Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Yaklaşık 5.000 km Sürecek Uzun Motosiklet Gezisi

Motovento
    REKLAM ALANI

Motosikleti
    nc750x
    Merhaba arkadaşlarım. Kısmet olursa Çarşamba günü uzun bir mptosiklet turu planlıyorum. Rota yaklaşık olarak;
    İstanbul
    Eskişehir
    İzmir
    Antalya
    Mersin
    Hatay
    Artvin
    Samsun
    Ankara
    İstanbul

Şeklinde olacak. Toplam 7 günlük bir süre hedefliyorum. Yanıma zincir bakım ve yağlama spreyleri, giyecek alacağım. Günlük ortalama 10 saat molalar dahil sürüş planlıyorum. Ortalama günlük 600 km yol alma hedefi planladım. Ancak bu yol hava ve kondisyon şartlarına göre değişebilir. Fırsat buldukça bu başlık altında gezi süresince paylaşım yapmayı düşünüyorum.

Fikir öneri ve çay tekliflerine açığım 😀

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Kawasaki EL-250 ,Mondial Z-ONE 150
    Şunu 10 gün yapsanda eziyet olmasa?

Motosikleti
    Yamaha Ybr125 >> Bajaj Pulsar 200NS
    Forum açısından doğru kısımda olursa kalıcı olur :
    http://www.motosiklet.net/forum/etki...-fotograflari/
    konaklama kamp mı , otel mi ?

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    TVS 150>Pulsar NS200 ve CBR500R
    Yaşın kaç?

ZümeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Me Te Doquz
    Sadece HATAY-ARTVİN arası senin kotayı aşar yaklaşık 1000 KM..

Sen ciddi misin..?
    Derin olan kuyu değil, kısa olan ip'tir.

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Yorulursun sıkılırsın. Ben 250 km'lik yola çıkıyorum 150km'den sonra sıkılıyorum. Ortalama hızım da 110km hem de. Senin CBF150 gibi 80-90 değil.
    bilirkişi bunu beğendi.

ramcixx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf150 - cbr250 - cbf1000 - f650gs - cbf600
    Hocam 7 gün sadece yol sürene yter. Hiç bi yatıp kalkıp dinlenmeyeceksin Sürekil motor üzerinde mi olacaksın. En aşağı 2 hafta 3 hafta. Bu rota 1 hafta da bitmez tahminimce..

MD.Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yok
    günlük 300km yapmayı planlayarak çıkın.yoksa bütün gün yolda geçer.

amaç ne bu gezide.
    1- 1 haftada 5000 km yaptım, 1 haftada bütün ülkeyi gezdim demekse, gezmiş olmuyorsun. sadece oraya varmış oluyorsun. egonu tatmin etmek için çok gereksiz bir eziyet
    2- gerçekten gezmek içinse, bu yol en az 15 gün çeker. hatay artvin arasını da konaklayarak gitmen lazım. görülecek çok yer var.
    3- ironbutt denemesi fln yapıyorsan unut gitsin. cbf ile olacak iş değil.
    Mengu16 ve bilirkişi bunu beğendiler.

burak.findik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    bajaj pulsar 200 ns
    Çık kardeşim destekliyorum...mersindede çayın tantunin benden..altına minder almayı unutma..ruzgar yağmur içinde ucuz naylon tulumlar var ne olur ne olmaz onlardan al..motosiklette amaç biyere varmak değil yol gitmektir..illa biyere varacaksanız arabayla gidin..
    OğuzÖztürk bunu beğendi.

andacicbe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Lifan LF250B
    abi ben daha yeniyim forumda ama bu cesaretsizlik beni benden alıyor ne olucak isterse 50cc ile çıksın 7 günde bitmez 15 günde biter adam sadece buralara gidip direk yola çıkıp öbür yerlere gitmeyecekki giderken duracak resim çekecek çay içecek gittiği yerleri gezecek olay gezmek olduktan sonra bisikletle tur yapanda var

kursaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R125-Mt-09-CBR650R
    çantanın içine lastik tamir kiti koymayı unutma şimdiden hayırlı yolculuklar

