Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Artçı ürünleri

REKLAM ALANI
    mithrelios - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mts 950
    Alıntı egiray adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben genel olarak forumda şöyle bir durum görüyorum: "Herşeyin tam olarak eksiksiz olmadan yola çıkma" "Bütçeni biraz daha zorlayarak alabileceğinin en iyisini al". Evet en kolay cevap şekli bu. Çünkü tasarruf yaptırıp güvenlikten ödün vermek yerine tersini yapmak daha kolay. Kötü bir durumda bak ben demiştime geliyor. Bu forumda anladığım kadarıyla kimse arkasına daha önceden full aksesuarı düzülmemiş kimseyi almıyor. Her kız arkadaş değiştirmem bana 2k patlayacaksa, ben de çıkayım bu motor işinden. Orta yollu ideal bir çözümü buradan bulamazsam kendim üretmeye çalışacağım. Scootera binenlerin 70%i açık kask veya kasksızken ve bu kasklarında yine 70% i thermoplastik kasklarken, benim aldığım karbon fiber kabuklu ls2 nin en pahalı kaskına burun kıvırılıyor. O zaman buraya benim danışmaya gelmem çok saçma olur çünkü o zaman herhangi bir yere gidip en pahalı bütün ürünlerden almama geliyor. Bu işi ne kadar ciddiye aldığınızı göstermeye mi çalışıyorsunuz?
    risklerin zaten farkındaysan istediğini yap. herkes kendi maliyet/risk oranını belirler, benim aldığım risk düzeyi mantıklı mı diye başkasına sorulmaz kişisel karardır bu, herkesin risk algısı farklıdır. ben hiç bir koşulda tam kapalı (çenesi sabit) kask olmadan motora binmem örneğin, kişisel tercihtir, başkasının tercihine karışmam ancak sorarsa kendi doğru bildiğimi söylerim.

ben kendimdeki koruma ekipmanı ile muadil şekilde koruma sağlayacak ekipman olmadan kimseyi arkama almam. ayda yılda bir binse de hayatının sorumluluğunu alıp arkama oturtacağım eşimin, dostumun ekipmanı benden eksik olsun istemem, çünkü bir kaza durumunda bende olup onda olmayan bir ekipmandan dolayı başına bir iş gelse yaşayacağım vicdan azabı hayat boyu yakamdan düşmez. kısacası ben bu riski almam, maliyetine katlanırsam arkama oturturum katlanamazsam motora binemez.

benim gözümde reşit, olgun, sorumluluk sahibi insanın kendine verdiği önemin en az aynısını canının sorumluluğunu aldığı kişiye de vermesi gerekir. artçımın rızasının olup olmaması da hiç önemli değildir, nasıl arabama binen herkes emniyet kemeri takmak zorundaysa, motoruma binen herkes de benimle aynı, yani kaliteli kapalı kask, uzun korumalı bot, pantolon, eldiven ve mont giymek durumundadır. bunun istisnası malesef benim için yok. siz kendi kararınızı kendiniz vereceksiniz.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Alıntı MimTolga adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim yazdıklarımı hiç okumadınız değil mi ? Ya da polemik yaratmak- laf sokmak için gerekli kısımları okudunuz, şimdi copy paste yapıyorum aşağıya sadece ilgili kısmı bırakıyorum. Bir zahmet okuyunuz...

"Ayrıca bir şey daha eklemek istiyorum. Ben en genişinden mesela xl beden bir kask alırım, arkama aldığım artçı küçük kafalı da olsa dana kafalı da olsa onu takar diye bir düşünce de olmaz. Siz bunu söylediğiniz diye demiyorum. Örnekleme olsun diye yazdım. Her artçının koruma ekipmanı "bence" kişiye özeldir. Montun eldivenin bedeni uyuyorsa tabi giyer ama kask gibi hayati nem taşıyan bir malzemenin kafaya tam oturması şarttır. Bu nedenle dir ki ara sıra - yılda en fazla 3-4 sefer - bana artçı olan ve Beşiktaş-Sarıyer sahil turu yaptığımız arkadaşıma kask ve eldiven aldırdım."
    Yanlış anlaşma olmuş. Ben sizin cevabınızı okudum ve lafım size de değildi. Ayrıca cagiran'ın son cevabı da benim almayı istediğim cevaba yakın. Konuyu uzun uzun polemikleştirmek yerine benim gibi düşünen arkadaşlara da faydası olsun diye çözümler şekline dönüştürsek daha iyi olacak. "Artçıma benimle aynı ekipmanı alıyorum." uygun bir tavsiye değil. Birden fazla insandan bahsediyorum.

