1000 TL'ye ikinci el scooter.
Reklamlar
-
Başlıkta belirttiğim gibi bir scooter alıcam. Lise son sınıf öğrencisiyim, meslek lisesindeyim staj eğitimi alıyorum. Ehliyetim yok, almadan kullanmak istiyorum. Okulumda, staj yerimde 20 dk yürüme mesafesinde bu mesafeyi motorla gelip gitmek istiyorum, bazen denize gitmek için e5'e çıkabilirim. Motordan anlamam bir sıkıntısı çıkarsa motordan anlayan yakın arkadaşlarım var.
Bu yazdıklarımı göz önüne alıcak olursak almam hatamı olur? Trafik polisine yakalanırsam ne gibi sıkıntılar yaşarım, motora el konulursa çok üzülmem yakalanana kadar kullanırım düşüncesindeyim.
Reklamlar
-
Alma. Veya alıyorsan al ama 3000 liranı da yanında bulundur. Çünkü lazım olacak.
-
Ehliyetsiz yakalanırsan para cezası. Kaza durumunda da hapis cezası. Once ehliyetini al. Bu cehalet nedir anlamıyorum.
-
Senin ilacin bisiklet çeşme suyuna dayan git paran cebinde kalir
-
SebastiaNx adlı üyeden alıntı
Başlıkta belirttiğim gibi bir scooter alıcam. Lise son sınıf öğrencisiyim, meslek lisesindeyim staj eğitimi alıyorum. Ehliyetim yok, almadan kullanmak istiyorum. Okulumda, staj yerimde 20 dk yürüme mesafesinde bu mesafeyi motorla gelip gitmek istiyorum, bazen denize gitmek için e5'e çıkabilirim. Motordan anlamam bir sıkıntısı çıkarsa motordan anlayan yakın arkadaşlarım var.
Bu yazdıklarımı göz önüne alıcak olursak almam hatamı olur? Trafik polisine yakalanırsam ne gibi sıkıntılar yaşarım, motora el konulursa çok üzülmem yakalanana kadar kullanırım düşüncesindeyim.
Motor gittimi 3 bincik ceza senden öyle veya böyle faizle çıkıcaktır kaza yaparsan haklı olsan bile goli yiyen sen olucak
-
Tam tutarını bilmiyorum ama baya maliyetli bir cezasi var ehliyetsiz yakalanmanin . Eğer bulunduğun yerde asayişe trafiğe polis degilde jandarma bakiyorsa sıkıntı olmaz ufak ufak bin .
-
Mehteran adlı üyeden alıntı
Tam tutarını bilmiyorum ama baya maliyetli bir cezasi var ehliyetsiz yakalanmanin . Eğer bulunduğun yerde asayişe trafiğe polis degilde jandarma bakiyorsa sıkıntı olmaz ufak ufak bin .
ya sen adama baya baya ehliyetsiz bin diyorsun ?
Rüzgar Eken Fırtına Biçer
-
Seinfeld adlı üyeden alıntı
ya sen adama baya baya ehliyetsiz bin diyorsun ?
Esasinda ehliyetsiz binmemek lazim ama kırsal yerlerde genelde herkes ehliyetsiz biniyor ve sıkıntı olmuyor jandarma cok ilgilenmiyor çünkü. Doğrusu tabikide ekipmanli ve ehliyetli binilmesi sigortasi yaptirilmali . Ama bu dediklerim hepsi cok ciddi maliyet . Kirsal yerlerinhalkininda satin alma gücü az olduğu için bunlari gerceklestiremiyor.
-
Mehteran adlı üyeden alıntı
Esasinda ehliyetsiz binmemek lazim ama kırsal yerlerde genelde herkes ehliyetsiz biniyor ve sıkıntı olmuyor jandarma cok ilgilenmiyor çünkü. Doğrusu tabikide ekipmanli ve ehliyetli binilmesi sigortasi yaptirilmali . Ama bu dediklerim hepsi cok ciddi maliyet . Kirsal yerlerinhalkininda satin alma gücü az olduğu için bunlari gerceklestiremiyor.
