Başlık din dersine dönmüş.
Bu ne yahu hoca gelip vaaz veriyor alenen motosiklet forumunda,sanane kardesim sana mi soracaklar diger tarafta adamin hesabini ? Iyice mahalle kahvesine cevirdiniz burasini.
Gunumuz dunyasini,ekonomisini,sistemini 1000 yil oncenin dogmalariyla kiyaslayip hoop haram,yanacaksinn deyip ahkam kesmekle olmuyor bu isler,vereceksen para ver adam motor aliyormus hazir madem gunaha girmesini istemiyorsun bir mu'min latifesi yapmis olursun hem.
Maaşlı çalışan isen git kendi bankandan ihtiyaç kredisi çek, muhtemelen daha düşük faiz ile alırsın.
Taşıt kredisi çekersen araca kasko yaptırmak zorundasın. "Benim kapalı garajım var, çalınmaz etmez" diyorsan, kasko masrafı da yapmamış olursun. "Ha yok gene de kasko yaptırırım, dünyanın binbir türlü hâli var" dersen, olursa taşıt kredisi alırsın; taşıt kredileri ihtiyaç kredilerinden genelde daha ucuz olur (yanılmıyorsam yapı-kredi yamaha'ya taşıt kredisi veriyor).
Bence en iyisi Finansbank Enpara. LİNK
10 bin TL X 24 Ay taksitle = 12.267,64 TL
Katılım bankası düşünebilirsiniz.
Kuveyt Araç Finansmanı
10 bin TL X 24 Ay taksitle Ödenecek Toplam Tutar: 11,981.78 TL
Ya da emin oto olabilir. Aceleniz yoksa.
Aynen arkadaşın dediği gibi Emin Otomotiv olabilir ,biraz beklersin ama istediğin motoru alabilirsin.Motoru kendisi alıp size satmak kaydıyla.Bu şekilde araba alan tanıdıklarım var.Sistem şöyle işliyor ödediğiz miktar, istediğiniz tutarın yarısına gelince.Anlaştığınız fiyat üzerinden İstediğiniz aracı alabilirsiniz.
Açıklamak gerekirse 15000 tl paraya ihkiyacınız varsa 7500 tl öderseniz 15000 tl lik aracı alabilirsiniz. Tabi peşin olarak köşede bir miktar paranız varsa işiniz daha kolay.
Faizsiz bankacılık var arkadaşlar. Faiz almıyorlarmış diyorlar. Şimdi ben 10.000 tl para alsam 3 yıl sadece 10.000mi ödeyeceğim. Enflasyon farkı ne olacak? Kur farkı ne olacak? Bu herifler nereden para kazanacak? 21. Yüzyıla geldik, sanayi devrimi yaşandı, aydınlanma devrimi yaşandı, uzay çağına girdik, hala 1400 yıl önceki tarım toplumu kafası ile yaşayanlar var. O haram bu haram, deveye binin kardeşim o zaman, yavruyken ucuza alır büyütür işinizi görürsünüz. Maalesef bisiklet alıp büyütüp motosiklet yapamıyoruz.
En son geçen yıl araba alırken kredi kullandım 1.10 aylık faiz oranı vardı. Tüketici kredisi ile kıyaslayın, hangisi uygunsa onu kullanın. Honda kredisi kullanırsanız, araca ipotek koyarlar. Bunu da göz önünde bulundurun.
klasik savunma psikilojisi illa sana git 15binlik motor al diyen mi var bütçen kadar alırsın olur biter. Bunlar hep bahane işte akıl hocası şeytan olanın burnu poktan kurtulmuyor maalesef ( bu kısmı size değil genelleme) sana ne diyen, adam kendi ödemeyecek mi siz ne karışıyorsunuz diye serzenişte bulunan arkaşlar inançlarını bilmem ama müslüman biri için mümin bir kardeşinin yanlışını düzeltmek o müminin görevidir. uyarıdan sonra tercih kendisine aittir.
Yaptığınız yorumlar için teşekkür ederim. Emin oto biraz mantıklı geliyor ama araştırmak gerekir tabikide
Faiz in haram olup olmaması karışık bir durum bence evet faiz haram eyvallah ama nasıl faiz hangi faiz? Peygamber efendimiz dönemindeki faiz işleri bir nevi günümüz tefeciliğidir. Bu şekildeki faiz haramdır. Ama mesela benim birikmişim var ve ben bu parayı işletmesi için bir arkadaşa verdim o da gitti işyeri açtı vs aylık karından bana payımı verdi bunun neresi haram oluyor?
Mesela ben bankaya maaşımdan para yatırıyorum diyelim altındı borsaydı dövizdi uğraşmadan tahminler dışında önümü görerek yani ne alıp ne vereceğimi bilerek yatırım amaçlı bankaya para yatırıyorum ve belli oranda faiz alıyorum. Ben buraya paramı vererek işletiyorum ve dükkan örneğinde olduğu gibi benim paramla yapılan işlemden karımı alıyorum bunun neresi haram oluyor?
Diğer bir hususta birikmişini kimse evde saklamaz herhalde bu dönemde bankaya yatırdınız vadesiz hesaba faiz yok ama sizin para orada yatıyor mu yoksa banka işliyor mu kendi adına o canlı verdiğiniz para online olunca canlı parayla banka ne iş görüyor?
Faiz işi biraz kişiye göre değişir gibi geliyor bana, bence günümüz koşulları altında gözden geçirilmeli.
"Paranın zaman değeri" ile "tefecilik" konularının anlamlarını bilmeden ortaya hadis kasmak...
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)