MOTOSİKLET İÇİN RAMPA YAPIMI!
Reklamlar
-
Reklamlar
-
daha ne olsun ben 20cm tahta üzerinde 1 m karşıya gidiyorum betondan olunca sıkıntı yok yinede dikkatli ol motorun üstündeyken rampadan inme
-
tr100a adlı üyeden alıntı
daha ne olsun ben 20cm tahta üzerinde 1 m karşıya gidiyorum betondan olunca sıkıntı yok yinede dikkatli ol motorun üstündeyken rampadan inme
Erkin ustam rampadan motorla inme derken
-
bence motorun üstündeyken inmesi lazım ayakta indirirken geniş olmadığı için baya sıkıntı olur
-
Eline sağlık, yan/arka ayaklıklar, egzoz şişkinliğini hesab edib temkinle inip/çıkarın, ortada olup sağ/sol boş olsa idi problem olmazdı, ancak bir taraf beton satıh olduğundan temkinli olun indir/çıkar yapariken.
-
-
Dostum bence betonun üstüne en basitinden çizikler at ki ıslanır da kaygan hale gelirse kızaklayıp duvara doğru hızlanma
-
Gayet güzel olmuş.Ama rampadan inip çıkarken ayaklıkların ve egsozsun sürtme olasığı var.Yandaki duvar olmasa sorun yok aslında.Dikkatli şekilde bir deneme yapmadan kesin bir şey söylemek yanlış olur.
-
Eğer beton daha kurumadıysa rampaya eğime dik olacak şekilte tırmık gibi birşeyle hafif çizikler atın da motoru indirirken lastik kayma ihtimali olmasın.
Normalde kaymaz aslında ama oldu ki yağışlı havada veya sabah serinliğinde hafif don olduğunda eğik yüzey kayganlaşabilir. eğime dik olarak tırtıklı bir zemin olursa daha iyi olur ve kayma ihtimali de olmaz.
-
Islandığında indirip çıkarmanız zor olur. 15 cm'de bir enine çizgiler çekerek su tahliyesi ve lastiklerin kaymaması için uygun yüzey oluşturmanız gerekiyordu. Ayrıca zamanla çatlama yapıp kırılacak. Herhangi bir donatı kullanmayıp yanından istinatlamadan dökmüşsünüz çimentoyu. Zaman içerisinde kırılıp tekrar maliyet çıkaracak bilginiz olsun. Şu anda priz almıştır (kurumuştur) herhalde. En azından üstüne belli aralıklarla kağıt zımpara yapıştırın da lastikler rahat tutunsun. Ufak bir tavsiye. Güle güle kullanın.
Road never ends but life does. Ride to live, live to ride.
-
şöyle demek istedim
motosiklete binip çalıştırıp vitese takıp sürerek sıkıntılı olur babında elde indirip cıkarmak daha güvenli olur resimden oralar dar ve engebeli görünüyor resim yanıltıyorsa oralar genişse yazdıklarımı geri alıyorum
-
Süper Moderatör
Mahalin geniş açılı bir fotoğrafını da verseydin keşke.
Yer sıkıntısı yoksa duvarın dibinden değilde duvardan uzakalaşarak kalıp ile yapabilirdin. üst noktası sabit fakat alt noktası duvardan uzak olsaydı duvara sürtme ihtimalin de olmaz idi.
Rampadan motor üstünde geri geri iner öylece bırakırdın, çıkarken de çalıştırıp çıkardın. Manevraya gerek olmazdı.
Alanı geniş açıdan fotoğrafla, belki iniş noktasını genişletip bir etek gibi yapman gerekebilir.
-
Carbondioxid adlı üyeden alıntı
Eline sağlık, yan/arka ayaklıklar, egzoz şişkinliğini hesab edib temkinle inip/çıkarın, ortada olup sağ/sol boş olsa idi problem olmazdı, ancak bir taraf beton satıh olduğundan temkinli olun indir/çıkar yapariken.
Hocam benim korkum motorun altı vurur mu eğim yeterli mi ? Belki rampanın enini biraz daha genişletmeliyim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:45 ----------
hakikiteker adlı üyeden alıntı
Dostum bence betonun üstüne en basitinden çizikler at ki ıslanır da kaygan hale gelirse kızaklayıp duvara doğru hızlanma
Aynen kardeşim bu detay açıkçası aklıma gelmemişti.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:47 ----------
Thracian adlı üyeden alıntı
Gayet güzel olmuş.Ama rampadan inip çıkarken ayaklıkların ve egsozsun sürtme olasığı var.Yandaki duvar olmasa sorun yok aslında.Dikkatli şekilde bir deneme yapmadan kesin bir şey söylemek yanlış olur.
Toprağım aslında benim korkumda motorun altının sürtmesi
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:49 ----------
SuleymanE adlı üyeden alıntı
Eğer beton daha kurumadıysa rampaya eğime dik olacak şekilte tırmık gibi birşeyle hafif çizikler atın da motoru indirirken lastik kayma ihtimali olmasın.
Normalde kaymaz aslında ama oldu ki yağışlı havada veya sabah serinliğinde hafif don olduğunda eğik yüzey kayganlaşabilir. eğime dik olarak tırtıklı bir zemin olursa daha iyi olur ve kayma ihtimali de olmaz.
