Karbüratöre Hava Yerine Gaz Sıkmak
Reklamlar
-
Merhaba gençler biliyorum biraz tuhaf gelecek ama motor çalışır vaziyette iken acaba hava emiş yerine yani hava filtresinin olduğu yerde çakmakla doğalgaz sıksak nolur Benzin +Doğalgaz karışımı olacak acaba zararları fazla olur mu 🤔 Deneyen varmı acaba ?
Reklamlar
-
-
Basiyorlar, telefonda oldugum icin atanayacagim ama. Youtube da var videolar.
Hava filtresinin oradan n2o galiba basiyorlar. Hatta videonun birinde camaroydu galiba, motoru ellerine aliyorlar :D bulursam atayim.
-
sey_47 adlı üyeden alıntı
Basiyorlar, telefonda oldugum icin atanayacagim ama. Youtube da var videolar.
Hava filtresinin oradan n2o galiba basiyorlar. Hatta videonun birinde camaroydu galiba, motoru ellerine aliyorlar :D bulursam atayim.
Senin o dediğinn NOS herhal onu bende biliyorum :D Benim dediğim bildiğimiz Çakmak gazı :D
-
Denemesi bedava
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:20 ----------
Bulunsun.
-
Söylediğin şey ile NO2 gazının işlevi tamamen farklı. NO2 motora giden havayı soğutup daha çok hava almasını sağlar. Bir nevi süperşarj işlevi görür.
Senin söylediğin çakmakgazı(genellikle bütan olur doğalgaz olmaz) neredeyse LPG(bütan+propan) ile aynı şey. yok denecek kadar az bir soğutma yapar yani bunu ihmal edebiliriz. Etkisi sadece yakıt hava karışımını zenginleştirmek olur.Eğer motorun fakir karışım yakmıyorsa güce hiçbir katkısı olmaz. Zaten çakmaktan yeterli tayzikde gaz çıkaramazsın. Hadi yeterince gazı bastın diyelim elde edeceğin şey en fazla yüzde bir güç artışı ve sürekli patlayan egzoz olacaktır.
Birde risk olarak çakmağı yanlışlıkla ateşleyip hava filtresini yakmak var bunu da yaz bir kenara. Yinede deneyip videosunu buraya koy öğrenmiş oluruz ne olduğunu
Not:
Doğalgaz: içeriği %70-90 metan(CH4)+ %5-10 etan + bütan + propan, havadan hafiftir, sızıntı olduğunda uçarak dağılır.
LPG: içeriği %70 bütan + %30 propan, havadan ağırdır, sızıntı olduğunda yere çökerek birikir.
Çakmakgazı:içeriği sadece bütan veya sadece propan olur.
-
mustafa_325 adlı üyeden alıntı
Söylediğin şey ile NO2 gazının işlevi tamamen farklı. NO2 motora giden havayı soğutup daha çok hava almasını sağlar. Bir nevi süperşarj işlevi görür.
Senin söylediğin çakmakgazı(genellikle bütan olur doğalgaz olmaz) neredeyse LPG(bütan+propan) ile aynı şey. yok denecek kadar az bir soğutma yapar yani bunu ihmal edebiliriz. Etkisi sadece yakıt hava karışımını zenginleştirmek olur.Eğer motorun fakir karışım yakmıyorsa güce hiçbir katkısı olmaz. Zaten çakmaktan yeterli tayzikde gaz çıkaramazsın. Hadi yeterince gazı bastın diyelim elde edeceğin şey en fazla yüzde bir güç artışı ve sürekli patlayan egzoz olacaktır.
Birde risk olarak çakmağı yanlışlıkla ateşleyip hava filtresini yakmak var bunu da yaz bir kenara. Yinede deneyip videosunu buraya koy öğrenmiş oluruz ne olduğunu
Not:
Doğalgaz: içeriği %70-90 metan(CH4)+ %5-10 etan + bütan + propan, havadan hafiftir, sızıntı olduğunda uçarak dağılır.
LPG: içeriği %70 bütan + %30 propan, havadan ağırdır, sızıntı olduğunda yere çökerek birikir.
