2009 audi a4 0 km aracımızı 60 bin liraya aldık. Bugün aynı donanım araç 140-150 bin lira. Hondaya ya da motora özel bir durum değil.
2009 audi a4 0 km aracımızı 60 bin liraya aldık. Bugün aynı donanım araç 140-150 bin lira. Hondaya ya da motora özel bir durum değil.
Ilk motorumu alacaktim 7150 falandi galiba
Cbr 8.450 idi ilk ciktiginda simdi 14.700 normalde 16 da yaparlarda r25 tutuyo :d
2011 yılında 2000 TL maaş alıyordum alım gücü gayet iyiydi.
Yıl oldu 2016 şuan 2387 TL maaş alıyorum alım gücü inanılmaz düştü.
2011 de simit 50 kuruştu bugün 1 TL. Alçak simitçiler bu ne lan %100 zam mı olur?
İşte bunlaaaar! öhm... işte bunlar; hep geziciler, paralel devlet ve cehape zihniyetinin oyunları.
Büyük oyunu göremiyorsunuz hala.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:36 ----------
Ha ayrıca bu doğal olarak 2. el piyasasını da etkiliyor.
Örneğin şu an kullandığım motorun piyasası 2013 yılında 13-14 bin TL iken, şu anda 21-22 bin TL ortalamasında.
2005 yılında 2.450 liraya aldığım ybr125'i 2014 yılında 56 bin kilometrede iken 3.000 liraya sattım.
2013 yılında 4.650 liraya aldığım ybr125'i 2016 yılında 12 bin kilometrede iken 5.750 liraya satıcam.
Her saat başı ilginç ilginç konular,komiklikler şakalar pfff
Sonuna kadar haklısınız aklımdan geçenleri yazmışın.Bu millet anlamaz bunu hayla suçu hondada yamahada bulanlar var.İnsanlar tokatın nerden geldiğini bilmiyor.Millet iki adım öteyi göremiyor.Dolar 3 liraya dayandı euro 3.5'a sorsan ekonami çok iyi.Tek adamın boynuzunun üstünde ki memlekette yaşıyoruz.
ülkemizden örnek veriyorum ;
125 cc cbr'a 15.000 de olsa alıcam
illa honda olsun
honda çok iyi honda süper honda babamın oğlu güveniyorum;
--dersen, ihtiyaç bazlı değil marka bazlı motor seçersen adam fiyatını da yükseltir parçasını da pahalıya satar servisini de kol gibi fiyatlandırır ve herşeyin fiyatını yükseltir kardeşim. çünkü sen ağa takılmışsın bir kere.. bunun ülke ekonomisi veya gelirle alakası yoktur.. reklamlar tamamen müşteriyi etkilemek ve kendi ürününe müşteriyi çekebilmek için yapılır..hiçbir firma ürününü 5 e satabilirken 3 e satmaz..iyi reklam ürünü sattırır..marka fanatikleri ürününü yere göğe sığdıramaz, hiçbir kusuru yoktur onların malının.bu tür adamlar bu firmaların ağındaki balıktır..bu nedenle kardeşim , ürün ne kadar iyi olsa da, ne kadar şahane ünü olsa da , adı her yerde geçse de , ihtiyacına/gelirine göre motor bak..motor alırken değerli müşterimiz diyen firma , parça beklerken attığın mail'e sayın müşterimiz diye hitap eder..bırak 20.000 olsun alma ürününü..bırak türkiyede satmasın, muhakkak satacak başka firma gelir , milyonlarca insan var motosiklet kullanan..bu firmalar ürünlerini satmaktan vazgeçemez..hiçbir firmada öyle kolay kolay bu kadar kullanıcıyı göz ardı edemez...dünyanın yüzde bilmem kaçı olursan ol..müşteri sensin..para sende.honda çekilirse jonda gelir alır müşteriyi..hiçbir firma pazardan pay keybetmeyi göze almaz..alamaz...bunu unutma !
bir not ekleme gereği duydum, herkes ülke ekonomisinden alım gücünden bahsetmiş, ben de firmaların üzerimizdeki etkisine örnek verdim.
Mecnun bir bilseydi motosiklet sevgisini , severmiydi hiç Leyla zillisini ?
Bizim koyunlar tencerede kaynatılan kurbağa misali haşlanacak ama henüz farkında değil millet diye diye milletin anasını ağlatıyorlar kendileri cukkayı dolduruyorlar aile boyu firavun misali güçlendiler servet sahibi oldular
O konuda haklısın bir şey demiyorum fakat olayın bir de vergi boyutu var. Bizim bu konuda kimse sesimizi duymaz, duysa da dinlemez. Hükümet destekçilerinin falan zaten dünyevi ihtiyaçlar umurlarında değil. Benzinmiş, motosikletmiş, internetmiş, olsa da olur olmasa da. O yüzden biz motor almazsak satıcıları ağlatırsak, onların vergi için bir talepleri mutlaka olacaktır. Bunu her konuda yapabilecek gücümüz var. Üç ay araba piyasasında yaprak kımıldamasın bakın neler olacak ama bakıyorsun her sene satış rekoru kırıyorlar. Bu işler tepki göstermeden düzelmez.
Bence artışlar gayet normal az bile sonuçta milyonluk makam arabalarının birilerinin gözünde çerez parası olduğu , gemiciklerin kendi kendini ödediği bir evrende yaşıyoruz
kısa ve net: o zaman almayın parasını haketmiyor sonucta
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)