Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Çin malı motosiklet alınır mı? Çin malı motosiklet ile uzun yola çıkılır mı?

REKLAM ALANI
    TanerPasin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 250mct
    Iyi gunler forum ahalisi. Bir video çektim. Hep kötülenen çin malı motosikletler icin konuştum bu sefer. Çok fazla ön yargı var. Bunlara bir nebze de olsa karşı durmak istedim. Motosikletimi almadan once yaptigim uzun soluklu araştırmaları sundum videoda .

https://youtu.be/AO0nE-BTNpk

Yorumlarınızı bekliyorum ufak bi tartışma tadında olmasını isterim belki edinebilecegimiz farkli fikirler farkli dusunceler olur cin mali kullananlar ve cin malini kotuleyenler tarafindan aydınlanırız
    mfkoc06 bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    natila - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf150 + HD sporster xl 1200 custom cb
    hocam adamlar rx3 evo ile dünyayı turluyorlar

Tundzhay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Motosikleti
    Mondial 250mct

Videoda da kendisinden bahsediyorum zaten

Alıntı natila adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam adamlar rx3 evo ile dünyayı turluyorlar
    Scooterla commuterla turkiyeyi turlayan insanlar var
    Biri Beni Sustursun, susmadan konuşan motovlogger.
    https://www.youtube.com/tanerpasin

Motosikleti
    Mh Drift 125>Rx3i Evo Abs
    çin malı motosiklet alınır güzelcede binilir 60 bine doğru gidiyorum
    mfkoc06 ve jimi_hendrix bunu beğendiler.

bursagsli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kanuni Seyhan (2012-2017), Sym Wolf 250
    Çin malı motor beni yolda bırakmadı ama malzeme kalitesi kötü gel gelelim motordan memnunmusun dersen memnunum ilk motorum olduğu için herşeyi bunda öğrendim şuan motoru dağıtıp toplayacak kapasitedeyim ha ilk motor olarak japon alsaydım motor ile hiçbirşey bilmezdim en ufak bir sorununda servise götüreceğim için iyi para geçirirlerdi

Motosikleti
    Mondial 250mct
    Alıntı bursagsli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çin malı motor beni yolda bırakmadı ama malzeme kalitesi kötü gel gelelim motordan memnunmusun dersen memnunum ilk motorum olduğu için herşeyi bunda öğrendim şuan motoru dağıtıp toplayacak kapasitedeyim ha ilk motor olarak japon alsaydım motor ile hiçbirşey bilmezdim en ufak bir sorununda servise götüreceğim için iyi para geçirirlerdi
    Bire bir içimden geçen cümleler. Amacın neyse önce onu belirlemek lazım. Motoru cok yormazsan son hızlarda gitmezsen bakimini aksatmazsan bu makineler her yere gidiyor.

Burası bilgi birikimi olsun istiyorum çin malı motor yargıları yıkılsın istiyorum yeni motosiklet alacak ama durumu olmayan arkadaslara bilgi olsun istiyorum. Bu yuzden actim konuyu da

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Kuba razore 100 alınır mı bana beygir gücü az gibi geldi

Motosikleti
    Mondial 250mct
    Alıntı Erkan255 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kuba razore 100 alınır mı bana beygir gücü az gibi geldi
    100 cc makineye ve fiyata göre ideal gücü var. Model marka fark etmeksizin cin mali motosiklet iyi bakilacaksa alınır.

bazen25 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    x evo 400
    Çin malı motor alınır, paran azsa alırsın, kısa mesafe kullanıyorsan alırsın, limitlere çıkmanı gerektirecek güzergahın yoksa alırsın, tanıdığın tamirci varsa alırsın, yedek parçasına kolay ulaşıyorsan alırsın, yeni başlıyorsan alırsın, ufak tefek şeyleri kendin yapabiliyorsan alırsın. Bunlar haricinde uzun dönem kullanacaksan alınmaz, nedeni de alırken verdiğin o küçük para uzun dönemde saçma sapan arızalar yüzünden yolda kaldığında veya sürekli abidik gubidik şeyleri yenilemen gerektiğinde canın sıkılır yanında takım çantasıyla gezmeye başlarsın, yaptığın harcamaları topladığında bir bakmışın dünya para olmuş. Ayrıca malzeme kalitesi bazı parçalarında inanılmaz kötü mafsal mili koparmı arkadaş, (65 kiloyum ve hep tek kullanıyordum) Yazdıklarım yanlış anlaşılmasın, ülkemizde dünya markası olmuş motorlar hakkında hiç kötü yorum bulamazsınız, yurt dışında adam BMW nin servo sistemli abs sini söküp videosunu çeker
    polo34 ve hasmet bunu beğendiler.

