Mondial'i üniversite bitirme hediyesi olarak babama aldırdım. 2250 lira 12 taksit. Bajaj Pulsar'ı da yarı yarıya paylaştık. Para kolay birikmiyo malesef. Çalışıyosun kazanıyosun ama maaş vermiyolar. İşten çıkalı 18 gün oluyo daha çıkış yapmadık. 2 aydan fazla alacağım var.
Ben bu işe ilk niyetlendiğimde 2014 Kasım civarıydı ve bedelli askerlik ciddi şekilde gündemdeydi. Nasıl olsa ona kredi çekeceğim diyerek 25.000 TL çekmiştim henüz bedelli kesinleşmeden. 7.000 lirayı motor ve ekipmana harcadım. Şansa bakın ki bedelli de tam bankada bıraktığım bedelle motoru almamdan 2-3 hafta sonra kesinleşti. Bu da böyle bir anımdır. Kredinin bitmesine daha 1,5 sene var
Lanet olsun bu sısteme, borç harç ödemek için alınan maaş hıcbr zaman yetmez.
Hepsini banka kredisi ile aldım. Özel sektörde iken mırın kırın eden şerefsiz bankalar, devlet memuru olunca peşime düşüp zorla kredi verme yarışına girdi.
Bankalar hergün Arıyor kredi vermek için. 6 ay önceye kadar bir kaç gecikme yapmıştım yüzüme bakmıyorlardı. O Zaman'lar yaptığım başvurular için şimdi arıyorlar.
Hocam sana tavsiyem gereksiz para harcama. Olmasa da olur dediğin şeylere para harcama. Sosyal hayatını ve boğazını kesme. Kendinden ödün verme motor için. Daha fazla çalış daha fazla biriktir
Üniversite öğrencisiyim. İkinci senem. Geçen seneden beri aldığım KYK kredisini (Öğrenim Kredisi) biriktiriyorum. Arada yazın falanda çalıştım. Hedefim Bajaj Pulsar 150 Ns almak. Şu an 5000 küsür biriktirebildim. Son zamanlarda ailemden gelen harçlıktanda arttırmaya çalışıyorum sosyal hayatım büyük darbe aldı ama hiç sorun değil. Bu yazda çalışıp para biriktirince Allah nasip ederse eylül ayı gibi motoru almayı düşünüyorum ama sigorta ve plaka meselesi beni çok düşündürüyor. 20 yaşındayım sigorta şirketleri 1500 lira civarında sigorta çıkabileceğini soyluyor. Bu konu beni çıldırtıyor. Öğrenci adamız motor sevgimizden ve ekonomik olsun diye motor alalım diyoruz devletimizinde katkılarıyla bize çok destek oluyor. Buradan teşekkür ederim yetkililere (!) Allah herkesin istediğine göre versin arkadaşlar hayallerimizden vazgeçmeyelim.
Üniversite öğrencisiyim bende. Universite
derslerinden kalan bos zamanlarımda antrenörlük yaparak yazandıgım parayla aldım. Sevgili yapmadık, adam akıllı üst baş bile almadım ama istediğim motoru aldım. Bence benim için bu sevgilidende üst baştanda daha kıymetli. Onlarsız yaşayabilirim ama motosikletsiz asla.
Çalışarak arabamıda motorumuda peşin aldım. Hiç kredi kartı bile kullanmadım şimdiye kadar.
Nasıl anlatsam roman olur. Çocukluğumdan beri hep istedim ama hiç param olmadı. 15 yaşımdan 20 yaşıma kadar marangozluk yaptım babamın dükkanında. Ustaydım.
Bu süre zarfında cebime para girmediği gibi bir taraftanda okulu bitirmeye çalıştım.
1.5 yıl önce bir işe girdim. Şuan okulumun son yılı mezun oluyorum ve 1.5 yıldır Bilgisayar mühendisliği yapıyorum.
Çevremdeki herkesin bir şeyler yaptığını görerek yaşadım. Bu yaşıma kadar hep istedim ama hiç bir şeye sahip olamadım.
Yaşamadım resmen sadece çalıştım, okudum, çalıştım. Hatta köpek gibi çalıştım!
Ama o marangozhaneden Bilgisayar mühendisi olarak çıktım kardeşim! Kimse bana inanmadı, ben sadece kendime inandım.
Kimse desteklemedi, hatta köstek oldu hayallerimde. Ben ne kadar büyük hayal kurduysam herkes kendi küçük dünyasına gömülük yapamayacağımı söyledi.
Bu nedenle geç kaldık bazı şeylere. Şuan kuzenim Amerika'da mekatronik mühendisi ve orada okudu, orada yaşıyor.
Bense kaldım buralarda hala okulu bitiricem diye uğraşıyorum 25 yaşımda.
İşe girdiğim tarihten bu güne kadar hem yedim içtim, eğlendim takıldım. (1.5 yıl) Hemde para biriktirdim.
Okulu bitmemiş bir mühendis max 2 kazanır ilk 1 yılda. şimdi 2.6 yakında 3 olucak inşallah. Yetiyor mu? Kesinlikle yetmiyor hayallerime.
1.5 yılda bir R25 parası anca biriktirdim. Nerede kaldı benim diğer hayallerim? 30 yaşıma kadar nasıl tüm hayallerimi gerçekleştirebilirim ki?
Oysa ben Paraşüt eğitimi alıp ardından wingsuit eğitimini yurtdışında alıcaktım. Tomorrowland'e katılıcaktım, Amerika'ya gidecektim?
Hayat ne yazık ki istediğin gibi gitmiyor. Hatta seni sürekli aşağıya çekmeye çalışıyor. Ne zaman pes edersen işte o zaman kaybediyorsun.
Benim gibi pes etmemen lazım! Hayattaki amacını iyi belirlemen ve köpek gibi çalışman lazım çünkü sistem bunu gerektiriyor!
İnşallah önümüzdeki yıl planladığım gibi Amerika'ya veya Avrupa'ya gidicem, orada çalışıp orada yaşıyıcam.
Hayallerini her zaman gerçekleştirebileceğin şekilde kur! Kimseye havadan para gelmiyor, her şey senin beynin ve bileğinde bitiyor!
Okumadan da para kazanabilirsin, ticaret veya başka şekilde. Ama ne yazık ki hayallerine ulaşmak istiyorsan ilk önce "nasıl para kazanırım?" sorusunu çözmen gerekiyor! Bu soruyu çözemezsen hiç bir zaman hayallerine kavuşamazsın.
Bu nedenle artık: "Şu motor benim olsa, piyango bana çıksa, toto bana vursa" şeklinde gerçekleşmeyecek hayalleri kurmayı bırak.
Artık nasıl hayatını şekillendireceğini, nasıl para kazanacağını ve nasıl hayallerini gerçekleştirebileceğini düşünmen gerekiyor. Kendine inan and never give up!
Not: Kafam çok güzel ne yazdım acaba? Neyse yarın okurum
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)