Unisex, herkese uyan, arada bir ufak mesafelerde iş görecek ekipman tavsiyeleri almak isterim. Bu kadar yazı yazıldı, sorularıma çözüm getirmek yerine konu başka yerlere kayıyor hep.

tcourb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    f700 gs
    kıyafet içine giyilen dizlik dirseklik vs. bilimum korumları alın, herkese uyar. montun korumaları herkesin doğru noktalarına denk gelmeyebilir. bi tane de ML beden kask alırsanız, kafası çok küçük ve çok büyük olmayan arkadaşlarınıza ortalama bi şekilde uyar, kask olmamasından iyidir. yine ortalama beden bir eldiven işinizi görecektir. Bu yöntem çok çok güven vermese de sizin risk algınızla doğru orantılı olduğunu düşünüyorum.

cagiran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    VSTROM 800 SE
    Bu konuda en hayati soru şu..

"Bu kaskın içindeki sarı saç kimin?? "

Konu artçına ne kadar değer veriyorsan o kadar malzeme al gibi algılanıyor. Ben de konu artçı değil artçılar meselesi olarak konuşulsun istiyorum. Kendinizin ne kadar ekipman işini ciddiye aldığını anlatıp, sonra da eleştirilince; o zaman "ne alırsan al" a çeviriyorsunuz. Zaten burası motorcuların yardımlaşması fikir alışverişinde bulunması gereken bir platformsa, bu konu da soru cevap şeklindeyse (anket değil) ve benim ihtiyacım birden fazla artçıya uygun nasıl ekipman alabilirim şeklindeyse, o zaman biraz daha bu ihtiyacı karşılayacak şekilde cevap verilebilir. Bu kadar kullanıcıdan yok mu arada sevdiklerini kısa mesafe taşıyan?

Motosikleti
    Suzuki inazuma F
    Sevgili egiray; motosikletin biraz daha kişisel bir ulaşım aracı olduğunu düşünüyorum. Bir otomobil gibi 3-4 arkadaş toplanıp gezelim olayı yok. Ben sadece bir artçı olayını düşünüyorum kız arkadaşın yada esin yada sevgilin.. gidersiniz ortak bütçenin yettiği en iyi Full korumayı alırsın, olur biter. Artçin olmak isteyen arkadaşlar var ise onlarda kendi ekipmanlarını almak zorundalar, sende her isteyen arkana artçı almak zorunda değilsin. Kısa yada uzun mesafe fark etmiyor bence kaldı ki kazaları çoğu şehir içerisinde ve trafikte meydana geliyor. motosiklet kullanan insanlarız, dolmuş değil malesef her kesi aynı anda gezdiremiyoruz. Artçılar da kendi ekipmanlarını kendileri getirsin bir zahmet. (Kız arkadaş yada eşin haricindekiler)

Motosikleti
    Honda Cb500f & SYM Joymax Z+
    Hava pompalı kask modelleri var. Yanak bölümünü şişirip, kaskın tam oturmasını sağlıyor.
    Örnek: LS2 FF396
    Kafası en büyük artçınıza uyan bedende alırsınız. Diğer artçılar taktığında da pompayla şişirirsiniz. Large kask, small kafaya olacak hale gelir mi bilmiyorum ama en azından Medium kafalara uyar.

Motosikleti
    Kawasaki EL-250 ,Mondial Z-ONE 150
    malum sitede efsane olmuş o ilan

https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-kask-kiyafet-ekipman-kask-temiz-gorunumlu-satilik-kask-gorunuse-aldanma-125486889/detay

Kaskı 14 şubatta hediye krizini atlatabilmek ve sürüş esnasında benim rahat edebilmem için kız arkadaşıma aldım..Lakin birkaç ay sonra kendisi anlam veremediğim bir sebepten ötürü ben konuyu bile anlamadan beni terk edince kask elimde kaldı.Hafta sonları motosikletimin arkasına bindiğinde saçları dağılmasın,makyajı bozulmasın, rüzgarda saçları ağzıma yüzüme gözüme girmesin,şuraya gidelim buraya gidelim diyemesin ve en önemlisi sesini duymayayım diye aldım..Kaza anında koruma amaçlı,yani kafa tasını ve beynini koruma amaçlı alınmış bir kask değildir.Kaskı alış amacım farklı olduğu için düşmeye ve çizilmeye karşı dayanıklı olup olmadığını bilmiyorum.Gönül isterdi'ki 1000 tl lik bir kask alıp hediye edeyim ama bu bile fazla diye düşünerek pahalı bir kaska çok para ödemek içimden gelmedi.. Çok şükür kask sadece 2 kez kullanıldı..12 şubatta alıp 2 gün evde beklettim ve 14 şubatta kendisine hediye olarak verdim..böylelikle 14 şubatta hediye telaşesini'de bu kask sayesinde aradan çıkarmış oldum.

