Düştüm, (high side video)
Reklamlar
-
Diğer konuda paylaşmıştım videoyu, birde konu açmak istedim örnek teşkil etmesi açısından. İlk defa kendi hatam sonucu yeri öptüm, ve ilk defa kaza videosu atıyorum. Normalde yapmam ancak ders niteliğinde olabileceğini düşündüm. Tam olarak high side olmasada, lastiklerin fabrika çıkış olması ve arka frene dokunmamla tekerin kilitlenmesi. Videodan panik yaptığım falan sanılmasın gayet rahattım düşeceğimi anladığımda "hop" diyorum zaten( nedense ). Çok şükür bu şekilde anlattık, karşıdan gelen araca kafadan girmemde çok olası idi. Ayrıca bu ufak düşüşte bile full ekipman ile dizimde ve omzumda acayip ağrı var, yani bunu izleyen arkadaş gördüğün gibi bu düşüşte bile çok fazla canın yanıyor. Ekipmansız motora binme.
Reklamlar
-
Geçmiş Olsun Kardeşim Daha Beterindne Saklasın Allah.. Buralarda Bi tanesi şortla gezerken düştü hani az çok tahmin edersin sürtünmeyle bacağının halini.. Ders oldu gitti ekipman düzdü kendine ama tabi bunu yaşamadan bilinçlenmek şart
-
oyun devam ediyor (daha iyiye)
-
-
G.olsun eğitim al panik frenin iç açıcı deil :(
-
büyük geçmiş olsun hocam, ben de düşük bir hızda geçen günlerde düştüm tam koruma olmasına rağmen kalçam, dizim ve elbileğim hala sızlıyor. Lütfen korumalarınızı giyin şakası yok !!!!
-
gecmis olsun sanirim bu highside degil yaniliyorda olabilirim ama yani islak zeminde lastik birakmis sanki yoksa yuksek suratte arka lastik birakip tekrar tutunca motor ustunden atiyor o oluyor bildigim kadariyla tam anlayamadim gerci ama videodan . islak zeminde dikkat etmek lazim ya cok co kgrcmis olsun bende bugun kaza yaptim
-
Gecmis olsun. Tecrube olur size
-
Geçmiş olsun
Arka firen kitlediği gibi bıraksanız ayaklarınızı açsanız genede dengeyi sağlan mazmıydı veya ön arka konbine şekilde yapılsa ne olurdu
CENNET UCUZ DEĞİL CEHENNEM LÜZUMSUZ DEĞİLDİR..
-
Eski_kasa adlı üyeden alıntı
G.olsun eğitim al panik frenin iç açıcı deil :(
Dün 4. eğitimimi aldım. Bundan çok daha vahim durumlarda panik fren yaptım, olacağı varmış diyelim.
-
Gecmis olsun olsun hocam kafayi yere sert carpmissiniz sanirim.Ekipmanin onemini bir kez daha animsadik.
Ve burda belki cogu kisi egosu vb. seyleri yuzunden bu tarz bi kazayi koymayabilir.Dediginiz gibi diger arkadaslari yani bizlerin gormesi ve bi seyler kapmasi, bu yuzdendir ki ders niteligi tasimakta paylasim icin tesekkurler.
Kazasiz belasiz surusler.
-
geçmiş olsun hocam Allah beterinden korusun hiç sevmedigim bir zemin tipi arabayla giderken bile korkutuyor bazen insanı
-
-
avici adlı üyeden alıntı
Dün 4. eğitimimi aldım. Bundan çok daha vahim durumlarda panik fren yaptım, olacağı varmış diyelim.
kardeş 14. eğitiminide alsan gördüğümü söyledim olacağı varmış dediğin gibi.
-
Geçmiş olsun, Allah beterinden saklasın.
-
geçmiş olsun dediğin gibi high side değil bu ,high side bu işin en kötü tarafı allah tüm motorcuları korusun ne olduğunu anlamadan bir anda adamı beş metre havaya fırlatır vallahi , hızın yok neredeyse hatta yarım otobüsün yanından geçerken önden yolcu ve yaya çıkar diye yavaşlıyorsun tahminim ,arkayla beraber çok ince bir ön fren yapsan dururdu gibime geliyor, hatta yağmur olmasa sadece arka frenle bile durur du şunu unutmayalım türkiyede en iyi lastiği taksak bile hiç bir asfaltta tutmayacak o lastik hele yağmurda o iş hiç olmaz ,bu yüzden ben yağmurda binmiyorum
-
biyeybaraküs adlı üyeden alıntı
geçmiş olsun dediğin gibi high side değil bu ,high side bu işin en kötü tarafı allah tüm motorcuları korusun ne olduğunu anlamadan bir anda adamı beş metre havaya fırlatır vallahi , hızın yok neredeyse hatta yarım otobüsün yanından geçerken önden yolcu ve yaya çıkar diye yavaşlıyorsun
tahminim ,arkayla beraber çok ince bir ön fren yapsan dururdu gibime geliyor, hatta yağmur olmasa sadece arka frenle bile durur du
şunu unutmayalım türkiyede en iyi lastiği taksak bile hiç bir asfaltta tutmayacak o lastik hele yağmurda o iş hiç olmaz ,bu yüzden ben yağmurda binmiyorum
+10 Mükemmel cevap
-
Geçmiş olsun aceminin bile yapmayacağı bir kaza ama basiret bağlandımı kaza kaçınılmaz oluyor.Bende belediyenin uyarı tabelası koymadığı kazıya denk geldim son anda durdum ama olduğum yerde motorla birlikte yığıldım kaldım. Bu zamana kadar ilk defa durduğum yerde motor devirdim hemde 150 kiloluk tüysiklet ayaklarımın yere tam bastığı bir motor.Kendimi aptal gibi hissettim yerden kalkmak bile istemedim.Üstüne düştüğüm krenajıda yeni taktırmıştım koruma topuzu takamadan yine yalan oldu. O yüzden hiç üzülme beterin beteride var. Durduğun yerde keko gibi devrilmek daha beter, senin gibi bir kaza yaşasam en azından bana birşey olmadı motoru boşver diyecemde diyemiyorum
-
Geçmiş olsun abi :( izlerken birden olay yerine şaşırdım. Hergün geçtiğim yer olunca sanki ben düşüyor gibi oldum.
-
biyeybaraküs adlı üyeden alıntı
geçmiş olsun dediğin gibi high side değil bu ,high side bu işin en kötü tarafı allah tüm motorcuları korusun ne olduğunu anlamadan bir anda adamı beş metre havaya fırlatır vallahi , hızın yok neredeyse hatta yarım otobüsün yanından geçerken önden yolcu ve yaya çıkar diye yavaşlıyorsun
tahminim ,arkayla beraber çok ince bir ön fren yapsan dururdu gibime geliyor, hatta yağmur olmasa sadece arka frenle bile durur du
şunu unutmayalım türkiyede en iyi lastiği taksak bile hiç bir asfaltta tutmayacak o lastik hele yağmurda o iş hiç olmaz ,bu yüzden ben yağmurda binmiyorum
https://www.youtube.com/watch?v=K2bOZL9xOlA
Durumu tam olarak özetlemişsiniz. Arka fren kullanmam buradaki hata, eğitimlerde defalarca yağmurlu havalarda arka freni azami kullanmamız gerektiği anlatıldı ancak burada ne amaçla arka fren kullandığımı bilmiyorum.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)