Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Motorumdan Gelen Ses - Yatak vurması - Fazla Açık kalmış yag tıpası

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Yamaha Yzf R6
    Merhabalar arkadaşlar geçenlerde motorumdan gelen sesle ilgili bir konu açmıştım dün motorumu anlayan bir ustaya gönderdim bugün aradı motor yatak vuruyor dedi yag bakımını geçiktirdinmi dedi yoo dedim 500 km önce 5000 bin gelmeden degiştirmiştim ama degiştirirken içinde pis yag tamamen insin diye yag tıpasını acık bıraktırdı o mahalledeki anlayan abimiz sormuştum acık kalması sorun yaratırmı diye yok demişti 3 saat kadar açık kalmıştı ustamda dediki işte o açık kalma sonucu yataklardaki yagda inmiş hava almış ondan olmuştur bu dedi yani böyle birşeyin böyle sonuc dogrucagını tahmin etmezdim şuan motor inicek dedi ve ne olucak bilmiyorum ne kadar masraf cıkıcak edicek motorum r6 2012 model

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Bthndmrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    PCX150
    Dostum trolsün galiba r6 yı mahalle motorcusuna götürecek kadar ne yaşadın?
    Mahalle motorcusundan kastım bisiklet tamirci tipli olan.
    BULUT YAMAHA ve Eski_kasa bunu beğendiler.

Mamba09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati Scrambler & Italjet
    dostum yağ tapasını uzun süre açık bırakmanın dezavantajı toz falan girerse zarar verir motora. 3 saat çok. ama o yataklardaki yağ indi, motor yağsız kaldı gibi bi durum olmaz. hadi yeni yağı koydun. motoru çalıştırdın. yağ pompası zaten komple motoru saniyeler içinde yağlıyor. sen o motoru başka ustaya götür.
    bu arada sesinde bi videosunu atar mısın dinleyelim.

Motosikleti
    Yamaha Yzf R6
    Alıntı Mamba09 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dostum yağ tapasını uzun süre açık bırakmanın dezavantajı toz falan girerse zarar verir motora. 3 saat çok. ama o yataklardaki yağ indi, motor yağsız kaldı gibi bi durum olmaz. hadi yeni yağı koydun. motoru çalıştırdın. yağ pompası zaten komple motoru saniyeler içinde yağlıyor. sen o motoru başka ustaya götür.
    bu arada sesinde bi videosunu atar mısın dinleyelim.
    adam tahmini söyledi zaten motoru indirmemiz gerek dedi sökmeden bu kadarını söyledi inşallah küçük birşey cıkarda sanmıyorum ses başlarda bu videodaki gibiydi sonra cok fazla arttı yani

Alıntı Bthndmrl adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dostum trolsün galiba r6 yı mahalle motorcusuna götürecek kadar ne yaşadın?
    Mahalle motorcusundan kastım bisiklet tamirci tipli olan.
    en yakın o vardı baştaki ses cok azdı ben egzantirik diye düşündüm hatta kendim degiştirirm ama anahtar filan yok gibisinden götürmüştüm oraya ama olmadı yani

Video burda :

oyunageldim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Wave 110i
    Tapa açık diye motormu bozulurmuş,bu ustadan çekinmen gerekir !
    Daha bilindik tecrübeli ustalara danış,tecrübesiz bilmediğin kişilerede motorunu elletme

tr100a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    yağ hava almış yok böyle birşey yağsız kullansan yatak sarar yatak vuruyorsa aşındığı ve boşluk oluştuğu için vurur kullanma sonucu oluşan kacınılmaz bir durumdur peh ustalara bak

Motosikleti
    Yamaha Yzf R6
    Alıntı oyunageldim adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tapa açık diye motormu bozulurmuş,bu ustadan çekinmen gerekir !
    Daha bilindik tecrübeli ustalara danış,tecrübesiz bilmediğin kişilerede motorunu elletme
    Adam tahmini söyledi veya dedi yag pompası hava yapmış olabilr dedi , şuan motoru indirmeden birşey söylemem dogru olmaz ama yatak vuruyor dedi ben nasıl olur abi birden bire böyle diyince tahminleri saydı bu yag boşaltma yerinide acık tutmuştuk onu söyledi işte

weirdo1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda pcx125
    Sen bu makinayi sat dostum, köye yerles hayvancılık falan yap.
    Her gün farklı bir sorun yaşıyorsun.

nasıl yani alt tıpayı açık şekilde 3 saat mi kullandın anlamadım

Motosikleti
    Yamaha Yzf R6
    Alıntı velizrsln adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    nasıl yani alt tıpayı açık şekilde 3 saat mi kullandın anlamadım
    yo hayır yag degişimde yagı iyice boşalsın diye tıpa açık bir 3 saat kadar beklemişti şuan ustada indirmeden birşey söyliyemem dedi ama neden benden kaynaklı birşeydenmi olmuştur mantıgıyla irdeledim oda onu söyledi

