Harley Davidson Iron 883 Test Sürüşü [video]
Reklamlar
-
bundan tam 7 yıl önce, bu forumda, bu motosikletin bilgi paylaşım başlığını yine ben açmıştım. ergenlik zamanları... hayalimdi, sonradan zamanla insanın fikirleri, seçimleri ve beğenileri değişebiliyor. 7'sinde neyse 70'inde de o değil. bu test sürüşü, bir çocukluk hayalimin son bulması oldu benim için
toplarlıyım:
bundan yarım saat önce street750 kullandım. her konuda 883'den daha iyi. gücü fazla, torku fazla (hissedilen), dengesi güzel, kontrolü kolay, frenleri daha iyi, titreşimi az, aynaları, şanzımanı... ölçecek vakit olmadı ama muhtemelen yakıtı da yarısı kadar falandır
şu an iron, street'ten daha pahalı, bana soracak olursanız, iron'un fiyatı, street'in yarısı kadar olmalı
motogünlüğüm: youtube.com/c/Bereñârı
Reklamlar
-
-
883 az daha guclu, ama agirlik veya tork egrisi ivmelenmeyi degistirebilir tabi.
Kesinlikle 750 daha pratiktir. Sportster'lar hic bir zaman pratik omadilar zaten. Ama kaybolmazlar kolay kolay, bariz dezavantajlarina ragmen. Klasik HD.
Ses nasil? 45 derece acili V2 nin kendine has sesi olmasi lazim. Onu duzgun kopyalayabilmisler mi?
-
nasıl bir test yaptınız bilemiyorum ama street 750 bu güne kadar test ettiğim en kötü motosikletti. üzerindeki yazı haricinde HD olan hiç birşey yok.
-
Titreşimin nekadar fazla olduğu mikrofondan belli oluyor ya kötü gerçekten
-
LostRider adlı üyeden alıntı
nasıl bir test yaptınız bilemiyorum ama street 750 bu güne kadar test ettiğim en kötü motosikletti. üzerindeki yazı haricinde HD olan hiç birşey yok.
ben de aynını iron için düşünüyorum. hatta street750'nin üzerinde kawasaki falan yazmalı, adeta bir vulcan s videonun sonuna kadar sabredebildiyseniz, orada alır almz hemen sattım diyen bir iron kullanıcısı var. street750'yi test etmiş ve çok beğenmiş. ben hd aşinası bir adam değilim ama iron kullanan biri de street'in çok üstün olduğunu söylüyor.
ses konusunda ikisi de tatminkar değil, stok egzozlardan galiba. yanımdaki motorlar çok hoş gürlüyordu.
-
En azından test edebilmissin , 48 icin 4 kez test randevumu iptal ettikten sonra ben de hd izmir gorevlisine verdim ayari, böylece hd defteri kapanmış oldu.
Ben dragstar ile mutluymuşum onu anladım .
-
solmyr adlı üyeden alıntı
ben de aynını iron için düşünüyorum. hatta street750'nin üzerinde kawasaki falan yazmalı, adeta bir vulcan s
videonun sonuna kadar sabredebildiyseniz, orada alır almz hemen sattım diyen bir iron kullanıcısı var. street750'yi test etmiş ve çok beğenmiş. ben hd aşinası bir adam değilim ama iron kullanan biri de street'in çok üstün olduğunu söylüyor.
ses konusunda ikisi de tatminkar değil, stok egzozlardan galiba. yanımdaki motorlar çok hoş gürlüyordu.
Ben de Sportster ve Street serilerinin Harley-Davidson ile alakası olmadığını savunuyorum. Yeni nesle hitap edebilmek adına üretildikleri doğrudur. Bu arada Iron 883, Sportster 48 ve Street 750'yi geçen sene test etme şansı buldum ve Street 750 kesinlikle ne durmasıyla, ne ivmelenmesiyle ne de stok egzost sesiyle tat vermeyen bir motosikletti. Sportster 48 ve XL 1200 için güzel şeyler söyleyebilirim ama bir türlü onlara da ısınamadım.
Harley-Davidson dediğin Softail Classic gibi olmalı. Bir bakan bir daha bakmalı. Softail Breakout gibi olmalı, agresifliği had safhada veya Fat Boy ya da Fat Bob gibi ilgi çekici detayları olmalı.
Amerikada 1000 cc altı cruiser'ları başlangıç serisi olarak görüyorlar. H-D da aynı mantalite ile zaten bu iki seriyi çıkardı. Hatta Avrupada Street 500 de satılıyor gençler H-D kullansın diye. Ülkemize gelmedi sanırım.
Road never ends but life does. Ride to live, live to ride.
-
Hemen hemen tüm modellerini test etmiş biri olarak şu kanıya vardım.Harleyin evolution motorunda iş yoktur.Twincam motor kullanan modeller işe yarar.
