ırgalamaz motor hacmi büyük olursa çevresi (çıkıntıları) daha fazla olur ve daha fazla havaya maruz kalır ve radyatörü büyük ve sıvı miktarı fazla olduğu için neredeyse aynı oranda soğur.

Şimdi bana diyeceksin büyük motorların üzerine bir bin sıkışık trafikte yaz günü ne kadar ısındığını anlarsın diye? O motorun büyük olmasından dolayı daha çok ısı yayacağı içindir.Daha sıcak olduğu için değildir.
    bu sorun ta geçen seneden beridir var ve sen daha yeni mi yaptırmayı düşünüyon?

Motosikleti
    Çok kıvrak zekalısınız
    Motorunun soğutma sisteminin sorunlu olduğunu anlayacak zeka yokmuş sende o zaman. Düzgün çalışan bir sıvı soğutma sistemi normal sürüş koşullarında fana ihtiyaç duymaz. Bajaj Pulsar 200NS'yi kırık soğutma fanıyla 2500 km sürdüm. Sonrasında fark ettim de serviste garantiden değiştirdiler. Motorda hiçbir sıkıntı yaratmadı, çünkü sıkışık trafiğe çok girmiyodum.

Herkonuda tartışma, sataşma sakin olun gençlığh..

Avukat mode on : pılsar cıbıldak dolayısı ile ihtiyacı olmayabilir bile zira kullandığım apachi smde çift büyük petek ile fansız cayır cayır yazda güneyde, sıkıntı yaşatmıyordu. ,, konu sahibinin imzasında yzf125 yazmakta kazak/hırka/peştemalla dolanan bir alet
    Yiğit_ bunu beğendi.

Motosikleti
    Yzf r125
    Motorunun soğutma sisteminin sorunlu olduğunu anlayacak zeka yokmuş sende o zaman. Düzgün çalışan bir sıvı soğutma sistemi normal sürüş koşullarında fana ihtiyaç duymaz. Bajaj Pulsar 200NS'yi kırık soğutma fanıyla 2500 km sürdüm. Sonrasında fark ettim de serviste garantiden değiştirdiler. Motorda hiçbir sıkıntı yaratmadı, çünkü sıkışık trafiğe çok girmiyodum.
    Sen bi doğru düzgün konuşsana geri kafalı sana hakaret mi ettim bende sen bana böyle bir laf ettin yazdığım bilgilere cevap verecek aklın olmadığı için ancak hakaret edersin tam kara cahil işi muhattab bile olmamda işte. motorun sıvı soğutma sistemini kontrol ettirdim hiç bir sorun yok ne demek fana ihtiyaç yok evimin yolu sıkışık trafikten geçiyor uçarak gidim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:08 ----------

Alıntı shruikan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu sorun ta geçen seneden beridir var ve sen daha yeni mi yaptırmayı düşünüyon?
    8 aydır kullanmadım motoru sınavım ve işlerim var onla ilgileniyorum ay sonu bakıma gidecek onuda halledeceğim

Motosikleti
    Sen bi doğru düzgün konuşsana geri kafalı sana hakaret mi ettim bende sen bana böyle bir laf ettin yazdığım bilgilere cevap verecek aklın olmadığı için ancak hakaret edersin tam kara cahil işi muhattab bile olmamda işte. motorun sıvı soğutma sistemini kontrol ettirdim hiç bir sorun yok ne demek fana ihtiyaç yok evimin yolu sıkışık trafikten geçiyor uçarak gidim.
    Ettin tabi ne demek Çok kıvrak zekalısınız ? Açıklarmısın şu yazdığını. İnsan gibi yorum yapıyoruz insan gibi cevap vereceksin.

Motosikleti
    Yzf r125
    Ettin tabi ne demek Çok kıvrak zekalısınız ? Açıklarmısın şu yazdığını. İnsan gibi yorum yapıyoruz insan gibi cevap vereceksin.
    Eee ne var bunda hakaret mi? bu kıvrak zekalı olmak hakaret dercesinde kötü birşey mi? benim motorum grenajlı ve önümüz yaz onu hesaba kat

Motosikleti
    Off neyse hadi iyi geceler

Motosikleti
    Yzf r125
    çattık neyse

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:20 ----------

Herkonuda tartışma, sataşma sakin olun gençlığh..

Avukat mode on : pılsar cıbıldak dolayısı ile ihtiyacı olmayabilir bile zira kullandığım apachi smde çift büyük petek ile fansız cayır cayır yazda güneyde, sıkıntı yaşatmıyordu. ,, konu sahibinin imzasında yzf125 yazmakta kazak/hırka/peştemalla dolanan bir alet
    Onu hesaba katamıyor bakmamıştır bile imzaya arkadaş 15 dk rc 250'yi devirli sürdü motor fan açtı serin havada her yeri kapalı motorun

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    xmax_250 ABS 2015 + Sepetli 52 litre
    Hararet yukselmiyorsa birsey olmaz biraz radyator sividi ekle bas devam yani

webingo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha YZF R25
    Konu fena hararetlenmiş acilen fanı açmamız lazım beyler

Motosikleti
    Yzf r125
    Alıntı istanbu_gezg adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hararet yukselmiyorsa birsey olmaz biraz radyator sividi ekle bas devam yani
    Şehir içinde trafikte fazla kalınca yükseliyor birde çok sıcak havalarda uzun yolda da olabiliyor. motorun her yeri kapalı hocam çıplak motor olsa sorun yokta fansız olmuyor

Motosikleti
    Kuba CR1
    sıvı seviyesini kontrol edin radyatör kapağını açın motosikleti çalıştırıp gaz verin su taşırması lazım taşırmıyor ise devirdaim sorunludur.
    termostatta sorun olabilir. fan müşüründe sorun olabilir dikkat edin hareret iyi bişey değildir. ama arkadaşların dediği gibi düz yolda sıkışık olmayan bir trafikte kolay kolay araç fan açmaz eğer açıyorsa hararet çabuk yükseliyorsa conta yakmış olabilirsiniz

Motosikleti
    Yzf r125
    Alıntı erensipahi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sıvı seviyesini kontrol edin radyatör kapağını açın motosikleti çalıştırıp gaz verin su taşırması lazım taşırmıyor ise devirdaim sorunludur.
    termostatta sorun olabilir. fan müşüründe sorun olabilir dikkat edin hareret iyi bişey değildir. ama arkadaşların dediği gibi düz yolda sıkışık olmayan bir trafikte kolay kolay araç fan açmaz eğer açıyorsa hararet çabuk yükseliyorsa conta yakmış olabilirsiniz
    sıvı devir daim yapıyor onda sorun yok

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)