Sen zaten elindeki imkanları denemişsin, artık yalama olmuş. Tornacıya götürürsen çıkarır.
Arkadaşın söylediği gibi, Türkiye rnaciya gotur, malzemen ve ustalığın varsa vidaya yiv açıp cikarabilirsin
keski ile denenebilir aslında
Benim apache dede aynı yerde aynı sökülmemezlikle karşılaştık.. uzun uğraşla sökünce gördük ki titreşimle gevşeyip düşmesin diye ilaç sürerek sıkmış elin Hintlisi...kolay gelsin..
Matkap varsa vidanin boyutunda delip çikarabilirsin
Vidaya düz bir kanal açarak (testere vb bir şey ile) bir nevi düz tornavida başlı vida haline getirip sağlam bir düz tornavida ile açmayı deneyebilirsin.
Bir keresinde benzer durumda şu şekilde yapmıştım. 1 mm lik kesme taşı ile (canavar denilen aletle) tam ortadan düz tornavida oturacak şekilde kesik atıyorsunuz. Mümkünse büyük düz tornavida ile açıyorsunuz. Benim açtığım 8 mm altıgen başlı vidaydı. Kolay gelsin.
Kalın bi vida veya yamulmayacağına güvendiğin ucu sivri bi demir parçasını vidanın açılma yönüne doğru eğimli bi şekilde çakarak açabilirsin. Fabrikada çalıştığım dönemlerde böyle açardık sıkışmış vidaları ama karbüratöre bi zarar verir mi vermez mi bilemem
ondan korkuyorum o yüzden öyle yapmayı düşünmüyorum çünkü ufacık bir çatlak bile çok kötü olabilir
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:59 ----------
Falçata ile denemiştim olmadı :D Birazdan testereyle denerim sonucu yazarım
Son care Matkap ile delinebilir.
Pense ile dışından yakalayıp açmayı dene. El testeresi varsa ortasından biraz keserek düz tornavida için ağız çıkarabilirsin. Olmadı getir ben açarım.
ters somun bulabilirsen
Kaynak ile birşey kaynatıp sökebilirsin. Çözüm yolu çok.
Eğer elinde hiç bir ekipman yoksa bence başka birine yaptır bu işi.
Uygun kalınlıkta bir freze ucunu matkaba tak, varsa dremel tarzı el frezesi daha iyi iş Gorur. Tornavidaya uygun kanal aç.
Sağlam dişli küçük bir eğe ile iki tarafını eğeleyerek anahtar ağzı yap , sonra uygun ölçüde açık ağızlı anahtarla sökersin
ince uç matkap ile delip, ters diş vida ile sökeceksin.
Derin olan kuyu değil, kısa olan ip'tir.
Sorunu çözdüm arkadaşlar. Vidanın üzerine saf su ve sonrasında aseton döküp bekledim sonra penseyle çevirince açıldı.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)