Profilde yazmıyor.
Neden yaşınızı sordum böyle bir düşünce bana gençlik heyacanı geldi ondan sordum yaşın kaç diye.
Arbayla bile dediğin yolu yapsan acaip yorulursun ,ne tür motor ile gidersen git 50000km rüzgar 7 günde yemek bir noktadan sonra zevk acıya dönüşür.. Yanlış anlama yapılmaz demiyorum ama gerek yok .
Seyahat süren 10 gün ile limitli ise rotayı yarıya böl,
Yada seyat süreni en az iki katına çıkar
benim önerim bu yönde olur, Bende Pulsar var Dün çorludan kuzeni görmeye kurtköy git gel yaptım 150+150 = 300 Km titreşim ve popo ağrısı var, HEr gün hergün 600 Km Çok gerçekçi değil..
Cbf ile 110 ortalamayı bırak, 100 ortalamayla bile gidilmez.
Ben de ybr ile kıyıdan izmir Antalya, ardından sakarya ya gitmiş biri olarak günde 400km den sonrasının eziyet olduğunu söyleyeyim. Çünkü bu motorlar max. 80ortalama yakalıyor bu yüzden 400km 5saat ve molalarla 7 saat falan sürüyor.
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Ben yorumları ve daha önce bu türden düşük cc li bir motosikletle uzun yol yapanların deneyimlerini haklı bularak bu geziyi parçalara ayırarak gerçekleştirmeye karar verdim. Tek seferde değilde İstanbul çıkışlı olarak en fazla 3-5 günlük 6-7 farklı rota şeklinde yapmayı uygun gördüm. Bunda verilen önerilerin etkili olduğunu belirtmek isterim.
Teşekkürler
bu msj2la konu daha iyi anlaşıldı ozaman kısaca gezi değilde motorla yol kat etmek diyelim sorunuza gelince 23 nisanda adm12 ile beraber 3 günlük 900 km'lik bir gezi yaptık (http://www.motosiklet.net/forum/etkinlik-gezi-fotograflari/163852-bati-karadeniz-yollarinda-22-24-nisan-2016-a.html)kamplıydı yorucu oldu tahmin ettiğimizden çok daha az yer görebildik.
1- gezilip görülecek yerler ve yolda fotoğraf çekilmeyecekse cbf için saatlik molalarla 70km/h ort.hız çıkıyor zaten.
2- ibreniz 90'ı gösterse bile ort.hızınız 70km/h çıkacaktır çünki cbf ramapalarda yeri gelir 3. vites hatta 2. vitesi bile görür tabi motoru yıpratmıyacağım derseniz yoksa dip gaz verip 3'ün altına düşürmez kolay kolay 1. sınıf yollarda (eğimin %10'u aşmadığı yollar)
3- uzunyol için lastikpatlar iner hertürlü olumsuzluğu hesap edip takım taklavat,ve zamanı planlarken bunuda göz önünde bulundurun derim
4- ilk gün için 600 km olabilir sonraki günler hiç zannetmiyorum şahsi görüşümdür inatçılığınıza ve totişinize bağlıdır.
5- 5 günde ve arada dinlenerek van-edirne arası 2319 km geldim motor crf idi inanın 400-500 cc altı motorlar için bu km'ler inanılmaz yıpratıcı oluyor ne kadar motor sürmekten zevk alsanızda motorun büyük olmamasına küfredirtiyor. bahsettiğiniz rota cbf için km olarak çok değil dünya turuna bile çıkabilirsiniz arızada yapmaz ben far kesmesi dışında bir sorunla karşılaşmadım devrine dikkat ederseniz yağ'da eksiltmez fakat 7 gün o rota için çok kısa bir süre en az 15 gün derim oda fotoğraf çekilmeyip sürekli yol katedilecekse aşağısı işkence olur.
6-ort. hızda yani yol/zaman 200 cc ilede 250 cc ilede 100-110 mümkün değil en azından günde 8-10 saat sürülecekse mümkün değil.belki bir saatliğine olabilir
yok yok çok yorucu olacak iron man denemesi gbi bişey olur.
.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)