R25 gibi bir motorun böyle kronik sıkıntısının olması satışını azaltmaz ama r25 alıcak olanları da tedirgin eder, duke alıcıları gibi r25 alıcıları da risk'i göze alıcaklar anlaşılan
r25'lerin yağ pompalarında sorun olduğunu düşünüyorum.Çevremdeki r25 kullanıcılarında sorun yok fakat sorun çıkmayacağı anlamına gelmiyor.
Konuyla alakasız ama arkadaşın babasının 520 i f10 kasa şanzıman çatlatıyor ve 2 ay boyunca 740d veriyorlar.
Yamaha gibi bir firma değişim yapmalı. Artı sizi mağdur etmiş üstelik değer kaybı içinde dava açılabilir.
yağ demişken benim motosiklet 1 litre yağ yakmış içinde resmen 0.8LT yağ ile dolaşmışım bi süre iyi ki bakmışım yağ seviyesine bi ara. neden oldu bu olay acaba cok da sıcak değildi havalar o sıra, hep devirli kullanıyorum ondan mı dicem lakin 1 litre yakmak nedir 15k bakımı oldu geçen hafta bakalım önümüzdeki haftalar neler olacak.
Şu forumda yamaha servislerinden yapılan şikayet kadar çinlilerden şikayet okumadım. Honda motorun tofaşıysa yamaha anadol mu oluyor?
Geçmiş olsun arkadaşım.Tam bu sorun ile ilgli konu açacakken bu konuyu gördüm. Aynısı 10 gün önce başıma geldi. R25 motorum 3700 km de henüz. İlk bakımı yetkili servisinde yapıldı, rodajına çok dikkat edildi. Çeşme otobandan izmire dönerken motor kol çıkardı, yatak sardı. Şu an serviste. Söylediklerine göre Yamaha ya yazmışlar cevap bekliyorlarmış. Yasal sürenin bitmesini bekliyorum . Tahminime göre kullanıcı hatası falan diyip bana yıkmaya çalısacaklar ama kullanıcı hatası gibi bi durum yok ortada. Yapmaları gerekn bana yeni bi motor vermeleri. Tamir bile etseler motoru teslim almayıp kanuni haklarımı kullanacağım.
Yamaha da servis sorunu bir türlü çözülmedi. Yamaha kullandığım zamanlarda çok çekmiştim. Mahalle motorcusundan bozma servisleri var.
Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurunuz reddedilir, çünkü motosikletin değerine göre şikayette bulunacaksınız, İlçe Tüketici Hakem Heyetleri 2016 itibari ile maksimum 2.320-TL değerindeki davalara bakıyor, İl Tüketici Hakem Heyetleri ise 2.320-3480-TL aralığına bakıyor, 3.480-TL ve üste davalar ise Tüketici Mahkemeleri'nde açılıyor, bir avukat aracalığı işinize daha çok yarayacaktır, geçmiş olsun, inşallah ne kısa zamanda halledersiniz...
"Olmadı Diye Sızlandığın Duaya,Gün Gelir Olmadı Diye Şükredersin."Şems-i Tebrîzî
Geçmiş olsun, sanırım sorun yağ pompa dişlisinin plastik olmasından kaynaklanıyor, eğer fabrika pompa da iyileştirme yaptı ise bu yeni pompalar ile tüm mt 25 ve r25 lerin sorun çıkarmasını beklemeden değişim yapılması gerekir,bence yamaha tr ile değilde direk japonya ile irtibata germek gerekir.
Tabi ki göstergedeki yağ lambasına dikkat edin bi de şu yağ gözetleme camına bakın pompanın çalışıp çalışmadığını oradan anlayabilirsiniz.O camı son zamanlarda çin malı motorlara bile koymaya başladılar.O cam yağ seviyesini değil yağ pompasını gözetlemek içindir.Motorunuz düz konumda çalışırken o camda hiç yağ görmemelisiniz.Eğer motor çalıştığı halde yağ görünüyor ise yağ pompanız istifa etmiştir motorunuzun istifa etmesine de çok az kalmıştır...
Motosikleti servise verdiğiniz günden itibaren (servis formu almalısınız) 30 iş günü saymaya başlayın. Şayet sapa sağlam teslim etmezler ise, bulunduğunuz il/ilçenin tüketici hakları koruma derneğinden yardım isteyerek ikametinizin bulunduğu Tüketici Mahkemesinde Dava açınız. Sonra arkanıza yaslanıp yeni motorun gelmesini bekleyin. Rahat olun
1) Tüketiciyi koruma kanunu iyicene okuyun, haklarınızı ve yapmanız gerekenleri öğrenin.
2) Her hangi bir merciiye başvuracaksanız aynı sorun başına gelmiş diğer kullanıcılarla iletişime geçin, servis formlarının görüntülerini falan toplayın, kronik sorun olduğunu belgelemeye çalışın.
3) Servisin size söylediği her şeyi yazılı olarak alın. Kullanıcı hatası derlerse peki deyin, neyi hatalı yapmışım deyin ve bunu rapora yazdırın. Sonra söyledikleri şeyi çürütebilirseniz eliniz kuvvetlenir.
4) Her şeyi toparladıktan sonra öncelikle servise gidin, bak kardeşim ben bunları bunları topladım, bu sorun benden değil, değiştirin deyin sakin ve kendine güvenir şekilde. Köşeye sıkışınca siz uğraşmadan kabullenebilirler.
5) Sonrada sonucu her yerde paylaşın ki millet emsal alsın
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)