Aklıma çocukken Anıtkabir'e bisikletle girmeye çalışıp güvenlik giremezsin dediğinde "bisikletin de altına aynayla baksanız olmuyo mu" dediğim an geldi O yıllarda içeri arabalar girebilirdi, bisikletin girememesini garipsemiştim.
Kaç defa çevirmeye denk geldim üzerimde mont kask eldiven dizlik olunca çevirmiyorlar bu yaz sadece kafamda kask vardı motorlu polisin durduğu yerden yaklaşık 5 metre ara sokaktan ana yola bağlanırken yol boş mu diye sola bakıyordum polis elini kaldırıp sağa çek dedi
Yolda giderken polis görsem o durdurmadığı halde ben durup evraklarımı kontrol et dersem özellikle polis ters biriyse illaki ceza yazacak birşey olur durduk yere ceza kağıdını elimize verir gerek yok böyle şeylere
Bu sıralar konu hep bombalar vs olduğu için normal çevirmeler azalmış durumda. Ayrıca her çevirme zaten bir risk içeriyor. Polislere doğru yürürken bile ciddi risk almış oluyorsunuz çünkü ne amaçla yürüdünüz belli değil. Çoğu yerde mümkün olduğunca kişilerden uzakta kalarak çevirme yapıyorlar. Böyle bir ortamda durup beni çevirin demek gerçekten polisler için çok can sıkıcı olabilir.
Hocam, bugün bir ekip gördüm. Yanlarına yanaştım ve sizin dediğinizi dedim. "Git işine evlat. 4 tekerlerin arasında kalıp, ezileceksin" dediler. Halen ağlıyorum. Yoksa köylü çocuğuyum diye mi beni hor ve hakir gördüler. Bizim bu memlekette yaşamaya hakkımız yok mu, abicim? (Son kısım biraz Türk filmi gibi oldu.)
Şu ehliyeti bi alsam her gün bilerek çevirmeye giricem :D :D
hak ediyorlar.
başka taktiklerde geliştirmeliyiz.
Abi sen niye hep böyle ilginç şeyler yapıyorsun?
4 sene polisten kaçtıktan sonra gidip kendim teslim olmamı istemeyin benden...
Yinede şansınızı fazla zorlamayın
En son cevirmede tam koruma cevirdiler yanda korumasiz biri vardi bak bak ornek motorcu gor ver evladim ehliyet ruhsat dedi abi sey kusura bakmada ehliyet cuzdan evde motorun ruhsatida daha cikmadin ekmek almaya ciktim valla dedim 5 lirayi gosterdim allah seni kahretmesin rezil ettin beni cabuk bin hadi hadi git demisti :D Hayatta mutlu ayrildigim tek cevirmeydi herhalde
Beni tanısan, bu lafı demezdin. Beni tanıyanlardan resmi olanlar "Nevi şahsına münhasır birisiniz", samimi olanlar "Yav, ne filim adamsın?", çok samimi olanlar "La, ne cins adamsın?" der.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:37 ----------
Aykut, devletin şefkatli kucağına sığınmaktan çekinmemelisin.
A bove ante, ab asino retro, a stulto undique caveto - Latince Atasözü
(Öküzün önünde, eşeğin arkasında, aptalın hiç bir tarafında durma)
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)