Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

MT 9 Satıldı. Duke 390 test edildi. Kafa çok karıştı.

REKLAM ALANI

Selamlar arkadaşlar daha önce paylaştığım üzere bi çılgınlık yapıp mt 9 la başlangıç yapmıştım.

1000km civarı sürüp alışınca gaza geldiğimi farkedip satmaya ve daha ufak bir motorla tecrübelenmeye karar vermiştim.

Bugün mt yi sattık hayırlısıyla ben yaşlarda tecrübeli bir arkadaşa gitmiş tekerleri düz bassın.

Akabinde bugün duke 390 test ettim 1 saat kadar sürdüm k.debriyajlı rossolu serisi.

Motor bisiklet gibi nereye çekersen geliyor çok rahat kullanımı var. Titreşim rahatsız etmedi. Abs çok hoş, güven verdi gerçekten sevmedim diyemem..

Ama o başlangıç için çok dedikleri alet sanki gitmiyordu yani çekmiyor gibi, mt nin performansını beklemiyordum tabi ama ama 'sı çok. Ek olarak yolda gidiyorken hiç egsoz sesi duymadım mt ile önüme araba geçtiğinde ara gaz verdimmi çekilirlerdi (twobro). Dukte sesi kendim bile duymuyorum korna kullanmaya başladım.

Hayat boyu şekilci bi insan olmadım ama önemli şeylermiş demekki bunlar içim biraz buruk açıkçası.

Sana duke 390 bile çok diyeceksiniz sanırım lakin er6n demi test etsem acaba diye düşünmüyor değilim.

Mt 7 al diyenler oldu ama güc güven oranı düşük bi alet olduğu için mt 9 dan daha tehlikeli diye düşünüyorum.

Sizler ne önersiniz bu arkadaşınıza?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    MT-25 ABS
    rc 250 abs? r

390 az mı geldi? 125-150-200-250cc kullananlar ne yapsın o zaman? Küçük cc güvensiz geliyorsa bence sen çok riskli kullanıyorsun motoru. Hadi 125-150cc ile otobanda zorlanırsın anlarım da 200-250cc ile ömür geçer. Hız sınırı 100(hadi 120 diyelim, değil ama neyse...) zaten. 120 ile giderken acil olarak 140'a çıkmanı gerektiren bir durum varsa riskli kullanıyorsundur, bence daha yavaş sürmeyi dene. Trafiği önceden okumak çok daha önemlidir.

GP500-1st - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosiklet dediğin cihaz niye bu kadar tehlikeli?

motor mu tehlikeli, bizmi daha tehlikeliyiz

viraj nedir, frenaj nedir kaç yılda pekişir, oturur.

Ego nedir, ikarusa ne oldu?

Motor üzerinde niye mantığımız durur?

Bu ne biçim mantık
    G-Strider ve SAZMAN bunu beğendiler.

Eski_kasa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT-03 660 / tvs apache 150
    ER-6N güvenli motordur biraz ağır ama dene bence. bide ufak cc sürenler çok alınabilir bu yazdıklarına aman dikkat tarzan ince dallarda
    jimi_hendrix bunu beğendi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    R25
    ktm 390 nın seni kesmemesi aslında enteresan değil ilk motor olarak mt09 almışsın.baktın olmuyor öz güven,tecrübe eksik başına bir iş gelmeden sattın.açıkcası 390 ve mt07 bu 2 motor arasında ben 1 tane motor bulamıyorum.seninde bulabiliceğini düşünmüyorum.motor hayatına çok kötü bir giriş yapmışsın mantık olarak mt09 u satıp mt10 için kapora verip onu beklemen icap ediyordu.ama bu saatten uzun bir süre motor hayatından fazla bir zevk alabiliceğini pek düşünmüyorum.

Alıntı KaskReis adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    rc 250 abs? r
    Teşekkür ederim.

Alıntı larnon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    390 az mı geldi? 125-150-200-250cc kullananlar ne yapsın o zaman? Küçük cc güvensiz geliyorsa bence sen çok riskli kullanıyorsun motoru. Hadi 125-150cc ile otobanda zorlanırsın anlarım da 200-250cc ile ömür geçer. Hız sınırı 100(hadi 120 diyelim, değil ama neyse...) zaten. 120 ile giderken acil olarak 140'a çıkmanı gerektiren bir durum varsa riskli kullanıyorsundur, bence daha yavaş sürmeyi dene. Trafiği önceden okumak çok daha önemlidir.
    Duke çok güvenli, güvensiz demedim malesef güçsüz ve sessiz geldi. Ihtiyacım yoktur orası ayrı.

Alıntı GP500-1st adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motosiklet dediğin cihaz niye bu kadar tehlikeli?

motor mu tehlikeli, bizmi daha tehlikeliyiz

viraj nedir, frenaj nedir kaç yılda pekişir, oturur.

Ego nedir, ikarusa ne oldu?

Motor üzerinde niye mantığımız durur?

Bu ne biçim mantık
    Valla niye bu kadar tehlikeli ikarusluk değilimde canım sıkıldı hevesim kaçtı kafam karıştı diyelim.

Motosikleti
    xmax250
    bence tarz degiştirin... cruiser ya da enduro ya yönelin bir süre için...

Motosikleti
    İNTEGRA gitti şuan 50cc (150cc)arora vesta scooter
    Alıntı nvrmnd adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    mt09 un üstüne söylediklerine binerse,motordan soğur adam

sen adama ferrariden in jetta,ya bin diyosun

Motosikleti
    xmax250
    Alıntı YERUÇAĞI adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    mt09 un üstüne söylediklerine binerse,motordan soğur adam
    onun için söledim zaten =) bunlardan sonra 390 a binerse tatmin olabilir =)

shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    turuncu
    motorculuk düzlükte gaz açmaktan ibaret değil.
    hakikiteker, kackinen, cbr1907 ve 3 diğerleri bunu beğendiler..

