Motorumdan Gelen Ses - Yatak vurması - Fazla Açık kalmış yag tıpası
Reklamlar
-
Merhabalar arkadaşlar geçenlerde motorumdan gelen sesle ilgili bir konu açmıştım dün motorumu anlayan bir ustaya gönderdim bugün aradı motor yatak vuruyor dedi yag bakımını geçiktirdinmi dedi yoo dedim 500 km önce 5000 bin gelmeden degiştirmiştim ama degiştirirken içinde pis yag tamamen insin diye yag tıpasını acık bıraktırdı o mahalledeki anlayan abimiz sormuştum acık kalması sorun yaratırmı diye yok demişti 3 saat kadar açık kalmıştı ustamda dediki işte o açık kalma sonucu yataklardaki yagda inmiş hava almış ondan olmuştur bu dedi yani böyle birşeyin böyle sonuc dogrucagını tahmin etmezdim şuan motor inicek dedi ve ne olucak bilmiyorum ne kadar masraf cıkıcak edicek motorum r6 2012 model
Reklamlar
-
Dostum trolsün galiba r6 yı mahalle motorcusuna götürecek kadar ne yaşadın?
Mahalle motorcusundan kastım bisiklet tamirci tipli olan.
-
dostum yağ tapasını uzun süre açık bırakmanın dezavantajı toz falan girerse zarar verir motora. 3 saat çok. ama o yataklardaki yağ indi, motor yağsız kaldı gibi bi durum olmaz. hadi yeni yağı koydun. motoru çalıştırdın. yağ pompası zaten komple motoru saniyeler içinde yağlıyor. sen o motoru başka ustaya götür.
bu arada sesinde bi videosunu atar mısın dinleyelim.
-
Mamba09 adlı üyeden alıntı
dostum yağ tapasını uzun süre açık bırakmanın dezavantajı toz falan girerse zarar verir motora. 3 saat çok. ama o yataklardaki yağ indi, motor yağsız kaldı gibi bi durum olmaz. hadi yeni yağı koydun. motoru çalıştırdın. yağ pompası zaten komple motoru saniyeler içinde yağlıyor. sen o motoru başka ustaya götür.
bu arada sesinde bi videosunu atar mısın dinleyelim.
adam tahmini söyledi zaten motoru indirmemiz gerek dedi sökmeden bu kadarını söyledi inşallah küçük birşey cıkarda sanmıyorum ses başlarda bu videodaki gibiydi sonra cok fazla arttı yani
Bthndmrl adlı üyeden alıntı
Dostum trolsün galiba r6 yı mahalle motorcusuna götürecek kadar ne yaşadın?
Mahalle motorcusundan kastım bisiklet tamirci tipli olan.
en yakın o vardı baştaki ses cok azdı ben egzantirik diye düşündüm hatta kendim degiştirirm ama anahtar filan yok gibisinden götürmüştüm oraya ama olmadı yani
Video burda :
-
Tapa açık diye motormu bozulurmuş,bu ustadan çekinmen gerekir !
Daha bilindik tecrübeli ustalara danış,tecrübesiz bilmediğin kişilerede motorunu elletme
-
yağ hava almış yok böyle birşey yağsız kullansan yatak sarar yatak vuruyorsa aşındığı ve boşluk oluştuğu için vurur kullanma sonucu oluşan kacınılmaz bir durumdur peh ustalara bak
-
oyunageldim adlı üyeden alıntı
Tapa açık diye motormu bozulurmuş,bu ustadan çekinmen gerekir !
Daha bilindik tecrübeli ustalara danış,tecrübesiz bilmediğin kişilerede motorunu elletme
Adam tahmini söyledi veya dedi yag pompası hava yapmış olabilr dedi , şuan motoru indirmeden birşey söylemem dogru olmaz ama yatak vuruyor dedi ben nasıl olur abi birden bire böyle diyince tahminleri saydı bu yag boşaltma yerinide acık tutmuştuk onu söyledi işte
-
Sen bu makinayi sat dostum, köye yerles hayvancılık falan yap.
Her gün farklı bir sorun yaşıyorsun.
