Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Anneler Kutsaldır..

REKLAM ALANI
    Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Searching.
    Alıntı MotorKafa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hakaret mi Bence bu sözü "******" yapmak daha kötü olmuş. Küfür gibi algılayabilir karşı taraf.

http://img.prntscr.com/img?url=http:...om/7f9Ltlt.png
    Anlaşılmayan bir mesaj yüzünden ortalığın gerilmesindense, gerilmemesi daha mantıklı. Herhangi birisi, sana,bana,ona şuna; içerisinde mecaz içermeden ciddi ciddi sanane lan salak,manyak,hastamısın sen gibi yorum yaparsa, gidip tdk sitesinden anlamına bakmaz gerilir, sende karşılık verirsin.

Kaldı ki;" Annesini Mom diye mi kayıt etmiş " cümlesinden benim anladığım, mesajı yazan adamın ingilizce bilmediği, karşılığında hastamısın, manyakmısın cevabını hak etmez. Böyle basit şeyler yüzünden ortalığın gerilmesine, ve konunun saptırılmasına hiç gerek yok, zaten kalite konusunda ciddi sorunlar var, elimizin yetiştiğini önlemek yarar bir durum.

Kaldı ki tdk dan hastamısın kelimesini sorgulattığında da bir problem yok, ama argoda ve mecazda yeri var.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    MotorKafa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 1000 FA
    Alıntı Levent Gocmen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Anlaşılmayan bir mesaj yüzünden ortalığın gerilmesindense, gerilmemesi daha mantıklı. Herhangi birisi, sana,bana,ona şuna; içerisinde mecaz içermeden ciddi ciddi sanane lan salak,manyak,hastamısın sen gibi yorum yaparsa, gidip tdk sitesinden anlamına bakmaz gerilir, sende karşılık verirsin.

Kaldı ki;" Annesini Mom diye mi kayıt etmiş " cümlesinden benim anladığım, mesajı yazan adamın ingilizce bilmediği, karşılığında hastamısın, manyakmısın cevabını hak etmez. Böyle basit şeyler yüzünden ortalığın gerilmesine, ve konunun saptırılmasına hiç gerek yok, zaten kalite konusunda ciddi sorunlar var, elimizin yetiştiğini önlemek yarar bir durum.

Kaldı ki tdk dan hastamısın kelimesini sorgulattığında da bir problem yok, ama argoda ve mecazda yeri var.
    Bence o söz hakaretten ziyade bir ünlem. Yani ben hakaret kısmına takıldım, onu belirtmek istedim sadece.
    Yoksa ortamın gerilip gerilmemesi değil mesele.
    Ki ortamı geren bir mesaj varsa bu ilk olarak "seko" nickli üyenin mesajı.
    Ve bu mesajdan anlaşılan şeyin, "o üyenin ingilizce bilmiyor olması" fazla iyimser diye düşünüyorum.
    Bence gereksiz bir espri yapmaya kalkışmış o kadar. Konu sahibi arkadaş da bu sebepten gerilmiş.

Ayrıca belirtmek isterim ki; forumda gerginlik olması gayet olağan bir durum. Gereksiz sansür uygulanmamalı.
    Motosikletli Kaplumbağa...

Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Searching.
    Alıntı MotorKafa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bence o söz hakaretten ziyade bir ünlem. Yani ben hakaret kısmına takıldım, onu belirtmek istedim sadece.
    Yoksa ortamın gerilip gerilmemesi değil mesele.
    Ki ortamı geren bir mesaj varsa bu ilk olarak "seko" nickli üyenin mesajı.
    Ve bu mesajdan anlaşılan şeyin, "o üyenin ingilizce bilmiyor olması" fazla iyimser diye düşünüyorum.
    Bence gereksiz bir espri yapmaya kalkışmış o kadar. Konu sahibi arkadaş da bu sebepten gerilmiş.

Ayrıca belirtmek isterim ki; forumda gerginlik olması gayet olağan bir durum. Gereksiz sansür uygulanmamalı.
    Tamam, peki sence o üye ne demek istemiş ? " Annesini Mom diye mi kayıt etmiş " derken. Ben ingilizce bilmemesi dışında herhangi bir anlam çıkartamadım, ayrıca cümle anlam çıkartmaya müsait de değil, gayet basit bir soru cümlesi, alay,vb. bir ifade söz konusu da değil..

Forumda gerginlik olması normal değil, olağan hale gelmiş olabilir ama olması gereken değil...Bir konu üzerine tartışmayı,görüş ayrılığını vb. durumları olağan karşılayabiliriz çünkü forumun amacıdır bu, fakat ikili diyalogların atışmaya dönmesi forumun gereği değildir, bazı kurallar var ve bu şekilde diyaloglara yer yok. Insanlar bilgi almak için buradalar, kimse sayfalarca anlamsız ve konu dışı tartışmaları okuyarak zaman kaybetmek istemiyor bla bla bla..

Hiç kimsenin karşı tarafa hakaret hakkı yoktur, değil mi? Bu mesaj sansürlenmeyip silinebilirdi. O zaman biz bu konuları hiç konuşmuyor olurduk. Yaklaşımım daha sakin bir ortam olması yönünde ve kimsenin kalbinin kırılmamasından yana. Insanların mesajlarını silip siteye küstürmek de doğru değil. Küçük müdahaleler ile herşey yoluna girebilir. Sende bunu kendi kafanda büyütme. Sansür vb. değil derdimiz,

Benim de bu kadar açıklama yaparak uzun uzun yazmamın tek sebebi,senin yaklaşımını,bakışını ve düşünce tarzını az çok biliyor olmamdan ileri geliyor. Ortada büyütülecek bir şey yok.

Sevgiler.

Dipnot: Şimdi beni bilen az çok bilir, hiç bir zaman lafımı sözümü esirgemem, tavrım hep nettir, şimdi moderatör oldu,şöyle oldu böyle oldu cümleleri gelecek, bunlar hep olacak şeyler biliyoruz, moderatör olmadan önce de biliyorduk, bunları göze de aldık bu noktada sorun yok, sadece bu tutum ve tavrımın moderatörlük ile ilişkili olmaması. Zira eğer öyle olsaydı, senin mesajın da dahil siler, polemiği sonlandırırdım, İşte o zaman moderatörlük ile alakası olmuş olurdu. (Genele)
    MotorKafa ve redmap bunu beğendiler.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)