Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

0 Motor Nasıl Açılır?

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Safir 100cc Cup
    ALLAH razı olsun abim , içimi rahatlattın bayağı biliyosun bu devirde para kolay kazanılmıyor , arın teri sonucta baba mirası değil

işte kafama takılmıştı 80kmye kadar çok hor kullandım sanki başkasının malıymış gibi , ama daha öyle kullanmıcağım efendi efendi devam

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    KawasakiZ50SL
    Sen başkasının malı olsa emaneti hormu kullanıyosun terbiyesiz o nasıl laf öyle. Sorduğun soruya gelince millet müneccimmi nerden bilsin gelecekte ne olacak.80 km rodaj kurallarına uymadan kullanmışsın motor şu anda ne halde kim nerden bilsin .Yaptığının iyi birşey olmadığını motora zarar verebileceğini bilecek kadar aklın varda rodaja uyacak kadar aklın yokmu.Konu açmak için konu açıp milletimi trollüyonuz anlamadımki.

Motosikleti
    Safir 100cc Cup
    Alıntı redmap adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sen başkasının malı olsa emaneti hormu kullanıyosun terbiyesiz o nasıl laf öyle. Sorduğun soruya gelince millet müneccimmi nerden bilsin gelecekte ne olacak.80 km rodaj kurallarına uymadan kullanmışsın motor şu anda ne halde kim nerden bilsin .Yaptığının iyi birşey olmadığını motora zarar verebileceğini bilecek kadar aklın varda rodaja uyacak kadar aklın yokmu.Konu açmak için konu açıp milletimi trollüyonuz anlamadımki.
    Örnek olarak verdi bu bir mecazi anlam ve sen bunu anlamadın , millet kendi malına dokunmaya kıyamaz ama kendi malı olmayıpta başkasının malına bayağı bi zarar verir , sen bir yazdığım yazıyı iyi oku , rodaj hakkında çok kişiden bilgi aldım senin bilginde yanlıştı allah razı olsun ki "beko12345" den içimi rahatlattı

Bartas3010 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Activa, 98 zx6r
    500km bekleme yağ değişimi için git yarın yağ değiş. Metal parçası falan dolaşıyosa eski yağla çıksın.

Motosikleti
    Henüz yok. Olunca, ucuz bir Çinli olacak...
    Bu kadar lafın ardından hâlâ motoru satın aldığın yere gidip satılan her ürünle birlikte verilmesi yasal zorunluluk olan kullanma kılavuzunu alma, okuma, sadece aklına bir şey gelirse iş işten geçtikten sonra forumlarda veya sağda solda sor, bilen bilmeyen cevap versin, sen de neyin yapılıp neyin yapılmayacağını yaşayıp deneyerek öğren. İşte milli eğitim budur!
    hasmet bunu beğendi.

Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    Sağır motor ne ola ki?
    Bizim burada açılmamış motora Sağır denir.
    Eee sen fazlasıyla acmissin zaten.
    Motoruna gelebilecek zarar, silindir içinde oluşabilecek alıştırma rakamlarının cizigi olacaktır.
    İmkânın varsa, sentetik olmayan bir yağ ile yağını değiştir. Uzun yolda değişik vites ve devirlerde kullanmaya bak. Hava sıcak zaten, ince yag olmasın. 500 den sonra yarı sentetik ve 2500 den sonra sentetik yağ ile değiştir.
    Bu uygulamayla harika bir rodaj yaparsın.
    O zamana dek gem motorunu tanırsın, hem de motorun beş duyusu da açık olur..

Marka olayı çok fark edermi bilmem ama arkadaşım 2 sıfır motoru rodaj modaj dinlemeden kullandı yıllardır hiç bi sıkıntısı yok. Benim motoruda böyle kullandı bir kaç kez henüz rodaj bitmedi şu an bişe yok.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı Bartas3010 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    500km bekleme yağ değişimi için git yarın yağ değiş. Metal parçası falan dolaşıyosa eski yağla çıksın.
    ilk yag rodaj icin ozel. Vaktinden once degistirmeyin bence...

Motosikleti
    Kuba CR1
    500 e kadar yavaş yavaş devirlendirerek ve sürekli vites değiştirerek kullanıyorsun motosikleti yağı 10 40 castrol ile değiştirdikten sonra köklüyorsun düz yolda motorun son hızı zamanla artacak denk geldikçe boş düz yollarda bas zaten yapabileceğin 80 le başlarsın 110 lara kadar açılır fazlasını bekleme

Motosikleti
    Safir 100cc Cup
    Hepiniz sağ olun , bitane ustayla görüştüm , hiç birşey olmaz dedi 100lük cuppdan fazla brşey bekleme zaten dedı bana kendısı 500e kadar sakin sür dedı kafana takılcak bısey yok burda dedı

something123 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT 07
    Alıntı bumotoo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hepiniz sağ olun , bitane ustayla görüştüm , hiç birşey olmaz dedi 100lük cuppdan fazla brşey bekleme zaten dedı bana kendısı 500e kadar sakin sür dedı kafana takılcak bısey yok burda dedı
    Birde motoru sadece abiler kullanmaz onu ogrenirsen super olcak senin için... zira manevi sağırlık daha kotu bisidir
    Ne yaparsan yap... AŞK ile yap..

Çorum İl Temsilcisi Furkan Tarık - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati Monster 937
    Rodajın performansla alakasız olduğu taraftarıyım. 0 aldığım mh drift ile ilk 850 km de tapagaz yaptım 110 bastı. 1.700 oldu hala 110 basıyor(göstergede tabiki). Etrafımda onlarca drift kullanıcıları var adam açılmamış diyor benimki 130-140 yapıyor diyor. kendileri aldığında rodajı çokta iplemeddiğinin farkındayım. rahat ol ama çokta belleme

Motosikleti
    Mh Drift 125>Rx3i Evo Abs
    bendede drift vat 52800 km de motor yeniledim hor kullansaydım rodaja bakmasaydım 50 bin gitçeğini sanmıyorum

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    bumoto safir ama fakir de sen
    bumoto safir mükemmel bi motor.. kanuni nin a.q. bumoto alın kanuniden uzak durun

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)