Aynen Süleyman hocam siz ve diğer üyeler uyarınca aklıma takıldı bu zeminin tırtıklı olması gerektiği detayı ancak sanırım beton kurudu dün saat 4 gibi bitirdim rampayı.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:52 ----------
HAZZILHAR adlı üyeden alıntı
Islandığında indirip çıkarmanız zor olur. 15 cm'de bir enine çizgiler çekerek su tahliyesi ve lastiklerin kaymaması için uygun yüzey oluşturmanız gerekiyordu. Ayrıca zamanla çatlama yapıp kırılacak. Herhangi bir donatı kullanmayıp yanından istinatlamadan dökmüşsünüz çimentoyu. Zaman içerisinde kırılıp tekrar maliyet çıkaracak bilginiz olsun. Şu anda priz almıştır (kurumuştur) herhalde. En azından üstüne belli aralıklarla kağıt zımpara yapıştırın da lastikler rahat tutunsun. Ufak bir tavsiye. Güle güle kullanın.
Hocam sanırım uyarılar doğrultusunda rampanın yüzeyini biraz tırtıklı hale getireceğim. Birde belli aralıklarla suluyorum rampayı dediğiniz gibi çatlama olmasın diye.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:55 ----------
şöyle demek istedim
motosiklete binip çalıştırıp vitese takıp sürerek sıkıntılı olur babında elde indirip cıkarmak daha güvenli olur resimden oralar dar ve engebeli görünüyor resim yanıltıyorsa oralar genişse yazdıklarımı geri alıyorum
Erkin hocam aslında motoru çalıştırmadan rampadan çıkarmayı bende isterim ama gücüm yeter mi bilmiyorum
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:57 ----------
Olcay Avşar adlı üyeden alıntı
Mahalin geniş açılı bir fotoğrafını da verseydin keşke.
Yer sıkıntısı yoksa duvarın dibinden değilde duvardan uzakalaşarak kalıp ile yapabilirdin. üst noktası sabit fakat alt noktası duvardan uzak olsaydı duvara sürtme ihtimalin de olmaz idi.
Rampadan motor üstünde geri geri iner öylece bırakırdın, çıkarken de çalıştırıp çıkardın. Manevraya gerek olmazdı.
Alanı geniş açıdan fotoğrafla, belki iniş noktasını genişletip bir etek gibi yapman gerekebilir.
Anladım Olcay hocam akşam bir kaç resim daha yüklemeye çalışacağım
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:59 ----------
Değerli yorumlarınız için hepinize çok teşekkür ederim! İyi ki varsınız.
Euzü billahi mine'ş-Şeytani'r-racîm Bismillahirrahmanirrahim
-
Rampayı sağa doğru biraz daha genişletebilirsin. Daha güvenli iner çıkarsın.
-
HAZZILHAR adlı üyeden alıntı
Islandığında indirip çıkarmanız zor olur. 15 cm'de bir enine çizgiler çekerek su tahliyesi ve lastiklerin kaymaması için uygun yüzey oluşturmanız gerekiyordu.
Arkadaşın dediğine ek olarak inşaat demirleri varya parça parça kesip aralara koyarsan iyi olur çünkü beton zamanla aşınıyor
-
Genişlet en az iki katı yap. ucu ucuna geçme ne gerek var? Düşersin çizersn kayarsin
-
Aşağı doğru genişleyen yapıda olsun. Yani aşağı tarafı yukardan en az iki kati geniş olsun. Ve beton yaş iken hafif çizikler atmayı unutmayın, yağmurda falan kaymasın.
-
EthanHunt adlı üyeden alıntı
Rampayı sağa doğru biraz daha genişletebilirsin. Daha güvenli iner çıkarsın.
Anladım hocam mantıklı diğer üyelerde o konuda uyardı.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:39 ----------
Ekarahan adlı üyeden alıntı
Arkadaşın dediğine ek olarak inşaat demirleri varya parça parça kesip aralara koyarsan iyi olur çünkü beton zamanla aşınıyor
Hocam sanırım hafta sonu kuruyan yerin üstüne 1 kat beton daha atacağım. Böylece dediğiniz gibi bir ekleme yapabilirim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:46 ----------
Uçan Kar adlı üyeden alıntı
Genişlet en az iki katı yap. ucu ucuna geçme ne gerek var? Düşersin çizersn kayarsin
Aynen hocam benimde içime sinmedi genişlik.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:48 ----------
AurorAbeam adlı üyeden alıntı
Aşağı doğru genişleyen yapıda olsun. Yani aşağı tarafı yukardan en az iki kati geniş olsun. Ve beton yaş iken hafif çizikler atmayı unutmayın, yağmurda falan kaymasın.
Ali kardeşim artık pazar sabahı dediğiniz tarzda tekrardan bir düzeltme yapacağım rampada.
-
Dostum rampa güzel olmuş eline sağlık ama..söylemedende edemeyeceğim fotoğrafta görünen taşlar tarihi eser gibi duruyor şayet olmasa bile nasıl kıyıpta üstüne beton döktün güzelim taşların anlamış değilim..dolgu olarak başka malzeme kullansaydın keşke
-
white_king adlı üyeden alıntı
Dostum rampa güzel olmuş eline sağlık ama..söylemedende edemeyeceğim fotoğrafta görünen taşlar tarihi eser gibi duruyor şayet olmasa bile nasıl kıyıpta üstüne beton döktün güzelim taşların anlamış değilim..dolgu olarak başka malzeme kullansaydın keşke
Yok kardeşim tarihi eser olduğunu sanmıyorum.Ama betonu onların üstüne dökmedim onlar oynuyor yerinden zorlayınca Bizim komşulardan biri evine tadilat yaptı ordan çıkmış bu avizenin altına yerleştirilenlerden galiba
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)