Üstüne biraz daha koysan araba alırdın
Üstüne biraz daha koysan araba alırdın
Çeşme Balıklıova'da Bir abimizle turluyoruz. Hava soğuk, hafif yağmur var. Bir balık restoranında mola verdik.
Restoranın sahibi yanaştı:
-Yahu bu havada motor üstünde nasıl gidiyorsunuz?
-Kötü hava yoktur kötü elbise vardır. Dedik.
Yanda oturan yaşlı amca kafasını kaldırıp tek gözüyle baktı.
- Gardaş bizim memlekette bir tipi başladımı yollar 2 metre kar olur. Nasıl kıyafeti giyekte edelim onu? dedi
Sustuk başımızı eğdik.
Şaşmaz ışıklarda durdum, altımda Hyosung GT250R.
Doblo süren 50 yaşlarında bir dayı yaklaştı, yanında 30 yaşlarında birisi, arkada da 17-18 yaşlarında bir çocuk. Hepsi ön sol camdan bana bakıyor.
Dayı sordu
-Kaç yapıyor bu ?
-100'ü geçmiyor abi (gayet rahat, sözde makaraya alcam)
-İyi gidiyor mu ?
-Yok valla yavaş baya (dalga geçtiğimi hala anlamadı)
-Paketçi misin ? (Ben şok)
Dilim dolaştı, cevap veremeden uzayıp gittim
Bajaj discover
İlk kez görenler markayı soruyor. Skimsonic bir isim ve telaffuzu anlaşılmayan bir marka olması beni zorluyor. Hep aynı soruya maruz kalmak ve izah etmek için çaba göstermek... Motor cahili insanlara daha zor anlatılıyor.
Cbr 600 f sport
Yanına gelen iki köylü hamal.. La hooov tekirlere bah la doçun tekerleri gibin ayni.
-Kaçlık bu ?
+125 emmi.
-Iyi iyi fazla hız yapmaz zaten ama dikkatli ol.
+Tamam emmi dikkatliyim zaten.
-Geçen bizim komşunun oğlu, arkadaşın oğlu, veya mutlaka bi yeğen kaza yaptı. Vücudunda sürtükler veya kazaya göre kolu bacağında kırıklar var.
+Geçmiş olsun emmi kaskı ve kıyafeti var mıydı ?
-kaskı varda takan yok. Kaskı taktırdıkta kıyafetleri kaldı. Boşverin oğlum gençliğinizi heba edersiniz satın araba alın. Araba daha güvenli.
+Ileride inşallah yanına arabada alırız emmi...
Bende genelde cevap olarak 250cc dediğimde tatmin olmama durumu oluyor
Kawasakinin adı var .Banada bir abi kawasaki leyn bu 300 km hız yapar sen bunla kaza yaparsın dedi.Yok abi 162 de kesiciye giriyo 250 lik bu dedim. Sağına soluna baktı anlıyomuş gibi kaliteli gözüküo ama demekki kawasakide kandırmaya başlamış, devir kötü zaten mercedes bile reno motoru kullanıyo bunada mondial takmışlardır dedi.Hadi ya kıllandım şimdi ben ozaman değer kaybetmeden satıp mondial alayım cebimde para olsun dedim 162 yapıosa mantıklı dedi
arkaya sırt çantası çadır uykutulumu bide hatunu bağlayıp yola çıkmıştım
4 saat yolculuğun sonunda çadır için yer ararken amcanın biri plakaya baktı, nasıl geçti yolculuk rahat gelebildin mi diye sordu ... inanın şimdiye kadar duyduğum en içten en babacan soruydu :D
Benim motorum yere çok yakın parmak girmiyor, çevremdekilerle sürekli diyalog kuruyorum motorum yüzünden
- Kardeş bu motoru nasıl sürüyorsun altı sürtmüyor mu ?
- Motoru yazık etmişsin bu yürümez ki ( cık cık cık )
- Bunu full 200lük yapacan otobana çıkıp basacan.
- Kardeşim ilk defa bu kadar yere yakın motor görüyorum tümsekleri nasıl geçiyorsun ?
- Satlık mı ?
Olllloooom yolda ki minicik bi daşa bakar haa ! Actin mi modoru ?
(Uzaktan bir bakış atar ve yanına gelir)
-Selamun Aleyküm
+Aleyküm Selam
-Güzel motormuş kaç bin lira şimdi bu?
+2. eli 20bin civarı amca
-O paraya araba alırım yahu
+Sen arabanı al yine amca
-Eeee kaçlık bu?
+700'lük amca
-700'lük motor var mı yahu? 125 250 600 1000 yok mu?
+Var tabi amcacım bak işte.
-Kaç yapıyor bu?
+200 görenler var.
-Ooo çokmuş dikkat et kendine, motorda çok güzelmiş kazasız belasız.
(Kaldırımdan inilir yola çıkmadan motor stop eder ve 3.000TL'lik masraf çıkar. Nasıl bir göz varsa.)
(Kasktan bota kadar alaycı bir ifadeyle ekipmanı süzdükten sonra) "gardaş madem bu kadar korkuyon niye biniyon ki buna"
Klasik vatandaş, polis abi versiyon:
- O kamara çekiyo mu?
- Bilmem, pili bitmediyse çekiyodur
- Nereyi çekiyo?
- Önü(aslında ebesiyle ilgili bir şeyler söylüyorum içimden, o kadar çok soruyorlar ki bunu )
Genco dayı versiyon:
- Kaç basıyo bu?
- 120 basıyo ama canı burnunda oluyo, ben 90-100 falan gidiyorum(böyle cevap verince dumur olma durumu)
- He iyi aman yeğenim dikkat et kendine çok tehlikeli bunlar(aynen dayı, sağı solu belli değil. Bi ters gününe denk gelirsin yakar yıkar mahalleyi )
Panpiş versiyon:
- Ay sen motora mı biniyosuun?
- Evet?!?
- Biz de seni akıllı sanırdık
- Allah Allah
- Kaç para verdin sen buna*
- Totalde 8-9'u buldu
- Bi araba alsaymışsın keşke, mis gibi
- Aynı şey mi ya
- Bizim dayımız vardı(dayı değişken, kuzen olur, enişte olur), o da böyle motora biniyodu. Bi gün bi kaza yaptı, Allah rahmet eylesin.
- Ekipman kullanıyo muydu?(cidden meraktan sorarım, artistlik maksatlı değil )
- ...
- Öyle sakat işte
Cbr250R m vardı. Çekmişim yanıma oturuyorum cafede. Garson çocuk geldi ve...
+ Abla motor sizin mi?
- Evet?
+ Profesyonel olarak mi kullaniyorsunuz?
-???#%#@#$
He yarışcıyım. -.-
Merhabalar rs 200 var altım da markete girdim çıktım tam motora bindim çokta acil isim var gidecem hemen bi genç yaklaşıyor yanıma
-direk abi bu 2000 lik mi
ya sabır deyip yola çıkıyorum çok açıldı isim ama aklımdan çıkmıyor burdan ona seslenmek istiyorum hey genç yok bu 5000 lik ford
bana bunların dört çeker olanı varmı diye soranı olmuştu. tabi o an kafamdan geçenler sdfsdfsdfdsfdsdf olmuştu.
ha birde geçenlerde işyerinden çıkıyorum kaskı takacağım bekçi başladı (rahat 50-55 yaşlarında bi dayı)
-takma o kaskı ne gerek var.
+abi Allah korusun bir kaza olur güvenlik sonuçta
-ozaman sende hızlı gitme
+*+*asdad*s+df***
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)