Arkadaşlar merhaba Honda finanstan kredi kullanıp motor alan oldumu ,faiz oranları nelerdir mesela ?
Arkadaşlar merhaba Honda finanstan kredi kullanıp motor alan oldumu ,faiz oranları nelerdir mesela ?
honda bayisini arayıp sorabilirsiniz koç finans üzerinden kullanılıyor o krediler yapı kredi bankasına ödeme yapıyorsunuz sadece bunu biliyorum
Ben çok kullandım sorunuz varsa yardımcı olabilirim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:05 ----------
https://www.kocfinans.com.tr/hesapmatik.aspx Buradaki linkten aşağı yukarı tam olarak hesaplayabilirsiniz. 250cc ye kadar tamamına kredi kullanabiliyorsunuz. 250cc üstünde %20 peşin kalan tutarda 36 aya kadar taksit yapılıyor. Müşteri numaranızla hemen hemen tüm bankalardan fatura ödeme adımlarıyla ödeme yapabiliyorsunuz. Ödeme günü gelirken cebinize hatırlatma mesajıda geliyor.
En son Honda bayisinde 2016 nx750x için 36 ay %20 peşin Koç Finans hesaplaması yaptırdım. Hesapmatikteki taksit tutarı birebir tutmuştu.
faiz haram
Faiz haramdır doğru.
Yanlız faizleri kol gibi,
Şöyle bir şey düşünelim; 15.000 tl lik krediyi 36 ay vade ile 19.692 tl olarak ödüyorsunuz, bu sırada yakıt ve bakım masraflarınızda oluyor.
Tabi satacağınız zaman motorunuz artık 2. el olacak ve değeri düşecektir.
Bu durumda oluşan kaybı ne kadar göze alabilirsiniz?
Mantıklımı sizce?
Abdullah İbni Mesud (Radiyallahu Anhuma) şöyle dedi:
“Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):
‘Faiz yetmiş üç kısımdır. Onların günah bakımından en hafifi, kişinin annesi ile zina etmesi gibidir. Bilin ki, faizin en şiddetlisi Müslüman kişinin ırzıdır’ buyurdu.”
Hâkim: 2259, İbni Mace: 2274, İbnu’l-Carud: 647 Albânî Sahihu’l-Cami: 3539
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:30 ----------
Domuz eti ye desen haram diye yemez iş dünyalık oldu mu işler değişir
Herkesin günahıda sevabınada kendine. Sizene elalemden
Faiz haramdır da faizsiz yolunu söyleyin? Para biriktirip almak mı?15.000 lirayı kaç sene biriktiricen, aracın fiyatı da seni bekleyecek...
Motor altin gibi sifir alinca 1 send bile kullanmadan satarsan tabi zarar edersin bir kere alcaksin o senin goz agrin olcak, ama sifir oluncada kimse dokanmasin falan oluyo
Birader ögrenciysen zaten sana kredi vermezler bir sirketten veya kurumsal yerden düzenli sigortan yatmadigi icin . Ikincisi neden honda . Malum ülkemiz şartları artik cok zorlaştı honda ,yamaha gibi motorlari almak zengin işi oldu . Ben mondial kt 125 aldim gayette memnunum . Hemde 1.5 a almistim . Kredimide ing banktan cektim . Migroslarda olan mini kredi havuzlari var . Hic bir belge goturmeden sadece seni telefonla arayarak kredi cekiyorsun . Ama düşük meblalar tabiki ben 1.400 cekmistim .
“Kim Allah’a karşı gelmekten sakınırsa, Allah ona sıkıntıdan çıkış kapıları açar.
Onu hiç ummadığı yerlerden rızıklandırır.
Allah’a dayanıp güvenene Allah kâfidir.” (Talak, 65/2-3).
Bugün dönüş yaptılar 250 CC için 24 ay vade yapıyorlar ve faiz oranı 1.49 cbr 250 için 14.500 dediler yaklaşık herşeyiyle beraber 20 bini buluyor.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)