Kaskın avantajlarından bahsedecek olursak ses yalıtımı tek kelimeyle,idare eder..iki kelime oldu ama sizde idare edin artık...Sürüş esnasında bağırıp çağırıp boş boş konuşsa bile o sesi duyup motivasyonunuz bozulmuyor.Yada duysanız bile "ne diyorsun anlamıyorum duyulmuyor,hee tamam" gibi el hareketleriyle durumu geçiştirebilir ve yolunuza devam edebilirsiniz..Tabii ettirirse...Ben öyle yapıyordum işe yarıyordu...Çene kısmında büyük bir havalandırması var.Niye bukadar büyük bir havalandırma koydular anlamadım..İçeride çok konuştuğu için çene mekanizması çabuk soğusun diye olabilir.Hava soğutmalı yani.Üst bölümde'de iki adet havalandırma mevcut..Yani o havalandırma'dan içeri hava girse ne olur girmese ne.. Ama varmı ? var..

Kask şeffaf camlıdır ve camında en ufak çizik yoktur.Fakat cam şeffaf olunca kaskı taktığında gözleri burnu yanakları ve alnının bir kısmı görünüyordu..Bu kadar net görüleceğini bilsem siyah camlı alırdım...Neyse...Rüzgar almıyor diyordu .. Kullanmadığım için kendi görüşlerimi yazamıyorum ama o bildiğine demiyor. 200 ve üstü hızlarda rüzgar almaması imkansız.Sonuçta çok pahalı ve kaliteli kasklar bile rüzgar alabiliyor..İç süngerleri çıkarılıp yıkanabiliyor..Ben ona ait bir koku kalmasın diye yurt dışından bazı anti bakteriyel sıvılar bile getirtmeyi düşündüm fakat kargosu bile kasktan pahalı olunca üzülerek vazgeçtim..Satın almayı düşünen arkadaşların bulaşıcı hastalıklara karşı en az 3 kere daha iç süngerlerini üst üste yıkamasını hatta deterjanlı sıcak suda kısık ateşte 2 saat boyunca kaynatmalarını tavsiye ederim.Abartıyor diyeceksiniz,evet o kadarda değil..

Dez avantajlarından bahsedecek olursak ne yazık ki çene kayışı gayet sağlam..Eldiven yardımıyla elime ilk aldığımda düşme anında kafasından çıkar mı acaba diye düşündüm ama çıkacağını sanmıyorum.Asker palaskası gibi Maşallah.Dış kabuğu'da resimde görüldüğü üzere pembedir klasik bayan kaskı işte.Birde camının çok buğu yapması büyük bir dez avantaj..Uzun süre nefesini tutabilenler için problem olmayacaktır.Yola çıkış esnasında camın iç yüzeyine limon suyu sürülmesi felan öneriliyor ama etrafını görememesi daha avantajlıyken ne gerek varki bunlara ?

Ayrılmamızdan sonra kaskın içinde biri 33cm diğeri 39cm boyunda iki adet saç teli tespit ettim..Steril eldiven ve bir cımbız yardımı ile saç tellerini aleminyum folyo kağıda koyup güzelce sararak bantladım ve belediyeye ait tıbbi atık aracına teslim ettim.Sürüş esnasında kask takılıyken hapşırma-öksürme ihitimaline karşı yıkamacılar'da bulunan özel kimyasallarla dezenfekte ettirdim.Özel kimyasal lafındaki çokbilmişvarii yaklaşıma aldırmayın bildiğin 2 liralık fısfıs altı üstü..O konuda herhangi bir endişeniz olmasın,yani fiyat konusunda..ya 2 liradır ya 5...olsun yinede kaskın içindeki o anlam veremediğim koku artık yok.ilk aldığım günkü gibi kokmuyor tabi.nasıl sinmişse artık...
    Fiyatıda gayet uygun(sayılır) ben 120 tl ye almıştım.Bana yaptığım temizlik ile beraber yenisinden daha pahalıya mal olduğunu bilmenizi isterim..Ayrılık esnasında kaskı ver demeye kalmadan "al be al senin 100 liralık kaskınamı kaldım" dediği için 110 tl ye veriyorum.Yani kaskın görünüşü çok güzel..Albenisi var ve "kaça aldı acaba" diye fiyatına baktırıyor..

