5-6ay part time çalışarak
5-6ay part time çalışarak
Çok güzel yazı ben de mühendislik okuyorum elektrik dalında ve hakemlik yapıyorum yani deli gibi çalışıyorum ama hâlâ istediğimi alacak parayı biriktiremedim.1 yıl daha beklememek için fikir aradım ki yardımcı olanlar oldu hayal değil yani ayık olunca bidaha okur anlarsınız inşallah Amerikaya gidebilirsiniz
Şahsen tavsiyem kredi çekip alman yönünde olur. Finansbank 10 bin lirayı 11.5'a veriyor 24 ay falan.
Neden diye soracak olursan geçen yıl 14.500'e R25'i almadım. Eğer alsaydım 15.250 ödeyecektim çünkü.
Kredi çekmedim nakit alırım dedim. Şuan 15.950 TL R25. Yani hem motora binemedim, hemde daha zararlı çıktım.
Ödemede problem yaşamayacağını düşünüyorsan bence bir şekilde al bir şeyler. Ama bu sevda için geleceğini satma..
Mesela daha çok para kazanabileceğin bir işe girmek için gidip YDS'ye ingilizce yeterlilik sınavına gir kendini geliştir alanında.
Motor peşinde değilde 1 yıl daha kendi alanında ciddi bir fark yaratabileceğin şeyler yapmaya çalış. Çünkü şimdi ne için çalışırsan yarın onu biçersin.
Haklısınız yabancı dile çok önem veriyorum bunun için yurtdışında kaldım bir dönem.şunu söylemeliyim ki motosikleti keyif için almıyorum gerçekteb ulaşım için alıyorum çok ihtiyacım var artık.kalan para için kredi işine bakacağım dediğiniz gibi her gün zam geliyor bu kadar da olur mu dedikçe fazlası geliyor
Merhaba kardeşim bnde senn dedrinden muzdariprim araştırdım süper bi fırsat buşdum bnde üni okuyorum 1 sınıfım seneye üni ye erken gelip bi işyeriyle görüşeceğiz en az iki sigortalı işçisi olan bi iş yeriyle sonra dükan sahibiyle iş kura gidip gerekli formları doldurkdıktan sonra işe başlıcam haftada 6 gün günde en az 5 saat çalılıyosun aylık 1000 gayme işkırdan ve sigortnıda yapıyo işkur bn işywrinide ayarladım seneye inşellah çalılıp sene sonunda motoruma kavuşcam (:
Herkes girdigi bir işi söyler farklı olarak ama sonuç ayni kapiya cikar, çalismadan o para birikmez harclikla filan gidim gidim nereye kadar o zamanda motorlara zam geliyor. :D hadi parayi topladin diger giderler var. Ben calismadigim icin kendi giderlerimden kisip biriktirme işine girmedim ilk motor babadan evlendikten sonra ki motor kocadan geldi. En beleşçi benim sanırım. -.-
bir kısmı Kepçe tamirciliği ile diğer kısmı da aldığım çok sağlam burs ile Mehmet Zorlu Vakfı sağolsun...
motorumun 2 farının ortasına Zorlu Holding arması bastıracam.
"ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"
PAra akış şeması
Miras => babA => ben => mt-07
nalet olsun atom fiziğine de, mühendisliğe de. Bundan sonra tüm gayem itlik, serserilik ve kumar diyerek sermaye yapmaya başladım. Çok zengin olup tüm düşmanlarımı tomar tomar paralarla dövdüm ve sonra motor aldım desem de, sen inanma.
Efendi efendi çalıştık, para biriktirdik, gittik aldık. Aksiyona gerek yok
abi bu nasıl bir öğrenci harçlığı, ayda 1.000 tl biriktirenler var, ben çok hatırlarım, yol paramı bilardo ya verip, 8 km yolu çok yürüdüğümü.
ben kendime ait (babamda hep motor vardı şanslıyım o konuda) ilk motorumu 640 milyon (evet milyon) maaş alırken 500-500 takistle almıştım, borcu bitene kadar imanım gevredi.
eğer başına bir kaza gelirse, tamire, ekipmana ayıracak paran yoksa acele etme bence, bi şekilde motoru alıpta bi köşede yatarsa daha çok moral bozar.