Motosikleti
    Mh Drift 125>Rx3i Evo Abs
    Alıntı bazen25 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çin malı motor alınır, paran azsa alırsın, kısa mesafe kullanıyorsan alırsın, limitlere çıkmanı gerektirecek güzergahın yoksa alırsın, tanıdığın tamirci varsa alırsın, yedek parçasına kolay ulaşıyorsan alırsın, yeni başlıyorsan alırsın, ufak tefek şeyleri kendin yapabiliyorsan alırsın. Bunlar haricinde uzun dönem kullanacaksan alınmaz, nedeni de alırken verdiğin o küçük para uzun dönemde saçma sapan arızalar yüzünden yolda kaldığında veya sürekli abidik gubidik şeyleri yenilemen gerektiğinde canın sıkılır yanında takım çantasıyla gezmeye başlarsın, yaptığın harcamaları topladığında bir bakmışın dünya para olmuş. Ayrıca malzeme kalitesi bazı parçalarında inanılmaz kötü mafsal mili koparmı arkadaş, (65 kiloyum ve hep tek kullanıyordum) Yazdıklarım yanlış anlaşılmasın, ülkemizde dünya markası olmuş motorlar hakkında hiç kötü yorum bulamazsınız, yurt dışında adam BMW nin servo sistemli abs sini söküp videosunu çeker

Driftte agudik bugudik şey yenilemedim 3 yıl içinde 3 kez sinyal değiştirdim düşüp kalkmadan kırdım 2 kez far tası 2 kez gösterge (kaza yaptım) ne karenajı durup dururken çatladı kırıldı ne bir yeri düştü ona bakılırsa 20 bin küsür km de cbr 250 blok kırmıştı daha 1000 küsür kmde r25 ler motor bloğundan arıza veriyorlar hatta konularını görmüştüm 40000 küsür km de 1000 rr motor kitlemişti bunlar kalitesiz motormu bizim burada ybr 28 binde motor istedi çünkü kullanıcısı bakmadı benim motor 52000 be istedi o zaman drift ybr den iyidir diyemeyiz çin malı kulananlar genelde apaçiler olunca motor dağıldı şu oldu bizim altımızda neden dağılmıyor 300 400 km lik yollara güvenerek çıkıyorum

Kurşun kalem vs otomatik uçlu kalem.

Kurşun kalem:
    Avantajı: Daha ucuzdur, kalitesi belli ölçüdedir. Ucuz olduğundan bol miktar alıp bulundurabilirsiniz. Arızalanma, çalınma, kırılma durumlarında büyük zarar etmezsiniz.
    Dezavantajı: Çabuk eskir, çabuk yıpranır, ucu kırıldığında onarması daha zordur. Daha dayanıksızdır. Herhangi bir arızasında onarmak mümkün olmaz. Atıp yenisini almak daha kolay olur. Kullanırken yanında kalemtıraş bulundurmayı gerektirir. Kullandıkça ucu kalınlaştığından yazı kalitesi düşer. Görüntüsü gösterişsizdir. Çeşidi, eklentisi çok azdır.

Otomatik uçlu kalem:
    Avantajı: Daha sağlamdır. Daha istikrarlı çalışır. ucu kırıldığında bir kez düğmesine basmak yeterli olur. Yazı kalitesi her zaman üst seviyededir. Aylarca yetecek miktarda ucu içinde bulundurabilir. Daha gösterişli görünümdedir. Markaya göre çok sayıda çeşidi bulunur. Ortopedik, tutuşunu kolaylaştıran, cebe asılabilen eklemeleri bulunduran çeşitleri neredeyse sınırsızdır.

Dezavantaj: Pahalıdır.
    Çin ve japon motosikletlerinin karşılaştırması da bundan farklı değil.

Motosikleti
    Mondial 250mct
    Alıntı gungenir adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çin ve japon motosikletlerinin karşılaştırması da bundan farklı değil.
    Benim verdigim örneklerden daha bi iyi olmuş sanki