Alıntı weirdo1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sen bu makinayi sat dostum, köye yerles hayvancılık falan yap.
    Her gün farklı bir sorun yaşıyorsun.
    sorma valla bir gün bir konu açıcam motora başladıgımdan beri her motorumda başıma gelenler diye oturur aglarsın valla anlamadım gitti bende

Motosikleti
    CB650F
    Anladığım kadarıyla Ankara da oturuyorsun yani sanayinin kalbi bence Ankara'daki düzgün bir motorcuya veya Yamaha ana bayilerinden birine götür derim.

Samet Ağır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA YZF 1000 thunderace ,NC 750 S
    Bu modellerde böyledir,tapa açık kalırsa yatak vurur.... Da dedimi?
    oyunageldim ve Levent bunu beğendiler.

Motosikleti
    Yamaha Yzf R6
    Alıntı Konca adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Anladığım kadarıyla Ankara da oturuyorsun yani sanayinin kalbi bence Ankara'daki düzgün bir motorcuya veya Yamaha ana bayilerinden birine götür derim.
    bu motor efe motor suzukiye bakıyor genelde baya bir arkadaşımda burdan yaptırıyor ama valla bu aralar kendimi cok yorgun bitkin hissediyorum bakalım nolucak

Motosikleti
    r25 >c800> mt09
    valla dayı o motordan daha hayır gelmez gibi.

Motosikleti
    Yamaha Yzf R6
    Alıntı YAKUTAY adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    valla dayı o motordan daha hayır gelmez gibi.
    Öyle niye diyorsun kardeşim moralim yerlerde zaten böyle şeyler görünce daha kötü hissediyorum yani

Motosikleti
    r25 >c800> mt09
    kardeşim açtığın konuları takip ediyorum lütfen git şunu baydara bırak.elinde kalacak motor

shooter1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bu r6lar ülkeye gelene kadar içinde yağ olmuyor hava yapmaz mı

Motosikleti
    Yamaha Yzf R6
    kardeşim açtığın konuları takip ediyorum lütfen git şunu baydara bırak.elinde kalacak motor
    Baydara düşmek daha kötü abi adamlara abi motorumu silermisin diyosun adamlar motor komple degişcek diyor , nazarmı degiyor anlamadımki adak adamak lazımdı aldıgımda hata yaptık

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:48 ----------

Alıntı shooter1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu r6lar ülkeye gelene kadar içinde yağ olmuyor hava yapmaz mı
    Yok ya adamın idda ettigi acık kaldıgı için yataklardaki yag filan komple boşaldıgından yagsız kalmış olabilir dedi , yok ya valla arabam vardı işim hiç rast gitmedi motor aldım gitmedi başka motor aldım yine gitmedi bende birşey var

Motosikleti
    r25 >c800> mt09
    yağsız kalma diye bir şey yok aga ilk marştan itibaren yağ pompası zaten yağlıyor makinayı.Bakımda az veya fazla yağ koysanız bile sınırlar dahilinde koymuşsunuzdur,onla alakası olduğunu sanmıyorum.ankarada olsam valla gelip uğraşacam her gün konu açmana üzülüyorum. bu kadar sorun olmamalı.

Motosikleti
    Yamaha Yzf R6
    yağsız kalma diye bir şey yok aga ilk marştan itibaren yağ pompası zaten yağlıyor makinayı.Bakımda az veya fazla yağ koysanız bile sınırlar dahilinde koymuşsunuzdur,onla alakası olduğunu sanmıyorum.ankarada olsam valla gelip uğraşacam her gün konu açmana üzülüyorum. bu kadar sorun olmamalı.
    Yemin ederim bak yemin ederim bu arıza cıkmadan 3 gün önce dedimki motora para harcıyım binicem ben buna basmıyorum kesiciye sokmuyorum gittim zincir siparişi verdim zinciri 5000 km önce degişmiş ama emin olamadım ve ses cıkarıyor diye degiştirdim gittim 4 tane buji aldım olmadı gittim ön arka dişli degiştirdim yagını gittim motul 10 40 4 litre aldım binmeden 1 gün önceden ayaklıga alıp zincirini motul le c4 le yaglayıp 1 gün bırakıp sonra bindim her yıkadıgımda heryerini sildim tazik degdirmedim hortumla yıkadım duruladım zinciri her yıkamada temizledim wd40 ladım cilaladım ama yok abi yok sürekli sorun sürekli sorun özellikle motoruda alırken herşeyini araştırdım baktım modeli olabildigince yüksek aldım napıyım bilmiyorum

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)