Dün atlattığım kaza ile ilgili hem başıma gelenleri anlatıcam hemde oluşan sorunlar hakkında bilgisi olan varsa fikirlerini alabilirim
dün motosikletimle seyir halinde iken 3 vitesten 4 e geçiş yaptığımda tak diye bir ses geldi ve 2-3 saniye sonra arka teker kitlendi ortalama hızım 65 km civarındaydı arka teker bağımsızlığını ilen etti ne olup bittiğini anlamaya fırsat bile kalmadan motorun arkası sağa,sola yalpalamaya başladı bu esnada ben motoru yatırmamak için çabalarkan arkadan gelen arabanın acı acı lastik sesini duydum düşmemek için çabalarken bu seferde arkadaki arabanın altında kalma riskim de ortaya çıktı çok şükür düşmeden ve arkadaki arabanın altında kalmadan durabildim en ilk sanzumanın dağıldığını sandım motordan inince arkaya baktığımda falanşörün 4 civara bağlantısı olan yerlerden 3 tanesinin koptuğunu,zincirin attığını,arka dişliye sıkışıp koptuğunu gördüm yoldan geçen bi motorcu arkadaşın yardımıyla motoru yolun kenarına aldık ustamı aradım durumu anlattım konum attım sağolsun geldi elinde olan çıkma parçalarla motoru yürür hale getirdik ve dükkanına gittik motor yolda giderken sürekli belirli oranda lastik turu ile alakalı tak tak zincirde anlık vuruntular oldu hoş giderken 20 km üstüne çıkmadım ustada yavaş yavaş getir dükkana dedi 20 km kadar o şekilde gittim ustaya anlattım oda bir motora baktı parçaları aldım
1 flanşör
2 ön arka dişli
3 zincir
4 kaplin lastiği
şu anlık değişmesi gereken bunlar dedi fakat motorun o olaydan sonra çekişi düştü ön dişlidendir desede usta o zincirin sıkışmasıyla anlık gerilmeden motora her hangi bir zarar gelmişmidir bugün saat 13:00 de motoru götürüp aldığımız parçaları değişecek
zincir ayarım falan normaldi bol falan değildi ustanın dediğine göre flansör kırılmış kırılca zincir atmış sıkışıncada arkayı dağıtmıştır dedi ucuz atlattık valla