-kaçlık bu
+250 cc
-kaç basar
+çok zorlarsan 160 görür
- olurmu öyle şey bunun 250 basması lazım benim emmi oğlunda 125lik var 125 basıyor.
-kaçlık bu
+250 cc
-kaç basar
+çok zorlarsan 160 görür
- olurmu öyle şey bunun 250 basması lazım benim emmi oğlunda 125lik var 125 basıyor.
-İzmir'den mi geldin?
-Yok abi, motor geldi,ben zaten buradaydım.
-Gidebiliyo mu bu o kadar yolu?
-Gider abi,niye gitmesin?
-E kaç saatte gider İzmir'e?
-Araba kaç saatte giderse bu da o saatte gider.
-..........!! (devreler yanar)
Kanyon ışıklarda, eski model bir Murat 121 in yanında durunca, dar bir aralıktan geçmeye çalışırken direksiyondaki amca: "Benim Hacı Murat'ı çizme aman yiğenim, selametle"
4 gündür motosiklet sahibiyim genelde aynı soru soruluyor..
Kaça aldın?
1 kişi de kaç yapıyo bu diye sormuştu..
Ehliyetin var mı diye soranlarda oluyo..
Benzini genelde evimin yanındaki shell den alırım.
Depoyu doldurttum. 23 litre aldı. kredi kartı ile ödemeye giderken iki pompacı sohbet ediyordu, kulak misafiri oldum.
"Ohaa 23 litre aldı..ne kadar büyük müş.."
"Heybetli motor allah var. inanmıyacalsın ama abibin bir de arabası var, buna keyfi için biniyor.."
"Yapmaa ya..Helal olsun.."
"Abi abi abi, bi aragazla da şenlenelim bee"
Kaskım Shark, bir dükkana girdim,tezgahtar;abi ben bu kaskları biliyorum çok iyi kask (hah maldan anlayan biri diyordum ki tam) bir yakınım da aldı 120 liraya,dedim kardeş vizörünü mü aldı o paraya..
Bir Cuma çıkışı baktım ki önceden çıkan iki dayı motorun başında istişare yapıyorlar,neyse motora bindim motorun çok güzel maşallah,biri der bende de Bmw R50 vardı eskiden, ne kadar bunun sıfırı, 9.000 abi, iyi ya ucuzmuş (euro olduğunu söylemiyorum) pek bişey de yakmaz bu,abi 18 kuruş yakıyor,ooo epey yakıyormuş..
(Bazı bölümler kasten bozuk Türkçe ile yazılmıştır.)
-abi 2'ye atıp baarttırca tekere geliyo mu???
-ben seni baarttırcam şimdi
-abi???
-yeeaa motoru hiç araç yerine koymuyolar trafikte di mi? (dur tahmin edeyim kesin araba kullanıyorsun)
-kaçlık abi bu?? (ahiret sorusu, bunu sormayana anahtarlık hediye ediyorum)
-en çok kaç bastın??
-ben "basmıyorum" kardeşim, acemiyim ben.
-o zaman neden kocaman motor aldın bilader?
-............diiiiiiiiiiiiiiiiiiiiitttttttttttttt - yaşam destek ünitesinin fişini çekiniz -
(motorun etrafında dolanıp göz ucu ile hız göstergesine bakarak)
-200 gördün mü hiç?
-100 km ile giderken duruş mesafesi ne kadar biliyo musun amcacım?
-hööö??
-senin gömlek diyom, güzelmiş.....
-bende de falanca motor vardı, düştüm tövbe ettim (tarzan gibi binersen motora edersin tabii)
-harley mi abi bu?? (değil abicim değil... motorun yanında öküz gibi KAWASAKİ yazıyor)
-güzel baarıyor mu egzozlar??
-çok ses çıkmaz bunun egzozlarından amca, susturucuları üstünde
-......(karşı taraf bocalar)
-fenerin maçı bu akşamdı di mi?
Tecrübe, limitlerini bilmektir.
- Markası ne bunun?
+ Bajaj.
- Hmmm. Bunlardan bizim mahallede bir abide de vardı.
Dıgıdık Dıgıdık..
kaçlık bu? ne malı? kaç basıyor?
bunlar sıkça duyduğumuz sorular
ancak ilginç sorular da duyuyoruz
kırmızıda durulduğunda yan araçla arandaki boşluğa sıkış tıkış giren bir minivan dolmuş sürücüsü yan kapıyı açar
bir şey söyleyeceği belli olan bu adama kayıtsız kalmaz ve nezaketen vizörü açarsın
herhal, motosikletle ilgili bir şey soracaktır
"kenardan gitsene! yolu niye işgal ediyorsun?" diye bir ses gelir içerden
dilden "neden? bu araç değil mi?" diye bir söz çıkar, ancak kaplanın gözleri "hadi bir ters laf daha et de ananı laciverde boyayayım" demektedir
mesajı alan minibüs şoförü "evet araç" der, usulca kapıyı kapatır ve yeşili bile beklemeden yola devam eder
En klasik soru cevap,
SORU:Kaç basıyor bu?
Cevap:... Km. yapıyor.
Soru:Kaç para bu?
Cevap:.... TL.
Cevaba karşılık:Ohooo ben o paraya araba alırım
Bende 100cc Mondial Cub var,
Beyin yakan o soru; "o motora binip kask mı takıyorsun" benim beyin yanarken gazı açıp uzaklaşır.
İşin tuhafı da kendisinde 125 lik motor var,sanırsın ki R6 kullanıyor beyefendi.😀😀
Hiç değişmez (4K) KAÇLIK, KAÇ BASIYO, KAÇ YAKIYO, KAÇ PARA Bu 4 standart soruyu cevapladıktan sonra KAÇABİLİRSİNİZ
Aslında bütün bu soruların nedeni belli. Herkes motosiklete binmek istiyor ama bir şekilde ya maddi imkansızlıklar ya ailevi nedenlerle ya da "bizim amcanın oğlunda da motor vardı adam öldü" gibisinden kötü örneklerden dolayı binemiyor.. Bu yüzden herkes de bir heves, kıskançlık ve böyle manasız sorular. Benzer durumu mesleğimle ilgili de yaşıyorum.
-Abi meslek neydi senin ?
- Mimarım
- İç mi dış mı ?
-
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)