-
nasıl yani alt tıpayı açık şekilde 3 saat mi kullandın anlamadım
-
velizrsln adlı üyeden alıntı
nasıl yani alt tıpayı açık şekilde 3 saat mi kullandın anlamadım
yo hayır yag degişimde yagı iyice boşalsın diye tıpa açık bir 3 saat kadar beklemişti şuan ustada indirmeden birşey söyliyemem dedi ama neden benden kaynaklı birşeydenmi olmuştur mantıgıyla irdeledim oda onu söyledi
weirdo1 adlı üyeden alıntı
Sen bu makinayi sat dostum, köye yerles hayvancılık falan yap.
Her gün farklı bir sorun yaşıyorsun.
sorma valla bir gün bir konu açıcam motora başladıgımdan beri her motorumda başıma gelenler diye oturur aglarsın valla anlamadım gitti bende
-
Anladığım kadarıyla Ankara da oturuyorsun yani sanayinin kalbi bence Ankara'daki düzgün bir motorcuya veya Yamaha ana bayilerinden birine götür derim.
-
Bu modellerde böyledir,tapa açık kalırsa yatak vurur.... Da dedimi?
-
Konca adlı üyeden alıntı
Anladığım kadarıyla Ankara da oturuyorsun yani sanayinin kalbi bence Ankara'daki düzgün bir motorcuya veya Yamaha ana bayilerinden birine götür derim.
bu motor efe motor suzukiye bakıyor genelde baya bir arkadaşımda burdan yaptırıyor ama valla bu aralar kendimi cok yorgun bitkin hissediyorum bakalım nolucak
-
valla dayı o motordan daha hayır gelmez gibi.
-
YAKUTAY adlı üyeden alıntı
valla dayı o motordan daha hayır gelmez gibi.
Öyle niye diyorsun kardeşim moralim yerlerde zaten böyle şeyler görünce daha kötü hissediyorum yani
-
kardeşim açtığın konuları takip ediyorum lütfen git şunu baydara bırak.elinde kalacak motor
-
bu r6lar ülkeye gelene kadar içinde yağ olmuyor hava yapmaz mı
-
kardeşim açtığın konuları takip ediyorum lütfen git şunu baydara bırak.elinde kalacak motor
Baydara düşmek daha kötü abi adamlara abi motorumu silermisin diyosun adamlar motor komple degişcek diyor , nazarmı degiyor anlamadımki adak adamak lazımdı aldıgımda hata yaptık
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:48 ----------
shooter1 adlı üyeden alıntı
bu r6lar ülkeye gelene kadar içinde yağ olmuyor hava yapmaz mı
Yok ya adamın idda ettigi acık kaldıgı için yataklardaki yag filan komple boşaldıgından yagsız kalmış olabilir dedi , yok ya valla arabam vardı işim hiç rast gitmedi motor aldım gitmedi başka motor aldım yine gitmedi bende birşey var
-
yağsız kalma diye bir şey yok aga ilk marştan itibaren yağ pompası zaten yağlıyor makinayı.Bakımda az veya fazla yağ koysanız bile sınırlar dahilinde koymuşsunuzdur,onla alakası olduğunu sanmıyorum.ankarada olsam valla gelip uğraşacam her gün konu açmana üzülüyorum. bu kadar sorun olmamalı.
-
yağsız kalma diye bir şey yok aga ilk marştan itibaren yağ pompası zaten yağlıyor makinayı.Bakımda az veya fazla yağ koysanız bile sınırlar dahilinde koymuşsunuzdur,onla alakası olduğunu sanmıyorum.ankarada olsam valla gelip uğraşacam her gün konu açmana üzülüyorum. bu kadar sorun olmamalı.
Yemin ederim bak yemin ederim bu arıza cıkmadan 3 gün önce dedimki motora para harcıyım binicem ben buna basmıyorum kesiciye sokmuyorum gittim zincir siparişi verdim zinciri 5000 km önce degişmiş ama emin olamadım ve ses cıkarıyor diye degiştirdim gittim 4 tane buji aldım olmadı gittim ön arka dişli degiştirdim yagını gittim motul 10 40 4 litre aldım binmeden 1 gün önceden ayaklıga alıp zincirini motul le c4 le yaglayıp 1 gün bırakıp sonra bindim her yıkadıgımda heryerini sildim tazik degdirmedim hortumla yıkadım duruladım zinciri her yıkamada temizledim wd40 ladım cilaladım ama yok abi yok sürekli sorun sürekli sorun özellikle motoruda alırken herşeyini araştırdım baktım modeli olabildigince yüksek aldım napıyım bilmiyorum
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)