Ama genede en sağlıksı bu çünkü yürümeyi bilmeden koşmak olur
Kes traşı, ver kontra'yı!
Tracer amaç olmasın aslında. Motor sürmeye başlamak, güvenli, akıcı, keyifli bir sürüş yapmak amaç olsun mesela. Bu da eğitim ve ardından yolda yapılacak bilinçli pratik yani yol tecrübesi ile olur. Eğer yılda 1000 km tecrübe yapan bir cafe motorcusu olmayacaksak, motor sürmek zevki ve riski virajlı rotalarda 250 cc ile de yaşanır, 1250 cc ile de. Her ikisi de gayet tatminkardır.
Başlangıç ve kişinin kendi motoru ile alacağı ileri sürüş kapalı alan ve yol eğitimleri alındıktan ve doğru mentalite ile virajlı yollarda pratik yapmak gayet zevkli olacaktır. Tracer olsun veya olmasın, olayın gelişim süreci zevklidir.
Cafe motorculuğu veya son hız motorculuğu veya şekil motorculuğu müstesna.
Aslında yazmak istemedim ama sonra vicdanım el vermedi, Ukelalık arz etme lütfen ama hayatının hatasını yaparsın kardeşim... 15 - 20 bin km yapmadan hiç bulaşma. Ömür yettikten sonra paranın alabileceği her motora binersin. Emin ol beceri işi de değil, karakter işi de değil. Bu iş tecrübe işi... Haaa kimisi beceriklidir on bin km de o tecrübeyi edinir, kimi yüzbin yapar ama beceremez. O ayrı ;)
Saygı çerçevesinde herkes istediğini yazmakta özgür. Ben yukarıda nasıl düşüncelerimi , deneyimlerini paylaşıyorsam elbette sizde paylaşacaksınız ve bizlerde saygı duyacağız ( kabul etsek de etmesek de)
Mt09 a aklım kayıyor ama fiyat farkını nakit olarak ayarlamadigim surece bu geçişi yapmam. Bundan önce de eksiklerimi tamamlanacağımi dusunursek , ben yakında değişiklik yapmam
Bu vakite kadar aldınızmı bilemiyorum lakin ,
Motorsiklet denge olayı için 125 cc yada 250 cc bir motor ile 5000-10000 km aktif tecrübeniz oluştuktan sonra Versys 650 ile bir zaman geçirip daha sonra Tracer 900 yada 1000 cc ve üzeri bir motora geçiş yapmanızı öneririm .
Kritik konu sizin hatalarınızı tolore edecek tipte motorlar tercih etmeniz ,
Ör Cbf1000 , versys 650 , gs1200 gibi ...
Son ağaç kesildiğinde, son nehir kirlendiğinde,son balık avlandığında; beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak
Mt 09 icin ne derler bilirmisin, deliyi bir odaya kapatmislar kakasini duvarlara surmus
... iste o hesap...
geçen kasımda ktm rider academy den eğitim aldım, yılbaşında ehliyet aldım. bu seneki fuardan da bitane pulsar 200ns aldım ve 2000km kullandım. sonra xj6 aldım, onuda 4000km kullandım. ardından 1,5 ay önce tracer 9 aldım. 3,500km dir kullanıyorum. hepsi 2 haftada altımda oyuncak oldu. kullanmaya yeteneğiniz var ise aletin ne olduğunun önemi yok. fakat aralarda mutlaka geçiş makinaları kullanmanızı tavsiye ederim.
200-300km kymco dink 2 zamanlı kiralık scooter,
3000km sıfır R25 im
3000km XmaX 400 ABS
veeee
3000km dir Tracer 900
şimdiki aklım olsa,
Tenere 660 ya da NC750x alırdım sonra da Africa Twin e geçerdim.
(şimdi de esasında 3000km yaptım ama bitim kanlandı bütçem olsa 1200GS almak isterim)
Bu süre zarfında bir tek Xmax ile problem yaşadım o da trafik kuralını çok dikkatsizce ihlal ettiğim için onun dışında tehlikeli bir durum oluşmadı ama full defansif sürüyorum birde honda güvenli sürüş 2 eğitimi çok faydalı oldu.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)