Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Egzozun etkisi?

Motovento
    REKLAM ALANI
    sogulcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GT 250 R düşünüyor
    Mrb arkadaşlar.Motorun egzozunda yapılan değişiklikler bi motoru ne kadar etkiler.mesela egzozun susturucusundan açılacak bi delik sonucu,yakıt artarmı ses ne kadar artar ve motorun performansı değişirmi?Çin malı 150 lik bi chopper/cruiser ım var.sesini artırmak için böyle bişey düşünüyorum ne dersiniz?başka bi tavsiyeniz varmı?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    PcKopatGhostRider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 600F
    egzoz profesyonel bir şekilde açıldığında iyi bir performans artışı elde edilir.. ama yanlış açılma sonucunda sıkıştırma düşeceğinden kalkış tamamen biter.. ama son hız artar..
    CBR 600F Honda,

Motosikleti
    regal raptor aldımmm

..

arkadaşım bence egzozuna delik açma çünkü motorunnun egzozunun orjinalligini bozma.bence yapılacak iş en iyisi egzozzun içindeki susturucuyu çıkarmanı tavsiye ederim.not ama motorun 150 cc oldugundan sesi nederece çok çıkar ama bilmiyorum.bence ses artar ama seni tatmin edecegini sanmıyorum

Motosikleti
    GT 250 R düşünüyor
    Alıntı bonce&brooklyne adlı üyeden alıntı
    arkadaşım bence egzozuna delik açma çünkü motorunnun egzozunun orjinalligini bozma.bence yapılacak iş en iyisi egzozzun içindeki susturucuyu çıkarmanı tavsiye ederim.not ama motorun 150 cc oldugundan sesi nederece çok çıkar ama bilmiyorum.bence ses artar ama seni tatmin edecegini sanmıyorum
    Tabiki orjinal bi chopper sesi alamayacağımı biliyorum ama biraz daha artırmak istiyorum.ama dezavantajları çok olmazsa!susturucuyu çıkarmak ne kadar etkiler motorun performansını sizce?

Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    Performansta %5-10 arası bir artış olabilir (otomobillerden kıyasla), yakıt tüketimi de benzer oranda atar, motorun ömrü de belki biraz kısalabilir.

zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Ben actim benim motorda hem cok gusel bir ses eld ettim hem motorum rahatladi.Bir de performans hava filtresi taktim su cok gusel bir surus zevki yasiyorum.Tavsiye ederim.
    Not:Dusuk devirde acik hava filtresi ve egzoz tasaruf saglar.
    [COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat
    Ertuğrul_Öz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dışı büyük içi küçük sarı şey
    Teoride:

Beygir artar tork düşer. ama senin motorda ikisinide hissedemezsin. Motor ömrüne etkisi yoktur. Performans hava filitesi yakıt tüketimini düşürür.

Pratikte:

Performans ekzozu ve performan hava filitresini motora takınca motor çok kuvvetlendi zannedip seside güzel çıksın diye habire gaza basarsın.

Sonuç:

Motor erken ölür
    Yakıt tüketimin fazlasıyla artar
    Polisler ve komşularla aran bozulur
    melgklay bunu beğendi.
    [COLOR="Blue"]Ne Kadar Yükseğe Çıkarsan, O kadar Yüksekten Düşersin. [/COLOR]

Motosikleti
    GT 250 R düşünüyor
    Alıntı Ertuğrul_Öz adlı üyeden alıntı
    Teoride:

Beygir artar tork düşer. ama senin motorda ikisinide hissedemezsin. Motor ömrüne etkisi yoktur. Performans hava filitesi yakıt tüketimini düşürür.

Pratikte:

Performans ekzozu ve performan hava filitresini motora takınca motor çok kuvvetlendi zannedip seside güzel çıksın diye habire gaza basarsın.

Sonuç:

Motor erken ölür
    Yakıt tüketimin fazlasıyla artar
    Polisler ve komşularla aran bozulur
    yok canım ses o kadar da artmaz heralde!sonuçta 150 lik bi motor

Motosikleti
    çelik crown 150 cc

slm

ben performans hava filitrelerinin daha fazla benzin yakacagını sanıyordum bu konuyu açarmısınız 150cc bie copher var egzos acık gayet güzel ses var yakıt arttı bide hava filitresi nekadar etkiler taktırımmı yanı bide benim motor 5.vites 10,000 devir yapıyorzaten 12,000 devir sadece 100 görüyor bunun için tavsiyeleri olanlara şimdiden teşekkür ederim.

alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Hava filtresi temizse tabiiki çekişin artar..Ayarı da iyi yapılmışsa az da yakar...
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

Motosikleti
    2007 Suzuki İntruder C800 / Boulevard C50
    sesde de yakıt serfiyatında da çok fazla değişiklik olmaz.

