Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Hatalı sollayışım: Video

REKLAM ALANI

Bence suçlusu arkadaş ve grup sürüşü,
    Çünkü dünyanın en dikkatli en düzgün adamıda olsan.5 tane Ünv. bitirsen ,Nobel ödülü de alsan.
    Malesef DNA'larda olan, genlerimize işlemiş ALFA erkeği olma çabası burada devreye giriyor.
    Normalde hiç yapmayacağın şeyler yapmaya,saçma sapan riskler almaya başlıyor insan.
    Mümkün mertebe uzak durmak gerekli.

Selamlar
    Heinz

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ZümeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Me Te Doquz
    Alıntı kahraman1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bir gün solladiğin araç sirf geçmeni zorlastirmak için gazı köklerse olan sana ve karsidan gelen suçsuz adama olur.Yinede sen bilirsin.
    Benim dediğim bu olay şehirler arası yollarda oluyor. Genelde solladığım aracın haberi bile olmuyor.
    Bir keresinde karşıdan otobüs gelirken aradan geçerim dedim çıktım kamyonu sollamaya şerefsiz otobüs sürücüsü bilerek arayı daraltmıştı beni korkutmak için kocaman bir LOOOOL deyip geçtim gittim..
    Ayrıca bazı kamyoncuları sollarken adamlar geriden fark ederse seni, egzoz frenini hazırlayıp tam geçerken patlatıyor kapkara dumanı üzerinize şerefsizler, kask ve balaklavadan onuda duymuyorum ama 2 kere denk geldim.
    Derin olan kuyu değil, kısa olan ip'tir.

Motosikleti
    Yeşil Kubazaki CR1
    Eğitim açısından güzel bir paylaşım. Önemle üzerinde durulması gerekir.

Devam eden virajlarda sollama:
    Bence burada en basit kural, sadece ilk viraja öndeki sollamak istediğiniz araçla birlikte girebilirsiniz; haliyle, sollayacağınız için.

İkinci viraja ise solo, tek başına girmeyi başarmalısınız.

Gözümüzde daha iyi canlandırmak için şöyle anlatayım; yarış pistlerinde gördüğünüz şekilde, MotoGP'deki gibi senkronize bir şekilde hep beraber sola viraja, sonra yine haydi hep beraber sağa viraja yatamazsınız karayollarında.

Çünkü gelen trafik var.

İkinci viraja tek başınıza yatabilecek kadar solladığınız araçla arayı açıp, önüne geçip, viraj için doğru konumlanıp, sollamak için çıktığınız yüksek hızdan tekrar virajı alabileceğiniz hızlara viraja girmeden önce düşüp, virajı güvenle almaya başlayamayacaksanız, o sollamaya çıkmamalısınız.

Vakitlice, yani öndeki araç ikinci viraja gelmeden, önüne geçmenin en kestirme yolu da, ilk virajı yatarak almak değil, gazı kökleyip, öndeki aracın hızına göre çok daha yüksek hızlara çıkıp, arayı yeterince açtıktan sonra (makas atar gibi değil) diklemesine önüne geçmek, ve sonra, motor daha dikken, frenleyip, ikinci viraj için tek başına konumlanmak.

Bu da yaklaşık, önünüzdeki araç 72 km/h ile gidiyorsa ve ikinci viraja olan mesafeniz bi 200 m ise, onun 10 saniyede alacağı mesafeyi sizin 5 saniyeden almanız için 144 km/h hızlara çıkmanız; hadi diklemesine ineceğinizden, mesafeniz 200 m'den daha kısa bile olsa, temizinden bir 130-140 km/h'lara ulaşmanız demektir...

Ve tabii 130-140 km/h'lardan da tekrardan, ikinci virajın açısına göre, dönebilme becerinize göre, yol durumuna göre vs., 80-90 km/h güvenli dönüş hızlarınıza geri düşmeniz de gerekmektedir.

Ben şahsen, düz yolda, bayır aşağıya 110'u ancak gördüğümden, böyle sollamalara çıkmıyorum. Yemiyor. .

Motoruna güvenen arkadaşlar içinse, işin matematiği yukarıdaki gibi.

Güvenli sürüşler.

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:50 ----------

İlave not: Motosiklette ivmelenme mi önemli azami hız mı?
    Motosiklette benim önem verdiğim konu kilometrelerce bomboş dümdüz yolda 180-200 basması değil, 80-90 km/h hızla giderken 130-140 km/h hızlara ne kadar kısa sürede çıkabildiğidir. Motosiklet seçerken azami hızdan ziyade bu anlık ivmelenme gücüne de bakmakta fayda var.

something123 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT 07
    Alıntı Shamy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sana tecrubeli diyorlar ya,o zaman tecrubesizleri dusunmek dahi isyemiyorum.
    Bir yutkunup yorum yazın sevgili arkadaşlarım... hitap şekillerine dikkat etmekte fayda var ..
    samimiyetine guvendiginiz kişilere sen ama tanımadıgınız kişilere siz diye hitap edilir..
    özellikle eleştirel yorumlarda siz yazmak çok daha dogru olur, birde bazen kelimeler her yere gidiyor, o yuzden bi nefes alıp oyle yazın yorumlarınızı...

Yada en iyi yontem yazınca bir kez daha okumaktır..
    Ne yaparsan yap... AŞK ile yap..

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)