Kaskım top gibi yuvarlandı.Ne yapmam gerek ?
Reklamlar
-
Arkadaşlar merhabalar, bugün talihsiz bir play yaşadım.İcon airframe ghost carbon kaskım var ve babama merdivene koyması için verdim.Babam merdivenin 2.basamağına koydu ve ordan ilk basamağa düşüp kaldırımın üzerinde top gibi 3-4 kere döndü.Malum kaskın fiyatı belli 2000 lira civarında bir şey.Yenisini almakta kolay değil.Simdi kask korumasını kaybetmismidir ? Yeni bi kask mi almam gerekiyor yoksa gerçekten bir şey olmamıştır ondan diyip devam etmek mi ? Gönlüm hic rahat değil açıkçası takip devam etme konusunda..
Reklamlar
-
2000lik kask yuvarlanmayla bozulucaksa kazada neler olur acaba birşey olmamıştr bence
-
Kaskın sağ ve sol tarafından baskı uygula ve dinle çat çat ses gelmiyorsa sorun yok aynı baskıyı ön ve arkadan da yaparak dinle. Barkın bayoğluna bu soruyu sormuştum bu cevabı verdi
-
kaç bedendi kullanmıycaksan öğrenim de...
-
Aldigin yere git içindeki herşeyi söktür.
Sadece plastik kısım kalınca iyice incele göçen biryer varmı. Varsa kask çöptür.
Benimde kask icon 2 kere yere dustu biri aynadan biride bel mesafesinden icinde bi göçük yok
-
Darbe esnasında kaskın içinde ağırlık (kafa) olmadığı sürece aldığı darbeler sorun yaratmaz. (Motorun selesinden düştü, elimden düştü, vb) Bu yazdığım kendi görüşüm değil Arai mühendisinin cümlesidir. Dandik kasklarda bu durum geçerli olmayabilir ama sahip olduğunuz kask kaliteli bir kask.
-
Birşey olmaz merak etme için rahat olsun
-
Ucuz kask olsaydı o kask kullanılmazdı atılırdı ama pahalı kask olunca bişey olmaz denir
-
Mengu16 adlı üyeden alıntı
Ucuz kask olsaydı o kask kullanılmazdı atılırdı ama pahalı kask olunca bişey olmaz denir
tamamen katılıyorum
ne olursa olsun o kask 300 le yere vurunca işe yaraması icin var yerde yuvarla top oyna bise olmaz bu olaya karsıyım ,( KASK SATICILARININ KASK SATABİLMEK İCİN SALLADIGI BİR OLAY BENCE )
-
Göçük v.s yoksa kullan dostum. Herkes kask düştüğünde koruma özelliğini yitirir yeni kask alınması gerekir der ama kimse yüzlerce lira verip aldığı kaskını bir veya birkaç kez düştüğü için çöpe atmaz. Ben 200 lira verip ls2 kask aldım. Bir buçuk yıl içinde defalarca seleden düştü hiç de değiştirme gereği duymadım. Yok çatlak ilerliyomuş da ilk kaza anında kask kırılıyomuş. Bunu diyen iki arkadaşım vardı. İkisinin de kaskı gymkhanada gözümün önünde düştü. Bir tanesi motordan düşüp yere kafayı vurdu bir de yani. Yanlarına gidip bu çatlak muhabbetini söylediğimde "yok kanka ya bişey olmamıştır" deyip geçiştirdi. Geçelim bu kask düşünce özelliğini yitirir yenisi alınır muhabbetlerini.
2014 Salcano Wolf 125 > 2017 Bajaj Pulsar 200NS ABS > 2020 YAMAHA YZF-R25
-
awesomee adlı üyeden alıntı
kaç bedendi kullanmıycaksan öğrenim de...
Small
Kask 3 kere yere temas etmiş biri vizorle yerin temasi , biri alt taraftan digeride yan taraftan darbe almış.Bende bir şey olacağını sanmıyorum ama o yuvarlanisi görünce gözlerim bi dolmadı değil :D
-
Off kullanılmaz o kardeşim, ver bana ben imha edim onu, nerde buluşalım?
-
Kılcak çatlaklar varsa kaza anında o kılcal çatlakların cart ayrılması gerekmiyomu
-
Yumurtaya vurursunda küçük bir göçük olur minicik. Onun gibi bişi varmı
-
O kask bitti kardeşim hele hele top gibi yuvarlandıktan sonra birisi gelişine bir tane vurduysa hiç şansı yok.Ben sana özelden adresimi veriyorum sen o kaskı bana yolla kimseye bir şey olmadan ortadan kaldırayım onu.
Şaka bir yana normal olarak başınıza takılı vaziyette kaza atlatmadıysanız,darbe almadıysa.Yada normal durumlarda çok sert şekilde darbe almadığı sürece çokta sorun olacağını sanmıyorum.Hele hele dediğiniz gibi 5-10 cm lik basamaktan yere düşüp yuvarlanmasından hiç bir şey olmaz.
-
yuvarlanırken içinde kafa yoksa sorun olmaz.
-
Şöyle düşün, kaza esnasinda kafani kaskla 1 kere yere vurup tekrar motorun üstüne binmiyorsun,yere vurmalar,sürtünmeler tekrar yere vurmalar yaşaniyor,eğer en ufak bi yere düşmede özelliğini yitirecek olsa kaza esnasinda da korumazdi.
-
Göçük yok çizik bile yok sadece toz var kaskın üzerinde.Daha yeni gri aynali vizör almıştım sanırım bir şey olmadan gönül rahatlığıyla kullanmaya devam edicem.Teşekkürler fikirleriniz ve tavsiyeleriniz için Adres vericek arkadaşlar keşke zengin olsamda hepinizin adresine bitane yollasam 3 ay biriktirdiğim parayla anca bitane kendime alabildim Daha iyileri size nasip olur inşallah
-
Kapitalizmin oyununa gelme. Kompozit kaskta gözle görülemeyecek kadar ufak bir çatlak olsa bile o çatlak ilerlemez. Termoplastik malzemeden yapılmış kasıklarda ilerleyebilir. Gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz kanaatindeyim.
-
Mersin İl Temsilcisi
ağır bir kaza geçirmediyseniz devam.
yalnız, kaskların da DOT tarihleri vardır, aynı lastikleri gibi..
sık sık da kaskınızı kontrol edin, genel anlamda söylüyorum ( yolda bir lastikten sıcrayan taş vs haberiniz olmadan zarar vermiş olabilir )
çizik, ezik, göçük gibi durumlarda değiştirin.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)