MotorKafa adlı üyeden alıntı
1.si motosiklet de bir araçtır.
Asıl anlatmak istediğin şeye gelecek olursak da, motosiklet teröründen ziyade kurye terörü diye bir şey var.
Taksici, dolmuşçu, kamyoncu terörü gibi, belli bir zümreyi anlatan 'kurye terörü'.
Aralardan geçme, makas atma, emniyet şeridinden gitme, durakta yolcu indiren otobüsün sağından geçme, kaldırıma park etme, yaya yoluna girme gibi bir çok kural tanımazlıkları mevcut bu arkadaşların.
Ancak bunun yanında özellikle aksiyon kameraları ayağa düştükten sonra, sosyal medyada popüler olma hevesiyle ona buna salça olan bir sürü tip çıktı piyasaya. Trafik kurallarından bihaber, hatanın %99'u kendisinde olan adam, "vay sen benim canımı nasıl tehlikeye atarsın" deyip de suçsuz masum adamlara saldırır oldular. Ve motorcu sıfatını taşımayı hak etmeyen bu arkadaşlar yüzünden, kurye terörü dediğimiz olay, motorcu terörüne dönüşmek üzere.
Kuryeler dahil, tüm motosiklet kullanıcılarının bilinçlenmesini dilesem de; ülkede her geçen gün düşen eğitim seviyesi, sosyal ahlakın dibe vurması, saygının sadece bir sözcükten ibaret hale gelmesi sebebiyle, önümüzdeki en az 20 yıl boyunca sadece bir dilek olarak kalacağını biliyorum...