bazen25 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    x evo 400
    Mertcan39 sayın arkadaşım alıntıyı yapmışsınız, ancak ya ben anlatamadım yada siz anlamadınız, son satırda ülkemizde birçok insana göre yüksek rakamlara satın alınan motosikletlerin de sorunsuz olmadığını , ancak bu sorunların yazılıp çizilmeye başlamasıyla insanların elinde kalacağı endişesini yaşayacaklarından söz etmek istedim " adam BMW nin servo abs sistemini söküp videosunu çeker" yazdım. Bende bu iki tekerlek işine çinli ile başladım 125 cc scooter ile 15-20 bin km gezdim, saçma sapan nedenlerden dolayı yolda kaldım, bende "ulan az daha verip activa mı alsaydım" dedim sonra uslanmadığımdan görüntüsüne aldanıp bir çinli daha (vitesli) aldım ve sonra satmadan hemen başka bir motor aldım, o derece illallah dedim. Ayrıca 30 yaşımdan sonra bu işlere bulaştığım içinde apaçilik dönemini kaçırdığımı düşünüyorum. Kullanıcı faktörü tabi ki önemli, motorun limitlerini bilmek, bakımlarını yapmak, yaptırmak bunlar olmazsa olmaz, ancak zamanında kaliteli bir yağ ile yağ değişimi, zamanında buji değişimi yapmak kalitesiz bir malzemenin kalitesini arttırmaz mafsal milindeki gibi.. Sahibi olduğunuz motorun markası insanların şikayetlerini piyasadaki diğer markalarda biraz daha ciddiye aldığı, ve nihayet 250 cc sınıfında Euro normlarından dolayı biraz daha teknolojik motorlara yöneldiğinden dolayı piyasada hala tutunuyor ve nispeten kaliteli ürünleri sunuyor. Bahsettiğiniz motorlardaki sorunlar hep motor aksamı ile ilgili dikkat ederseniz , ben mafsal milinin kopmasından bahsediyorum, vibrasyondan egzoz cıvatalarının düşmesinden bahsediyorum, far tasının durduk yere yolda kırılmasından bahsediyorum egzoz susturucusunun bir süre sonra kendi kendine zarıldamaya başlamasından bahsediyorum, bu tip sorunları diğer marka olmuş motorlarda yaşama ihtimali daha düşüktür, yada 3000 km ye gelmeden başlamaz. Birde ülkemize özel durumlar var tabi, marka temsici olan firmalar, sattıkları ürünlerin arkasında durma, müşteriye güven verme durumunu iyi değerlendirdiklerinde sorunlu bile olsalar insanları memnun etmelerini unutmalalılar.Tekrar belirteyim Çin malı motor alınmaz demiyorum , alınır ancak "az daha koyup ybr alsaydın" diyenlere de katılmıyor değilim.

arda4 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı TanerPasin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Iyi gunler forum ahalisi. Bir video çektim. Hep kötülenen çin malı motosikletler icin konuştum bu sefer. Çok fazla ön yargı var. Bunlara bir nebze de olsa karşı durmak istedim. Motosikletimi almadan once yaptigim uzun soluklu araştırmaları sundum videoda .

https://youtu.be/AO0nE-BTNpk

Yorumlarınızı bekliyorum ufak bi tartışma tadında olmasını isterim belki edinebilecegimiz farkli fikirler farkli dusunceler olur cin mali kullananlar ve cin malini kotuleyenler tarafindan aydınlanırız
    Kullanmayan adamlar çoğunlukla konuşuyor. Bin, sür öyle konuş. değil mi ama?

Bir de elbette Honda CG125 Titan, Honda CB125E Ace (Namı diğer CBX125) bunlarla bir bakıp öyle konuşmak lazım.

CBX125 süper, Mondial MG125 çok titriyor. Hadi canım, sen de!

Yaşasın çin malı motorlar:
    http://i.telegraph.co.uk/multimedia/...0_1556371c.jpg

Ama fiyatına göre şekli çok iyi

Motosikleti
    Mondial 250mct
    Alıntı arda4 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kullanmayan adamlar çoğunlukla konuşuyor. Bin, sür öyle konuş. değil mi ama?

Bir de elbette Honda CG125 Titan, Honda CB125E Ace (Namı diğer CBX125) bunlarla bir bakıp öyle konuşmak lazım.

CBX125 süper, Mondial MG125 çok titriyor. Hadi canım, sen de!

Yaşasın çin malı motorlar:

Aynı kafadayız. Videoda da Soyledigim gibi. Altında misa gibi hondasiyla yamahasiyla çin malını kötüleyen abileri çok seyapmayin. Kullanan adamlardan bilgi almaya çalışın yoksa çin malı motosiklet alamazsınız baştan kaybedersiniz.

Motosikleti
    Mondial 250mct
    güncel efem

kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Az daha ekle japon al

Motosikleti
    Mondial 250mct
    Biraz daha ekleyip ybr alacaktım ben de vazgeçtim. Az daha harcadım birikmisten çin malı aldım:D

1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)