Zaten sırf 200 liralık açıklama yaptım lütfen indirim teklif etmeyin..Bu arada kask tedbir açısından evde değil balkonda kutusunda duruyor.Evden çıkarılacağı zaman evin içinden geçirmek yerine balkondan iple aşşağıya sarkıtacağım..Görmek istemediğim için çıkarıp resimlerini çekemedim.Ama internetten resimlerini bulup ekledim..Kask birebir aynısıdır ve aynısı gönderilecektir..Ve kutusunda..Kısacası,"dışının ne önemi var abi..önemli olan içi güzel olsun" cümlesine inanıyorsanız almanızı tavsiye etmem.

Satın almayı düşünen arkadaşlar mesaj yoluyla bana ulaşabilir.zaman ayırıp ilgi gösterip mesaj atan herkese teşekkür ederim.Şimdiden yeni kullanıcısına hayırlı ve en önemlisi uğurlu olmasını dilerim.

Motosikleti
    F850 Gs
    Herşeyi geçtim..

Geçenlerde motor kullanan biri ile tanıştım... nisanlanmis bir ay kadar once... bana dedi ki... nişanlımı arkama asla alıp motor kullanmam... o bana önce ailesinden emanet, sonra bana emanet..

Bir durup iki dakika sustuk sonra :D Adamcağız gözünden sakinirken ... arkanizza artci diye aldığınız insanın sorumluluğu size aittir .. Kullanilan ekipmanlar kaza anında korumalı. Bunlarin da kıstasları standartları bellidir...

EldekiDebryj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DUKE 200
    Arkadaşlar boşu boşuna "sevdiğin, kız arkadaşın" şeklinde olaya bakıyorsunuz. Adamın derdi kızı her degistirdiginde masraf cikmasin, diger artcilarda giyinebilsin. ( yanlis miyim?) Fazla butceyi sarsmayalim. Bu sekilde biraz daha vicdanini rahatlatmısta olacak. "Disarda cogu artci ekipmansiz, acik kask geziyor" şeklindeki orneklemelerinden de anlasiyor zaten. Disarda ciplak artcida olsa ben sevdigim birine, ona bakipta amman şunuda giymeyiversin millet ciplak biniyor demem mesela. Sorumluluk onun sonuçta diretmenin alemi yok.

Motosikleti
    Kawasaki EL-250 ,Mondial Z-ONE 150
    İyide abi kız körmü? sana arai , ona Ls2 e ayrılır tabi...

Eninde sonunda senin artçınla aynı ekipmanın daha pahalıya çıkacak zaten çünkü seninki daha çok kullanılacak / yıpranacak bi daha alacaksın. Ayrılırsan da ver ekipmanları dersin : sanki senin aldığın ekipmanla başkasının motoruna mı binecek?
    alırsın eline mezura merhaba tatlım önce ölçü alıyoruz kafaa 3 santim büyük yok git sen.
    merhabaa önce ölçü alıyoruz kafaa .. dur rahat dur... hah tamam oldu bu , adın neydi samet ben :p

ayzek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İstanbul ( Avrupa ) Motosikleti: MONDİAL MG 150 SÜPERBOY X - HERO HUNK
    Motosikleti
    YUKİ FORZA 170 - MONDİAL 100 SÜPERBOY + 100 HYENA
    Artçı alma az daha koy ybr al..

İsin espirisi bir yana esimin ekipmanlari benimkinden daha pahali..

Hani demissin ya 150 tl ucuzundan kask alayim git turing e ucretsiz kask al yada bi yogurtcu bul yogurt kovasi al ayni isi gorur paranda cebinde kalir..

Arkadaslar uzun uzun yazmislar..

Motosikleti
    F850 Gs
    Olay sevgidin kiz arkadasin bilmem ne değil zaten.. tesbihte hata olmazdı.

Pisman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar 200NS
    150 tl ye ucuz açık kask almaktansa 170-180 e n11 den falan mt modellerinden bir kapalı kask alırsan çok daha güvenli olur

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)