Son zamanlarda motosiklet sürücülerinde çokça rastladığım bir kask kamerası durumu var. Bunlar herhalde herhangi bir duruma delil teşkil etmek için. Yani sürekli diğer taşıtlar hata yapıyor motosikletler eziliyor falan filan..
Ancak bir motor sürücüsü olarak yaşadığım şey benim şu.. Otomobil kullanırken sağımdan solumdan kontrolsuz ( kontrollü geçenlere lafım yok ) saçma sapan ben motosikletim her türlü geçerim durumu var..
Bence mesele genetik kodlarla ilgili.. İsviçrede adam sokaklara çöp atmıyorsa ve sürekli kendi çıkarlarını korumak adına kuralları ihal etmiyorsa bu adamın yetiştirilme tarzı ile alakalı..
Toplum olarak fazla "uyanık" ız.. O kadarki o uyanıklık motosikletle birleştiğinde her türlü hakkı gasp etme olayına trafikte dönüşebiliyor...
Adam gibi motosiklet kullanırsan istisnalar hariç genel olarak trafiğin motosikelte saygısını arttırabiliriz.
Her defasında kendini haklı görmek ve diğer taşıtlara kabahat bulmak zaten başlı başına saçma sapan birşey..
Ben hergün motosiklet sürücülerinin neler yaptıklarını kameraya alsam ihlaller, tehlikeli sürüş vs vs birçok görüntü bulurum...
Aslında bu hayatımızın her alanında var.. HEP HAKLIYIZ ! Bu kadar haklı milletin sokakları çöp içinde, üçkağıdı bol , ticareti şaibeli , kendinden başkasına saygısı olmayan bir sosyal düzeni var!!! Ne enteresan değil mi????