-
48 çok övülüyor, kullanmadım ama "harley dediğin" kalıbını yanlış görüyorum. oradaki diğer harleycilerin de muhabbetlerinden anladığım kadarıyla hemen hepsi aynı düşünüyor. street'i, yeniliği, modaya uymayı yanlış buluyorlar. tüm harley modelleri varken, bir kaç aykırı! tip dışında, kimse gelip de street'in sağını solunnu mıncıklamadı, üzerine oturup bir resim çektirmedi, demek ki o yüzden (iron'cular kusura bakmasın) o demir parçası satılıyor hala yıllardır ürettikleri motora bir makyaj falan yaparlar teknik olarak geliştirirler falan, hiç yok. o kullanıcıları dinlemişler ve motor gerçekten kötü. diğer motorlar gidiyordur elbet, 1200 1300cc motorlar, e gitsin artık
belki üst seviye motorları kullanmak pek nasip olmadığından, bilmiyorum, ben street'i çok beğendim. gidişi, duruşu...
-
48 çok övülüyor, kullanmadım ama "harley dediğin" kalıbını yanlış görüyorum.
Bunda kast ettiğim şıklık ve estetiğin kökenine uygun belli standartlarda korunmuş ve bugüne kadar süregelen haliyle üretimi. Yoksa "vay anam sıvı soğutmalı cruiser mı olur" diye atarlanan V-Rod düşmanı bağnazlarla aynı kefede oluruz. Halbuki V-Rod güzel bir soluktur, ürün gamı içerisinde. Farklı, ilgi çekici ve kendine has duruşu olan bir motosiklettir. Pek çok markaya da fikir vermiştir bu açıdan. Zaten şimdi elektrikli motosiklet üzerine çalışıyorlar. Prototipi EICMA'ya getirmişlerdi. H-D yeniliği hep yeni bir ürün gamıyla sunuyor. Eskinin özgünlüğünü korumak adına bu yapılıyor. Sol ayakta debriyajlı, araba gibi değiştirilen vites topuzlu Panhead'ler de o zaman günümüze kadar değişime uğrayarak gelişirdi.
Road never ends but life does. Ride to live, live to ride.
-
HAZZILHAR adlı üyeden alıntı
Ben de Sportster ve Street serilerinin Harley-Davidson ile alakası olmadığını savunuyorum.
HD kullanmayan, ancak kullananlarla ve ortamla aşina biri olarak söyleyeyim, Sportster köküne kadar HD'dir. Daha küçük, daha hafif, daha sert olmasının dezavantajları çok. Eğer SüperGlide Mercedes S serisi ise, Sportster Mazda Miata'dır gibi düşünebilirsiniz. Görünüşü ve sesi dışında şahsen ben sevmiyorum. Ama her türlü Vrod ve street serisinden daha orijinaldir.
48 çok övülüyor, kullanmadım ama "harley dediğin" kalıbını yanlış görüyorum. oradaki diğer harleycilerin de muhabbetlerinden anladığım kadarıyla hemen hepsi aynı düşünüyor. street'i, yeniliği, modaya uymayı yanlış buluyorlar. tüm harley modelleri varken, bir kaç aykırı! tip dışında, kimse gelip de street'in sağını solunnu mıncıklamadı, üzerine oturup bir resim çektirmedi, demek ki o yüzden (iron'cular kusura bakmasın) o demir parçası satılıyor hala
yıllardır ürettikleri motora bir makyaj falan yaparlar teknik olarak geliştirirler falan, hiç yok. o kullanıcıları dinlemişler ve motor gerçekten kötü. diğer motorlar gidiyordur elbet, 1200 1300cc motorlar, e gitsin artık
belki üst seviye motorları kullanmak pek nasip olmadığından, bilmiyorum, ben street'i çok beğendim.
gidişi, duruşu...
Evet durum bu. Ama hiç yenilik yapmadıkları yanlış. Ancak tutucu alıcı kitlesi yüzünden köklü değişiklik yapamıyorlar. Project Rushmore aratın Google da. İrili ufaklı bir sürü değişiklik yapıldı, genel karakterden ödün verneden.
Mesela Radyatör koyarsak tepki çeker diye sadece silindir kafasına su soğutma eklediler... Evolution eski, verimsiz, hacmine göre güçsüz, acaip titreşimli, vs. Ama bir nevi Harley'i Harley yapan da o... Şaka maka büyük modelleri alınabilecek kadar iyileşti nerdeyse...
-
HAZZILHAR adlı üyeden alıntı
Ben de Sportster ve Street serilerinin Harley-Davidson ile alakası olmadığını savunuyorum. Yeni nesle hitap edebilmek adına üretildikleri doğrudur. Bu arada Iron 883, Sportster 48 ve Street 750'yi geçen sene test etme şansı buldum ve Street 750 kesinlikle ne durmasıyla, ne ivmelenmesiyle ne de stok egzost sesiyle tat vermeyen bir motosikletti. Sportster 48 ve XL 1200 için güzel şeyler söyleyebilirim ama bir türlü onlara da ısınamadım.
Harley-Davidson dediğin Softail Classic gibi olmalı. Bir bakan bir daha bakmalı. Softail Breakout gibi olmalı, agresifliği had safhada veya Fat Boy ya da Fat Bob gibi ilgi çekici detayları olmalı.
Amerikada 1000 cc altı cruiser'ları başlangıç serisi olarak görüyorlar. H-D da aynı mantalite ile zaten bu iki seriyi çıkardı. Hatta Avrupada Street 500 de satılıyor gençler H-D kullansın diye. Ülkemize gelmedi sanırım.
Softail Classic. maddi imkanım olsa alacağım tek Harley Davidson modelidir...
-
Streette vites göstergesi var mı?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)