Alıntı andacicbe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    abi ben daha yeniyim forumda ama bu cesaretsizlik beni benden alıyor ne olucak isterse 50cc ile çıksın 7 günde bitmez 15 günde biter adam sadece buralara gidip direk yola çıkıp öbür yerlere gitmeyecekki giderken duracak resim çekecek çay içecek gittiği yerleri gezecek olay gezmek olduktan sonra bisikletle tur yapanda var
    cesaretsizlik nerede anlamadım. hiç kimse çıkma dememiş zaten.daha keyifli nasıl yapılır onu yazmış herkes kendi fikrince.sende aynı şeyi yazmışsın zaten 15 gün diye

Motosikleti
    nc750x
    Alıntı SenC_an adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şunu 10 gün yapsanda eziyet olmasa?
    7 gün yazdım ama eziyet olması durumunda bu süre 10 günede çıkabilir. Planladığım süre ortalama 7 gün.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:39 ----------

Alıntı mgora adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Forum açısından doğru kısımda olursa kalıcı olur :
    http://www.motosiklet.net/forum/etki...-fotograflari/
    konaklama kamp mı , otel mi ?
    Yok konu doğru yere açıldı çünkü henüz bu bir plan resim veya anlatılacak bir gezi konusu henüz yok. Konu sohbet ve öneri aşamasında olduğundan burası daha uygundur sanıyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:41 ----------

Alıntı serkany adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yaşın kaç?
    Bu sorunuzun cevabı profil bilgisinde yer alıyor, gayet yersiz bir soru ama söyleyelim: 39

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:43 ----------

Alıntı ZümeR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sadece HATAY-ARTVİN arası senin kotayı aşar yaklaşık 1000 KM..

Sen ciddi misin..?
    Hangi kotedan söz ettiğinizi anlayamadım. Ama ciddiyim evet.
    Buzzard bunu beğendi.

yunusus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R1200Rt - Planet (78)
    Tadını almak istiyoraan o süreyi iki katına çıkar. Hergün 600km yol gidince gezmiş görmüş olmayacaksın sadece motor sürmüş olacaksın

Motosikleti
    nc750x
    Alıntı Mengu16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yorulursun sıkılırsın. Ben 250 km'lik yola çıkıyorum 150km'den sonra sıkılıyorum. Ortalama hızım da 110km hem de. Senin CBF150 gibi 80-90 değil.
    Yorulmayı anlarım ama sıkılma konusuna katılmıyorum. Yorucu olacaktır buna itirazım yok. Motosiklet sürmeyi seven insan daha 150 km de sıkılıyorsa bence motoru farklı amaçlar için kullanıyor demektir. 150 km nedir hocam yapmayın Motosiklet sürmeye doyulur mu?

Birde şu var 70-80-90 km hızlarda tadını çıkararak gitmeyi bilirseniz sıkılmazsınız. Benim gördüğüm 90 km ve üzeri hızlarda yapılan uzun yolculuklarda sürücülerin sıkıldığı, daha makul hızlardaysa keyif aldıklarıdır. Ayrıca mesajınızı okuduğumda 600cc ve üzeri bir motorunuz olduğunuzu düşündüm. Cbf 150 dayanıklılık konusunda ns200 den daha güvenli ve dayanıklıdır. Ayrıca aradaki 50cc çok büyük bir fark değildir. Cbf 150 100-110 km hızı rahatlıkla yapıyor olsada özellikle uzun yolda sabit 110 km gibi hızlarla yol almak hem sıkıcı, hem yorucu hemde ciddi anlamda risklidir.

Bence bir sonraki seyahatinizi 70-80 km ortalama hızla yaparsanız ne dediğimi gayet iyi anlarsınız.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:52 ----------

Alıntı erkan3420 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    amaç ne bu gezide.
    1- 1 haftada 5000 km yaptım, 1 haftada bütün ülkeyi gezdim demekse, gezmiş olmuyorsun. sadece oraya varmış oluyorsun. egonu tatmin etmek için çok gereksiz bir eziyet
    2- gerçekten gezmek içinse, bu yol en az 15 gün çeker. hatay artvin arasını da konaklayarak gitmen lazım. görülecek çok yer var.
    3- ironbutt denemesi fln yapıyorsan unut gitsin. cbf ile olacak iş değil.
    Motosiklet seven hiç kimse iş olsun diye 5000 km yol yapmaz. Araba bir yerden bir yere gitmek için motosiklet üzerinde geçirilen anlar için sürülür.

