ayna639 adlı üyeden alıntı
o senin düşündüğün gibi değil emre arkadaşım. Uygunluk belgesinde çanta ile ilgili bölüm olması gerekiyor. Uygunluk belgesi ise Makine mühendisi tarafından verilen uygunluk belgesi yani zaten sen trafik tescil büro amirliğine motosikletimde çanta var ruhsata işletmek istiyorum diye gidersen sana git uygunluk belgesi al gel ondan sonra işleyelim Teknik yönden çanta takması uygundur diye bir belge çıkartman gerekiyor diyecekler. Oysa bizim rx3i lerde çanta kendi üzerinde takılı ve uygunluk belgesinde de yan ve arka çantaları vardır şeklinde ibare olup bu belgeninde bir makine mühendisi tarafından imzalı olması sebebiyle biz o polümlere girmiyoruz. Sadece ruhsat alırken "Efendim memur bey mümkünse çantalarımı ruhsata işleyin lütfen" diyoruz. Bu noktada komik olan ben polis olduğum halde bana bile atarlanan trafikçiler beni çok güldürdü. " Olmaz öyle şey gardaşım" tarzı yani. İnternetten indirdiğim birkaç ruhsat örneği ve Uygunluk belgesindeki yer alan maddeyi gözüne sokunca "yapma yavvv demek böyle oluyor hemen halledelim gardaşım" dedi.