Motorumdan Gelen Ses - Yatak vurması - Fazla Açık kalmış yag tıpası
Reklamlar
-
Bu tip durumlarda yapılması gereken, en az 3-4 adı olan anlayan ustaya göstermek ne sıkıntısı olduğunu sormaktır. Gerekirse 50 100tl'de vereceksin. Çünkü bir servisin 3000tl tutar dediği masraf 100tl çıkabiliyor.
Hepsi motoru açmadan birşey diyemem diyorsa yada tespit aynıysa mecburen internette vs. araştırıp en güvenilir gelene bırakacaksın.
Reklamlar
-
berkay3212 adlı üyeden alıntı
Bu tip durumlarda yapılması gereken, en az 3-4 adı olan anlayan ustaya göstermek ne sıkıntısı olduğunu sormaktır. Gerekirse 50 100tl'de vereceksin. Çünkü bir servisin 3000tl tutar dediği masraf 100tl çıkabiliyor.
Hepsi motoru açmadan birşey diyemem diyorsa yada tespit aynıysa mecburen internette vs. araştırıp en güvenilir gelene bırakacaksın.
Malesef öyle yani 2 ustaya sordum hatta birinde üst kapak üst kapagı acık halde kendim baktım dinledim heryeri kontrol ettim ettirdim ama ses cıkmadı yani bana görede inmekten başka çaresi yok gibi
-
mahalle motorcusuna güzelim r6 yı açtırma kardeşim
sorunu neyse detaylı olarak yaz ve sat fiyatı düşük olsun ama motoru mahalledeki motorcuya asla açtırma
tabi genede sen bilirsin
-
Mekanikten pek anlamam ama, cıt cıt cıt ses geliyor.
Senin buji kablonda yada bujinde sorun olmasın ateşlemede sorun var gibi geldi.
-
ve sen tüm bu olanlara rağmen inatla motoru yetkili bi servise (ille de ankara olmasına gerek yok) götürmüyon öyle mi?
-
spxwOw adlı üyeden alıntı
Yok ya adamın idda ettigi acık kaldıgı için yataklardaki yag filan komple boşaldıgından yagsız kalmış olabilir dedi , yok ya valla arabam vardı işim hiç rast gitmedi motor aldım gitmedi başka motor aldım yine gitmedi bende birşey var
hocam benim arabanın yağ pompası değişti o pompa belli bir yağı sürekli içinde tutarmış ustadan duyduğum bu ee bizim pompa değişince yağsız çalışmasın diye yağ pompasına yağ koruyucu yağdan koyu bir şey kattılar öyle çalıştı
yani demek istediğim o yağ pompası işlevini kaybetmediği sürece içindeki yağı bırakmıyormuş benim sorunumda yağ pompasında araba bekleyince yağ durmuyordu bu yüzden değişti
motosiklete geri dönecek olursak bence senin usta tehlikeli r6ya yeniden motor yaptır bir dünya dert açınca toplayabilecek mi ?
-
spxwOw adlı üyeden alıntı
yo hayır yag degişimde yagı iyice boşalsın diye tıpa açık bir 3 saat kadar beklemişti şuan ustada indirmeden birşey söyliyemem dedi ama neden benden kaynaklı birşeydenmi olmuştur mantıgıyla irdeledim oda onu söyledi
ha ondan bişey olmaz
-
şuan serviste yaptırıcak durumum yok servis pahalı söylicegi kesin ve kime sorduysam motor inicek görücez sorunu dedi , tek görsel olarak gördügüm üst kapagın üst kapak contası yagı sızdırdı sesler geldi bunlar ki bu sesler arttı ve arka teker demiri bunlar olurken yarıya kadar cıkmış belki allahın sevdigi kuluyum o demir cıkıp lastik fırlcıaktı o arıza cıkmasa işte bilemiyosun şuanki usta baya bilindik herkesin övdügü bir usta efe motor işte bilenleriniz vardır buda iyi bir usta yoksa indirtmezdim motoru başka çare yok diyince tamam deidm
-
-
Önce kullandığın yağın viskozitesini değiştir. Castrol 10-50 kullan. Ses kesilirse devam. Kesilmezse yetkili servis. Ama istanbula getirip esengüle göstermeni tavsiye ederim. Ondan başkası anlamaz.
-
motosikletin yatak vuruyorsa 5 bin tl yi gözden çıkarman gerek.
-
"işte o açık kalma sonucu yataklardaki yagda inmiş hava almış ondan olmuştur bu "
Motosikletinde yağ sızıntısı yok ise, yağ yakmıyor ise,
sende motoru 2. el aldın ve bu motor bol miktarda teker yaptıysa, blok yağsız çalışmak zorunda kalmış olabilir. Tabi tek sorun yağsız kalmak ise =)
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)