Ego tatmini? Ego yani içsel ben motosiklet sürmekle tatmin oluyorsa ona istediğini vermiş olurum oda bana keyif dalgaları yayar. Akıl var mantık var hiç kimse 5000 km yolu egosunu tatmin etmek için gitmez herhalde

Cbf ile olmayacak iş yok. 50cc ile bile ne işler yapanlar var. Dünya artık sandığınızdan çok farklı bir yer oldu. Bırakın motoru adamlar yürüyerek dünyayı geziyorlar, bisikletlerle vs. Cbf ilede bu mümkün.

Cbf i iyi anlamayıp hala pulsar vs ile karıştıranlar var. Arada bi dünya fark yazabilirim. Kaldıki bende cbf te kalıcı düşünmediğim halde. Ama cbf tipsiz olabilir ama sağlam dayanıklı hayalleri zorlayan ve her yerde parçası servisi bulunabilecek bir motordur.

Motosikleti
    TVS APACHE RTR 150
    Merhaba hocam tam tarih bellimi mayis sonu gibi bende dahil olabilirim eger sizede uyarsa .apache rtr 150 im var bende boyle bir geZi istiyordum yavas yavas kasaba kasaba gezmek

Motosikleti
    Mondial Drift
    Düşünce mükemmel fakat ben sizin yerinizde olsam 7 günde hepsine gitmemde bi karadeniz yaparım bol bol gezerim allah izin verirse başka bi 7 gündede ege yaparım imkan varsa tabi doya doya gezmiş olurdum tabi nerdeeee :/ iyi geceler
    OğuzÖztürk bunu beğendi.

ogzcngdk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba Dragon 50 - Hero X Pulse 200 - Puch Maxi S
    yukarıdada yazılmış, bence gittiğiniz yerleri gezip görmek istiyorsanız günde ortalama 300 km olarak planlamanız hem daha az yorulmanız hemde daha çok yer görmeniz için daha çok zaman demektir.
    ben yaz için 5000 km lik ege akdeniz turu planlıyorum, 15 gün yeticekmi acaba diye düşünüyorum...

bence ya karadenize gidin yada ege-akdeniz tarafına inin ki bu mevsimde ikisinede gidilir, karadenizin en yağmursuz zamanı ege-akdenizin ise en sakin güzel zamanları.

Motosikleti
    nc750x
    Alıntı yunusus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tadını almak istiyoraan o süreyi iki katına çıkar. Hergün 600km yol gidince gezmiş görmüş olmayacaksın sadece motor sürmüş olacaksın
    Yukarıda da yazdığım gibi gezmek için gitsem (biryerlere varmak için araba sürülür mantığı) bu farklı bir gezi olur. Amacım zaten motor sürmek gezmek artısı

Ben gezmek için değil motor sürmek için yola çıkıyorum. Bu dediğim yolları yıllardır arabayla bol bol gezdim zaten. Gezmekten bıkalı çok oluyor.

Arabayla gezmekten bıktım. Motor sürmek istediğim için bunu yapmak istiyorum.

Ancak dediğim gibi bu bir plan.

Kişisel görüşüme göre cbf si vs yok. 150-200cc motorlarla yavaşta gidilse yol yorucu olur. Sıkıcı olmaz. Ama daha büyük nc750x gibi bir makineyle gidersem o zaman hem yoruculuğu az, hem keyfi daha yüksek bir gezi olur.

Bir ihtimal şöylede yapabilirim. Bu geziyi haftalara yayarak yapmak. Bir çıkışla İstanbul- Eskişehir- İzmir (1 gece kaldıktan sonra dönüş). Sonraki hafta vs şeklinde de bölebirim.

Ama gerçek sebep motorumla vakit geçirmek. Yoksa nereye gittiğimin çok fazla önemi yok ama oda ekstra bir geliri olacaktır.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:08 ----------

Asıl sormak istediğim soru şu: Motor bu yola dayanır mı? 150-200 cc bir motorun şişmeden gidebileceği hız ve km nedir?

REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)