Alacağı ceza tamameb kalkmaz. Yatarını yine alır temyizde en fazla biraz düşürürler. Tazminat vs öder. Yani yaralı polisin şikayetini geri çekmesi veya şikayetçi olması pek de bişey değiştirmez. Kamu davası çünkü.
Alacağı ceza tamameb kalkmaz. Yatarını yine alır temyizde en fazla biraz düşürürler. Tazminat vs öder. Yani yaralı polisin şikayetini geri çekmesi veya şikayetçi olması pek de bişey değiştirmez. Kamu davası çünkü.
Polis memurunun şikayetini geri çekmesi sanık lehine bir durum oluşturmasa adam niye para versin keriz mi?
Yani eğer bu memura para verdikleri için şikayetinden vaz geçtiyse demek ki sanık bu durumdan fayda sağlıyor.
Muhtemelen sadece şikayetini geri çekmekle kalmayacak. Mahkemede de sanık lehine ifade verecektir.
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
Yapılan yorumların bazılarına bakınca ağlayasım geliyor. Konuyu anlamayan mı ararsın, yanlış anlayan mı, ahkâm kesen mi, efelenen mi, ne ararsan mevcut. Lafın yarısını okuyup adam azarlamaya kalkışan bile var. Herkes önce kendine gelsin arkadaşlar!
Dün haberlerde 250 bin tl aldığından bahsediliyordu. Yalnız kamu davası olduğundan şikayetini geri alması pek bir şeyi değiştirmez, Ama ifadesini değiştirip, adam lehine ifade vermesi çok şeyi değiştirir.
OKUYUN BEYLER O K U Y U N Arkadaşım ülkendeki hukuk sisteminin işleyişinden haberdar değilsin konuşuyorsun. Takibi şikayete bağlı suçlar vardır, Şikayet unsuru olmasada Kamu davası olup devlet tarafından takip edilen ve cezalandırılan suçlar vardır. Ayrımı nasıl yapacağız. Takibi şikayete bağlı suçlarda zarar görenin şikayet unsuru ortadan kalkarsa suç ortadan kalkar. Ancak kamu davasında suçluyu devlet cezalandırmakta. Örneğin bir kan davasında öldürülen ahmet in yakınları "geçen sefer de biz onlardan öldürmüştük. şimdi eşitlendi biz şikayetçi değiliz. cezaya gerek yok" diyemezler. Devlet mutlaka cezalandırır. Bunun yanında Ahmetin yakınlarının bir hakkı daha vardır. Maddi manevi tazminat hakkı, Ahmet öldürüldüğünde kolunda rolex saati vardı zarar görmüş arabasını yakmışlar araba bizim mirasımız yaptırdık para harcadık. Ayrıca ahmet evinde iki çocuk bakıyordu onun sayesinde çocuklar okuyacaktı birde biz ahmetin ölümünden derin üzüntü duyduk. Tüm bunlar için ....... civarı tazminat davası açacağız. diyebilir. Bu onların kanunen hakkıdır. Ama ahmeti öldürenler kasten adam öldürmekten yargılanmaz demek değildir. O memur öyle bir ifadeye vermez. Zaten dava ile ilgili kendisini ilgilendiren bölüm sadece tazminat idi. Muhtemelen aldı. Gerisini devlet halletsin der diye düşünüyorum. Zaten dosyanın geriye kalanı şüpheli ve devlet arasında.
Bireyleri değil sistemi sorgulamak lazım , insan hayatına değer vermeyen ve mevcut iktidar zamanında daha da fazla ortaya çıkan durum bu.Bizlerse bireylerden kişisel kahramanlık beklemeye devam ediyoruz.
mgora arkadaşım sistemin sorgulanması kısmındaki sözlerinize ve bireylerden kahramanlık beklenmemesi gerektiği hususuna tam anlamıyla katılıyor ve destek veriyorum. Lakin hukuk sisteminin yeniden yapılandırılması ile ilgili mevcut iktidarı suçlamak biraz anlamsız olur. Neden derseniz ceza hukukunun kaynaklarına bakıldığında din adet gelenek töre gibi kaynaklardan ilham almaz. Medeni hukuk, Ticari Hukuk Borçlar hukuku doğrudur, bu değerleri gözetir. Ancak ceza hukukunda işleyiş evrenseldir. Özellikle içerisinde olunması istenilen avrupa birliği ile ilgili en çok ceza hukuku düzenlemeleri mevcuttur. Sadece bu değil devlet ile insan arasındaki ilişkilerin tanzimi olan ceza hukukuna kaynaklardan biriside bugüne kadar gelmiş olan evrensel bildirgelerdir. İşte sorun bana göre tam da burada yaşanıyor. Mevcut hukuk düzeni evrensel normlara uyarlanmaya çalışıldıkça yasa koyucu tarafından üretilen kanunlar malesef kamu vicdanını yaralıyor, tatmin etmiyor. Şu aşamada ilkeleri evrensel normlarda medeni bir ülke olmaya çalışan ülkemizde soru şudur. Evrensel değerlere sahip modern çağdaş bir hukuk sistemi ile yargılanmak mı? Yoksa halkımızın değerlerine sahip onların haklarını savunan kendimize ait kamu vicdanını tatmin edebilecek kanunlar içeren bir hukuk sistemine sahip olmak mı? Bu yol ülkemizin yoludur, insanımızın yoludur, benim fikrimce sentez bir yapı oluşturulmalı, devlet insan arası ilişkilerin tanziminde hak hukuk çerçevesi sadece şüphelilerin hakları yada zanlıların hakları şeklinde değil, mazlumların masumların müştekilerin hakları da gözetilerek tanzim edilmelidir. Böylece bize ait oluşturulacak özgün hukuk sistemi içerisinde halkımızın devlete olan güveni daha da pekişecek, daha güçlü ve müreffeh bir ülke olmaya daha da bir yaklaşacağız. Avrupa bizi almıyormuş, alsın başına çalsın. Bakın Amerika ya mevcut hukuk sistemi ihtiyaçlar doğrultusunda belirleniyor, yada sadece amerika değil tüm güçlü dünya devletlerine bakın. Hukuklarını ihtiyaçları doğrultusunda belirliyorlar. Bizimde güçlü bir devlet olabilmemiz ve suçtan zarar gören vatandaşımızı koruyabilmemiz gerekiyor.
Vay arkadas vay neler donmus !
Ben Avrupada 0,25 promil alkolle (1 bira) ile yakalandim mc donaldsa giderken , ehliyet alindi 6 ay , dunya para cezasi , araba cekildi nezarette sabahladim , mahkeyemeye "Criminal" sifatiyla ciktim, ki yasim 28 hicbir adli sicil kaydim yoktur . adam alkollu polise carpip olduruyor su donen dalaverelere bak 3.dunya ulkesinde yasanmasaydi bu olay ruzgar,kasirga dinlemez poposundan kan alirlardi adamin,mesih inse yukaridan kurtaramazdi
Polisin eşi de şikayetini geri almış.
Kaynak
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
Bu konuyu ne zaman görsem hep bu şarkı aklıma geliyor
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)