Çakmakgazı:içeriği sadece bütan veya sadece propan olur.
Demekte fayda var. Zengin bir karışım olacağı kesin.
-
-
daha bir kaç gün önce elindeki sigarayı unutup çakmaklarına gaz dolduran bir arkadaş tütsü oldu, aman dikkat, bir hesves uğruna sakata gelme
-
Seko adlı üyeden alıntı
Hiçbir şey olmaz.
Yanılıyosun kardeşim elbette bi değişiklik olacak sonuçta oksijen yerine daha yanıcı bir gazla benzin karışıyor elbette patlama ve yanma şiddeti artacaktır. Birazdan deneyip görecez
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:50 ----------
Pisman adlı üyeden alıntı
daha bir kaç gün önce elindeki sigarayı unutup çakmaklarına gaz dolduran bir arkadaş tütsü oldu, aman dikkat, bir hesves uğruna sakata gelme
haha Kardeş patlayacak bi ortam yok bence 😄
-
Oksijen zaten yanma reaksiyonuna sebep olan element. Sen daha yanıcı ne biliyorsun ki ne koyuyorsun =)
Saf oksijen basılsa nasıl olur acaba ben onu merak ettim.
-
Çorum İl Temsilcisi
Merakla bekliyorum
-
MD.Murat adlı üyeden alıntı
Oksijen zaten yanma reaksiyonuna sebep olan element. Sen daha yanıcı ne biliyorsun ki ne koyuyorsun =)
Saf oksijen basılsa nasıl olur acaba ben onu merak ettim.
Yukarıda yazdığımı tam olarak okumadın herhal kardeşim "Oksijen den Daha Yanıcı bir madde" dedim Bende biliyorum oksijenin yanma reaksiyonuna sebeb olan element olduğu.
-
alideniz357 adlı üyeden alıntı
Yukarıda yazdığımı tam olarak okumadın herhal kardeşim
"Oksijen den Daha Yanıcı bir madde" dedim
Bende biliyorum oksijenin yanma reaksiyonuna sebeb olan element olduğu.
Sonuç ne oldu sen onu söyle merak ettik 😁
-
Oksijen olmadan yanmayı nasıl sağlamayı düşünüyosunuz aynştaylar
Ayrıca sevgili süperzeka arkadaşlarım oksijen yanıcı değil YAKICIdır
-
telike adlı üyeden alıntı
Oksijen olmadan yanmayı nasıl sağlamayı düşünüyosunuz aynştaylar
Ayrıca sevgili süperzeka arkadaşlarım oksijen yanıcı değil YAKICIdır
Lakap takmayı seven arkaşım Sadece Gaz sıkacaz demedik Oksijen+Gaz+Benzin Karışımı olacak
-
Motosiklet Eğitmeni
Yapmak istediğiniz deney ne sonuç verirse versin her motosiklet için geçerli bir sonuç olmayacağı gibi her tekrarda aynı neticeye varamazsınız.
Örneğin benim motosiklette havanın geçtiği yerde basıncı ve oksijen miktarını ölçen sensör var ve beyin oradan aldığı sonuca göre enjektörden yakıt pompalıyor.
Yani yanma odasına bir şekilde oksijenin bir miktarı kadar başka bir gaz giderse benim motor o gazı değil giren oksijeni muhattap alıp o oksijenin yakacağı kadar yakıt gönderir.
Böylece yanma odasındaki oksijenin yakabileceği kadar yakıt yanacak, kalanı egzozdan dışarı atılacaktır.
Daha doğru bir ifade ile giren yakıtın hangisi daha önce yanma özelliğine sahipse o yakılıp kalan yakıt dışarı atılır.
Muhtemelen sizin motosiklet de aynı sonucu verecek.
Hatta gelen oksijen miktarı yetersiz kalırsa motor stop edecektir.
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
-
Evet Arkadaşlar Denedim Ve Sonuç Fiyasko :D Hiç bir değişiklik olmadı üstüne devir düşmeye başladı. Bu deneyde burda bitti.
-
hava ayarını kontrol etmelisin
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)