Alıntı Eski_kasa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ER-6N güvenli motordur biraz ağır ama dene bence. bide ufak cc sürenler çok alınabilir bu yazdıklarına aman dikkat tarzan ince dallarda
    Er6n den de bi dal alıyım bakayım teşekkür ederim. Alınmalık bi durum olmaz sanırım imkan doğrultusunda en iyisini seçmeye çalışıyoruz hepimiz ☺

Alıntı burak burk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ktm 390 nın seni kesmemesi aslında enteresan değil ilk motor olarak mt09 almışsın.baktın olmuyor öz güven,tecrübe eksik başına bir iş gelmeden sattın.açıkcası 390 ve mt07 bu 2 motor arasında ben 1 tane motor bulamıyorum.seninde bulabiliceğini düşünmüyorum.motor hayatına çok kötü bir giriş yapmışsın mantık olarak mt09 u satıp mt10 için kapora verip onu beklemen icap ediyordu.ama bu saatten uzun bir süre motor hayatından fazla bir zevk alabiliceğini pek düşünmüyorum.
    Sorma b.k vardı da 9 la başladım. Benimde canımı sıkan asıl durum bu. Ktm deki arkadaş ufak cc den gelseydin noluyoruz derdin korkuturdu dedi.

Cruiser bana göre değilde versys 650 düşündüm bi yandan uzun yol bi yandan yüksek motor ama bunların hepsi tecrübe istiyor.

Sonuç olarak insan kendini heyecanlandırmayan bir motora 19 küsür lira nasıl versin modundayım.

Motosikleti
    onun için söledim zaten =) bunlardan sonra 390 a binerse tatmin olabilir =)
    bence olmaz,çünkü 115 hp kanına girmiş bikere başka bişeyden tatmin olmaz hep aklında o kalır

mesela palio kullanan adama jetta ver adam sevinçten takla atar,ama Ferrari kullananın arabasını al passat ver adam üzüntüden ağlar bunalıma girer

yani motora başlarken ufaktan başlaması gerekiyordu ozaman ktm 390 uçak gibi gelirdi ona ,ancak mt09 ile başlamış tadı almış artık herşey yalan gelir ona,ve içinde hep bir ukte kalır

Ros1n2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Superduke
    Sonu bilinen hikayeyi baştan okumak gibi sizinki :/ giriş yok! gelişme yok!
    cbr1907 ve tinerci bunu beğendiler.

harun27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2023 Vespa Primavera 150-2022 HondaGL1800-2023 PCX
    MT 25 şiddetle tavsiye ederim

Alıntı shruikan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motorculuk düzlükte gaz açmaktan ibaret değil.
    Çok haklısın ama uçak kalkış aninda koltuğa yapıştırır ya insanı o gücü istediğin zaman kontrol edebildiğini düşün ☺ ah ah

Motosikleti
    dediğim gibi ukte hiç bizaman yok olmaz içinde kalır
    sana mt10 gider

Alıntı YERUÇAĞI adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bence olmaz,çünkü 115 hp kanına girmiş bikere başka bişeyden tatmin olmaz hep aklında o kalır

mesela palio kullanan adama jetta ver adam sevinçten takla atar,ama Ferrari kullananın arabasını al passat ver adam üzüntüden ağlar bunalıma girer

yani motora başlarken ufaktan başlaması gerekiyordu ozaman ktm 390 uçak gibi gelirdi ona ,ancak mt09 ile başlamış tadı almış artık herşey yalan gelir ona,ve içinde hep bir ukte kalır
    Zamanla unutulmazmı hacı ☺

Motosikleti
    nc750x
    MT 9'dan sonra sizi hiç bir şey kesmeyebilir. Siz pastanın en güzel dilimlerinden birini yemişsiniz. Tuzlular sizi kesmez artık. Bundan sonra ruhsal ve ciddi bir dengesizlikle mücadele etmek zorunda kalabilirsiniz. Bindiğiniz dalı kesmişsiniz aslında. Bence mt 9 kalmalıydı diyeceğim ama risk var. Daha azıyla artık neyi öğrenebilirsiniz ben bilemedim şimdi.

Bence biraz kendinizle başbaşa kalın. Hemen motor almayın. Şöyle biraz baştan başlamaya bakın. Gerekirse uzunca bir süre ara verin diyeceğim de muhtemelen dinlemeyeceksiniz.

Alıntı OğuzÖztürk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    MT 9'dan sonra sizi hiç bir şey kesmeyebilir. Siz pastanın en güzel dilimlerinden birini yemişsiniz. Tuzlular sizi kesmez artık. Bundan sonra ruhsal ve ciddi bir dengesizlikle mücadele etmek zorunda kalabilirsiniz. Bindiğiniz dalı kesmişsiniz aslında. Bence mt 9 kalmalıydı diyeceğim ama risk var. Daha azıyla artık neyi öğrenebilirsiniz ben bilemedim şimdi.

Bence biraz kendinizle başbaşa kalın. Hemen motor almayın. Şöyle biraz baştan başlamaya bakın. Gerekirse uzunca bir süre ara verin diyeceğim de muhtemelen dinlemeyeceksiniz.
    Sezonu boşa geçir diyorsunuzda zor hocam. Kiyafetler durduğu yerde eskir ☺ öyle ya da böyle tecrübe lazım uzun yol eğitimi alabilmem için 2500km yi devirmem lazım vb.

1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)