Eğer orjinal eksozun gereğinden fazla motosikleti sıkıyorsa (bazı çinlilerde bu mevcut) motorun az da olsa rahatlayacaktır.

Ama motosikletin yeniyse en az 6000 km açtırmamanı öneririm anca motor ve diğer aksamlar kendine gelir.
    [COLOR="Red"][B]TÜRK CHOPPER[/B][/COLOR]
    [B][COLOR="DarkRed"]Birlikteliğimiz Gücümüzdür[/COLOR][/B]

worldwideweb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İyide arkadaşlar birşeyi merak ettim şimdi, madem egzoz açtırmak etkili neden üretiminde kapalı satılıyor?

buraxdj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda VFR 800 / Honda Msx 125
    Ben eski regal raptorumun son 2 susturucusunu çıkartmıştım.

Ses çok güzel olmuş ve çekiş artmıştı fakat son hız düşmüştü. Benzin sarfiyatıda azalmıştı buna ek olarak.

Kendin sağlam bir çekiç,yan keski,tornavida ve pense ile 1 saat uğraşarak çıkarabilirsin.

Büyük bir ihtimalle egsozunun markası pagsta dır.

Yada git bi egsozcuya 5 ytl ye kaynakla çıkarsınlar dicem ama iz kalır bu sefer ;)

Komşularla papaz olundugu dogru ama trafikte sesini duyan yol vermeye başlıyor o güzel
    Youtube : Burax Yolda
    Mototaş Aş. çalışanı

cakalaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR1000RR "2017
    Egzozu açarsan Polis görünce kaçman gerekecek ya da Boşa alıp yanından O şekil geçmen gerekecek
    Ya KASK TaK ; Ya ÖL

Deryali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT-09
    ne diye böyle şeylerle uğraşıyorsunuz anlamıyorum. Çok istiyorsan bi performans egzozu taktır olsun bitsin.
    "Özgür yaşayanların bakış açısı" Motojektif

Motosikleti
    2007 Suzuki İntruder C800 / Boulevard C50
    Alıntı worldwideweb adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İyide arkadaşlar birşeyi merak ettim şimdi, madem egzoz açtırmak etkili neden üretiminde kapalı satılıyor?

avupa standartları ses seviyesi (db) e uygun olsun diye. Her eksozu açtırmak iyi değildir. İlk mesajımdada yazdığım gibi bazı motosikletlerde eksoz açılınca performans artar ama çoğunda düşer...
    [COLOR="Red"][B]TÜRK CHOPPER[/B][/COLOR]
    [B][COLOR="DarkRed"]Birlikteliğimiz Gücümüzdür[/COLOR][/B]

gokhan150zat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Fiddle
    birde şöyle artısı olur biraz daha çok ses çıkaran egzos diğer araçlar tarafından trafikte daha iyi farkedilmeni sağlar...

BLaCK_j.W.a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Fz S600
    Alıntı Deryali adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ne diye böyle şeylerle uğraşıyorsunuz anlamıyorum. Çok istiyorsan bi performans egzozu taktır olsun bitsin.
    Parası olan böle konuşup can sıkıyo
    insan kadar kendine guvenen bir aciz gormedim!
    insan kadar nankorunu bahsettiginiz kedilerde bile gormedim!........ Sagopa Kajmer

Motosikleti
    motti 250cc chopper
    bendede motti var kinroad motoruna sahip ama 250cc bende susturucu cıkarıcam önce birinciyi deniycem sesine bakıcam sonra ikinciyi cıkarıcam sesi bagırmasın tok bir ses istiyorum suanda yarıs motoru gibi cıkıyo ve motoru cok kasıyo bu belli ayrıca içinde hava sıkıstıgı için vibrasyona neden oluyor bununda onune bir parcada olsa gecilebilir

caner22 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ben susturucuyu çıkarmadım ama eksoz sonuna 10 tane delik deldim elikler 5 tanesi 3mm,5 tanesi 5mm.sesi bence çok güzel oldu

Eger HErsey HaLa KOntroLündeYse YAVAS GidYoRRsUn

REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler