2006 da açılmadı bu konu. Tarihin başlangıcından beri tartışılıyor emin olun.
"Nasıl kız tavlarız?", "kızlar neye bakar?"
18-25 yaşlarında bende çok sordum bu soruları.
İşin sırrını vereyimde sonra dua edersiniz. (Özellikle 20 li yaşlarının başındaki kardeşlere sesleniyorum. yaş 30 dediyse bırakın bu işleri, bir yuva kurun.
)
Arkadaşlar bu işin sırrı ne motosiklet, ne araba, ne giyim kuşam, nede güzelliktir. Tek kelimeyle :iletişim.
Sohbet ediyor olsak "Ama abi..." diye lafa girmeye çalışanlar olacaktı. Tabiki bunlar ilk izlenim açısından çok önemli ama yeterli değil.
Yüzlerce kez duyulmuş bir yakınmadır: "Abi ben filancadan daha yakışıklıyım, daha boylu posluyum, arabam motorum bilmemneyim var. Ama adam her hafta ayrı kızla geziyor, ben yalnızım."
Çünkü iletişim kurabiliyor arkadaşım. Hiç bir hanım kardeş yolunuzu kesip "at beni motorunun terkisine" demez. Diyorsa istediği başkadır.
Hanımlar bizim gibi libidonun işaret ettiği yöne gitmezler. Onların başka kriterleri var.
Peki bu iletişim mevzusu nasıl olacak?
Konuşun, sohbet edin. Sosyal olun. Mutlaka tanıyor olmanız gerekmez. Mutlaka beğendiğiniz biri olmasına da gerek yok. Saldırgan olmayın, ısrar etmeyin. Ortak paydada bir sohbet başlatıp karşılık vermesini bekleyin. Az konuşup çok dinleyin. İyi bir dinleyici olmak büyük avantaj. İlgi gösterdiğinizi belli edin. Özellikle bir ilişki ihtimalinin olmayacağı yaşıtınız bayanlarla sohbet edin. Taraflar tedirgin olmazsa daha sağlıklı bir sohbet gerçekleşir.
İnsanlarla konuştukça daha kolay tanıyabileceksiniz, kendinizi daha kolay ifade edeceksiniz. Kız gördüğünüzde diliniz dönmüyor, eliniz ayağınıza dolaşıyorsa tek ilacı bu. Sohbet.
Bayanlar detaylara çok dikkat eder. Sizin göstermek istediğiniz taraflarınıza değil dikkat edince farkedilebilecek özelliklerinize odaklanırlar. Sizi bir aday olarak görebilmeleri için sizi tanıma gayreti içine girmelerii gerekmekte. Bu da karşılıklı sağlıklı, keyifli, ilgi çekici bir sohbet ile mümkün oluyor.
Gelelim motor mevzusuna. Yaradılış itibariyle ilişki yaşamaya aday olarak görülecek kişilerde bazı özellikler aranıyor. Üreme içgüdüsünden mütevellit ilk dikkat edilen güzellik. Artı hanımlar gösterişli objelere erkeklerden daha düşkün oluyor. Takı merakı bile bunu kanıtlar nitelikte. Yani motosikleti olan birinin karşı cinsin bakış açısıyla daha ilgi çekici olabileceği anlaşılabilir bir durum.
Ancak bir hanımefendi sizi tanımaya gerek duymadan sadece altınızdaki vasıtaya bakarak arkadaşlık kurmak istiyorsa onun nedeni akran baskısı yada sosyal çevrenin adetleridir. Ancak tecrübeyle sabit böyle bir arkadaşlığın tek artısı sizi gören yalnız akranlarınızın "vaay atmış kızı arkasına gezdiriyor hergele" diye kıskanması olabilir.
Uzun lafın kısası. Motora binmekle olmaz arkadaşlar. Kendinizi tanıtın, insanları tanıyın.