Hiçbir şey olmaz 100 adet basamaktanda düşse bir şey olmaz için rahat olsun
Hiçbir şey olmaz 100 adet basamaktanda düşse bir şey olmaz için rahat olsun
bişey olmaz
Çöp olmuştur o çöp.Bedeni small ise bana ver sen kendini riske atma :D
Herkesin söylediğine ilaveten teori eğitiminde hocanın söylediği birşeyi söyleyeyim, iç kısımdaki kaska yapışık madde yani (fiberglas, carbon vs...) rengi beyazsa ve düştüğü yerde küçük bir siyalık oluştuysa o kask çöptür, ya da rengi siyahsa ve düştüğü yerde küçük bir beyazlık oluştuysa aynı şekilde o kask çöptür, sağlığınız çok kıymetli, o yüzden forumda her kafadan bir ses çkar hepsi doğru değil hepsi yanlışta değil, en güzeli kaskı aldığınız yere gidin ve kontrolünü sağlayın, geçmiş olsun...
"Olmadı Diye Sızlandığın Duaya,Gün Gelir Olmadı Diye Şükredersin."Şems-i Tebrîzî
ŞU videoda bu tarz düşürme konularıyla ilgili Arai yetkilisinin bir açıklaması var.
Hocam o kask 300 küsürle giderken kafanızı korumak için yapılmış küçücük bir yerden düşmesiyle bir şey olacagıni sanmıyorum olursa kaska elimiz çarptı çöpemi atalım yada biraz sert koydunuz yere bence hiçbir şey olmaz
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:12 ----------
7.13 den itibaren adam cevap veriyor. (yukarıda da aynı video var ama tekrarlayayım dedim)
Kaskın içindeki süngerimsi darbe emici katman, bir tür polistiren köpük denilen malzeme, inşaatlarda ısı yalıtım levhaları olarak görmüşsünüzdür.
Bu katmanı koruyan da dıştaki plastikimsi malzemeden oluşan kabuk katmanı.
Esas olan iç katmanın, bu darbe emici katmanın ezilmemesi. İçinde kafan varken çarparsan, adı üstünde, darbeyi emiyor. Tek seferlik bir ürün.
Dış kabuk ise kolay kolay kırılmaz.
Videonun özeti aşağı yukarı bu şekilde.
Aklımdan pinpon oynarken pinpon topunun kırık olup olmadığını topu iri raket arasında veya raketle masanın üstünde ileri geri dairesel hareketlerle gezdirip çıtırtı sesi geliyor mu diye baktığımız geçti... Düz bir masaya kaskı koyup benzer hareketlerle dış kabukta çatlak olup olmadığına bakılabilir...
Özetle: Ciddi anlamda içerdeki köpük malzemeyi başınızla ezecek kadar düştüyseniz ve dolayısıyla artık o katmanın darbe emiciliği kalmadıysa, kaskın işi bitmiştir.
Basit düşürmelerde ise, boşken, yüksekliğe, şiddete de bağlı olarak yine elbette de, muhtemelen kaskın dış plastik kısmına çöpe atmayı gerektirecek kadar bir şey olmamış olabilir ... Daha doğrusu olmamış olması gerekir.
Bence, basit bi düşürmeyle kaskın plastik aksamı çatlıyorsa, ürün hatalıdır, ayıplı maldır, iade alınmalıdır. Plastiğini bi zahmet ona göre yeterince kuvvetli koysunlar, kask üreticileri, kask üretiyoruz diye ortaya çıkıyorlarsa ...
Bazı arkadaşlar saçmalamayın lütfen...
Kurye egitiminde rahmi barutcu hoca "kask yere dustugunda coptur"demisti.ben de "hocam belden asagida mesafelerde dustugunde bisey olmadigini soyluyorlar"dedigimde bu bilgiyi nereden aldigimi sordu bende"internetten"deyince"forumlarda internetteki bilgilerin cogu yalan demisti.
Belden asagi mevzusunu bu forumda acilan bi konuda okumustum ama dogruluk payi cok yok gibi geliyor.kaskin kafa icindeyken carpamalarda kopugun ozelligini yitirmesi dogrudur. kafa icinde degilse kabugun durumuna bakmak lazim.yukarida arkadasin yazdigi gibi elimizle kaska bastirdigimizda citirti yada ses geliyorsa bu sorundur.
Kask boş iken bir şey olmaz dış kabuk hasar görmediği surece içerisindeki malzeme ye baskı yok surus esnasinda çarpma anında içi dolu olduğu için hasar görür
Kaska yanlarından bastırınca çatır çatır sesler geliyor köpük kılcal çatlaklarla ilerliyor gerçekten kötü hissediyorum...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)