Kırsal alanlarda çoluk çocuk çok gezer sokaklarda. Büyükşehir gibi trafik derdi olmadığı için rahatça dolaşır, koşarlar. Ve eğer bu arkadaş 40 ile bile giderken bir çocuğa çarparsa, ömrü boyunca bunun hesabını veremez devlete. Çok ciddi para cezalarından ziyade hapis yolu var. Önce ehliyet...
Rüzgar Eken Fırtına Biçer
-
||| 500Px.com/Arranger ||| Flickr.com/photos/132925453@N03 ||| Youtube.com/channel/UCpMYGwzlf5cTevF5uVbXWeg |||
-
MeNGuC adlı üyeden alıntı
Motor gittimi 3 bincik ceza senden öyle veya böyle faizle çıkıcaktır kaza yaparsan haklı olsan bile goli yiyen sen olucak
Hayır dostum. Cezayı hemen ödersen ehliyetin varmış gibi işlem yapılıyor yani hatalı karşı taraf ise ehliyetsiz de olsan cezayı ödedikten sonra karşı taraf olmaya devam ediyor. Malesef ki böyle. Adalet sistemine tüküreyim böyle saçmalık olmaz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:50 ----------
Seinfeld adlı üyeden alıntı
Kırsal alanlarda çoluk çocuk çok gezer sokaklarda. Büyükşehir gibi trafik derdi olmadığı için rahatça dolaşır, koşarlar. Ve eğer bu arkadaş 40 ile bile giderken bir çocuğa çarparsa, ömrü boyunca bunun hesabını veremez devlete. Çok ciddi para cezalarından ziyade hapis yolu var. Önce ehliyet...
Ehliyetli tüm evrakları tam iken çarptığında da aynı şekilde büyük cezalar alıyor. O yüzden öncelik bilinçli bir toplum.
-
eğer ehliyetsiz kullanırken bana çarparsan çok fena kavga ederiz haberin olsun
şaka bir yana ehliyetsiz hiçbir aracı kullanma.
Aşırı hız ve dikkatsizlik motorcunun en büyük düşmanıdır.
-
Ehliyetsiz sürmek ehliyet alan milyonlarca insanı aptal yerine koymaktır benim gözümde. Biz o kadar uğraşalım, didinelim sen bastır parayı çık e5'e. Yok öyle şey.
Zaten ülke de bu zihniyet yüzünden gelişmiyor. Polise yakalanana kadar sürecekmiş. Eğitim yok, trafik bilgisi desen ne gezer. Devam edin böyle aferin.
-
Yakalanirsan motoru baglarlar hadi birini cagirim alsjn dersin diyicemde sigorta falanda yapmazsin o yuzden motor gider birde ehliyetsizlik cezasi yersin ogrenci kartini falan gosterirsin daja fazla yazmaya kalkmaz
Polisin durdurmamasi icin temiz bir kask
Mumkunse kamera
Eldiven mont gibi ekipman arttikca olis durdurmaz senden bisey cikmicagini dusunur kamera olarak 30 40 tl ye var wjcam e benzeyenler
-
Bisiklet al, motor neyine?
-
uygun güçte bir elektrikli al 3000 küsür cezadan kurtul, hem de işini gör
-
1000 tl ye 8 çekirdekli samsung note3 var, al onu motosiklet oyunu indir, bol bol oyna
-
Arkadaslar çoğumuz şehir merkezinde yaşıyoruz ve şehir hayatini görüyorsunuz . Kirsal yerlerde çoğu kisi ehliyetsiz biner. Jandarmanin asayişe baktığı yerlerden bahsediyorum. Bende orda olsam bende ehliyetsiz binerdim belki çünkü ehliyet cikartmak bu ülkede cok lüks bir şey oldu . Zorunlu trafik sigortasini saymiyorum bile .
-
clabber adlı üyeden alıntı
1000 tl ye 8 çekirdekli samsung note3 var, al onu motosiklet oyunu indir, bol bol oyna
gece gece kardeşim
-
Cezası sürücüye 2000 ve ruhsat sahibine de 2000 (tam rakam olmayabilir)+bide motorun kasaya fırlatılır 5000 tl yi ayarla sonra canın ne isterse yap...Şaka bi yana al bi sağlam elektrikli mesela vs7,vs6 gibi derdin olmasın.Hiçbir araca ehliyetsiz binmeyelim birine çarpsan hesabını kendine bile veremezsin hayat boyu...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)