Harikasın. Çok sağol.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:13 ----------
Konu polikaya kayarsa çok su götürür ama azerbaycanın her yönden sakat bir politikası ve rusun arka bahçesi olduğu apaçık aşikar gerçeğini değiştirmez. Kardeş darbesine maruz kalmak Bir eliyle ermeniye silah verip diğer eliyle azerinin sırtını sıvazlayan bir boyunduruğun altında kalmaktan yeğdir. Amaaan neyse ne işte ben bana vize isteyenin kardeş olmadığını bilirim.
Esas konuya dönersek;
Umarım güzel olur. Araştırmalarıma göre internet kullanımı baya sıkıntılıymış artık nasip olurda gidersek dönüşte burda paylaşırız maceramızı :-)
Sonuçta hepimiz ölecez...!
[QUOTE=sheriff87;3922889]Harikasın. Çok sağol.[COLOR="Silver"]
Rica ederim, ne demek
Fetullahın okullarından , türkiyedeki tarikat yapılanmasından ve en önemlisi bizim yobaz hükümetten rahatsızlar. Feto buraya bir okul bile açamadı. Diğer cemaat veya tarikatları da kapılarından sokmuyorlar. Bu yüzden vize var. Gerçi havalimanında vizeyi veriyor ama yine de var.
Azerbaycan konusu 3 kıtada at koşturan bundan önceki devletimizin doğu politikasına kadar gider...
Kardeş dediğin, basit bir "arkadaş" değildir, seçmezsin. Vardır.
Beğensen de kardeşindir; beğenmesen de.
İran bizden vize istemiyor.
Türkiyeden İrana gecilebilen 3 kapı var.
Van, Doğubeyazıt, Yüksekova.
Van ve Yüksekova kapıları 24 saat çalışmıyor.
24saat çalışan tek kapı Doğubeyazıt,yani gurbulak. Burayı kullanın. Diğerlerini sallayın.
Saat farkından dolayı mesai bitisleri farklı. İran çok fazla tatili olan bir ülke. Sınırda gecelemek zorunda kalırsınız.
Motosiklet için triptik çıkarmanız lazım. Gurbulak kapısından çıkarabilirsiniz. Veya yaşadığıniz şehirde varsa Turing kurumu ordsn da çıkarabilirsiniz.
Iranda trafik korkunç. Tebrizde karıncalar bile trafikte zor ilerler.
Şehirlerarasinda sollamalar garip. Dikkatli olunmalı.
Pekçok kişi Azerice biliyor. Zorlanmadan anlasabilirsiniz.
Motoru ülkeye sokmak az biraz masraflı
Triptik için 270 tl + 200 dolar teminat yatiriyoruz. Teminatı yani 200 doları dönüşte geri alıyoruz. Onun dışında ordaki muamelecilere iş yaptirirsaniz 10 dolar falan da onlara verirsiniz. Daha fazla vermeyin. Pazarlık yapın. 500 tl ile başlayıp 10 dolara anlaşmıştık.
Güzel bir yolculuk sizi bekliyor.
Irandan Azerbaycana geçelim derseniz iki kapı var. Bile suvar ve astara. Astarayi kullanın. Bilesuvari kullanmayın. 24 saat çalışma meselesi yine.
Oturduğun yerden Azerilerin ne olduğunu sormadan etmeden süper ön yargıyla anında çözdün yani. Yani bir vizeden bu kadar neticeye saniyede ulaşabiliyorsan sen baya büyük adamsın harcanıyorsun buralarda gardaş!
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:56 ----------
Hocam bunlar aslını kardeşini inkar eden adamlar malesef. Bize vize vermedi diye kardeşlikten silecek kadar kardeş olan biziz. Bu öyle bir zihniyet ki bilip bilmeden basit bir vizeye bile kardeşini satıyor, yani kardeşlikten saniye de siliyor.
Azerisi Türkü Kürdü hepsi kardeşimdir. İnansın inanmasın birlikte yemek yiyorsak, aynı topraklar için yaşayıp aynı havayı soluyorsak ben durumu bilip anlamadan hiç bir din dil ve ırka ayrımcılık yapmam, yapamam ve evet ben Elhamdulillah müslümanım. Benimle aynı inancı paylaşmayan İslama kesinlikle uymayan hiç kimsenin yaptıkları hatta benim yaptığım ve yapacağım hatalar İslam'a mal edilemez, edilmemelidir.
Lütfen hakaret etmeden, din dil ırk ayrımı yapmadan yorum yapalım. Olmaz mı? Çok mu zor?
Forum yönetiminden rica ediyorum. Ya forumda siyaset, din gibi konular, mesajlar tamamen yasaklansın ya da benim üyeliğimi iptal edin sizde kurtulun bende kurtulayım.
Azerbaycan vize olayıyla ilgili de naçizane birşeyler söyleyeyim.
Azerbaycan bize vizeyi şu nedenle kaldırmıyor; İran baskı yapıyor, Türkiyeye vizeyi kaldırırsanız bize de kaldırın diye. Denge politikası gereği Azeriler buna mecbur.
Ancak Azerbaycan irana vizeyi kaldırmak istemiyor, ülkedeki 30 milyon azeri Azerbaycana göçmesin diye.
3 ay önce İran ve Azerbaycan arasında 1 aylık ziyaretlerde vize kaldırıldı.
Muhtemelen birkaç ay içerisinde bize de vizeler kaldırılacaktır.
Zaten şimdiye kadar adı vizeydi. Hızlıca halldiliyordu ve evrak bile istemiyorlardı. Uçakla gidenlere de havaalnında veriliyordu.
Bakü muhteşem. Mutlaka gidin..
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)