Biriktirmedim. Kredi stayla.
İlk motorumu 1995 yada 96 yılı idi, yüksekokul okurken pavyonda müzisyenlik yapıyordum işe gidip gelmek için aldım. 15 milyon verdim samanliktan çıkardı adam pejo 103. Kaydı kuydu yok. 1.5 sene bindim anca 7.5 milyona sattım. Sonra Fethiye ye yerleştim tek tabanca aç kaldım orda burda yattım. Sonra yine muzisyenlik yapmaya başladım. Yime ise gitmek için sanayiden kaporta ci bir arkadaşın motorunu 135 milyona aldım. 1 ay sonra elektrik kontağından yandi. Ertesi gün yine sanayide hurdacıdan 35 liraya mobylette aldım. Plaka ruhsat, çamurluk, boya yok.10 km bindim. Akşam işe geldim alttaki diskonun body Guard ına 75 liraya sattım. Ertesi gün 65 liraya pejo 105 aldım. Onu bahçede boyadım. Stikırları yeniledim , uzun koltuk taktım bu sekilde 3 pejo bindikleri sonra 80 cc 2 zamanlı piaggio scooter alacak parayi denklestirdim. Onun üzerine para koyup aptallı
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:30 ----------
Devam edeyim . Aptallık edip çin malı scooter aldım. ilginç şekilde 5 yıl bindim. İstanbula dönerken onu da kamyona attım getirdim. 2 yıl da burada bindim. Sonrası banka kredisi.
Sonuç olarak eşek ve köpek benim kadar çalışmadı. kapıda her zaman bir iki teker oldu. Ne kadar para o kadar motor. Benim icin motorsiklet bir yaşam biçimi olmadı sadece iki tekerlekli taşıt. Şimdi yamaha yarın mobylette hiç önemli değil, yeter ki iki teker olsun.
Sevgiler.
İlk motorumu kendi yaptığım iş ile aldım evden yürüttüğüm servis de kullanmak için scooter aldım 10 bin km de sattım cok sorun veriyordu sıfır oldugu halde sonra işleri büyüttükce araclarımı büyüttüm şahin den fluence 2012 birde lifan em150l aldım ortalama yatmazsam evde çalışırsam 5 6 bin kazanıyorum. Şimdide nakit olarak 250 cc motor alcam.
İlk motosikletimi aldığımda bekardım. Taksitle almıştım. Zorlanmadan ödeyebilmiştim. Şimdi ise çocuk yetiştirmek, aile sorumlulukları, istemeyerek te olsa otomobil sahibi olmak. Taksitler-ödemeler arasında motosiklete hiç bütçe kalmıyor. Son aldığım motosikletimi hesapta olmayan toplu bir para elime geçtiği için alabilmiştim. Aile sorumlulukları önce geldiği için hayaller hep erteleniyor. Aklıma gelen tek çözüm sayısal loto oynamak
Ben biriktiremedim. Kredi kartına taksit ile satın alacağım. Kredi kartına komisyon isteyen sisteme selam olsun.
Gittim bankaya çektim kredi aldım ekipman + motosikletimi...
üniversite öğrencisiyim. kyk kredi alıyorum. 400 oradan geliyor, aileden gelenle ve kredinin bir kısmıyla her türlü geçirebiliyorum bir ayı. öyle kenara koya koya birikiyor. bir anda çok giriş olmuyor kasaya ama olsun damlaya damlaya. bazen eğitim ihtiyaçları oluyor ve birikenden oraya gider çıkıyor ama böyle böyle olacak. almıyorsan başvuruyu yap seneye kredi de olsa al.
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)