A noktasından B noktasına ulaşmanın en keyifli, hızlı, ekonomik, mutlu, .... yolu
ben motoruma 7-8 litre yaktırıyorum, sattığım 2006 fusionım 3.5 litre yakardı mazot olarak. Fakat 600f in verdiği o güç zevki sesi ve 200+ çıkabilecek bi arabayı 20.000 tle alamazsınız bu kadar basit.
Azrail'in ilgi alanı motosikletinizin kaç cc olduğu değildir. Think good, drive Safe!..
Foruma üye olmak için tıklayın!..
Facebook sayfamızı takip etmek için tıklayın!..
Instagram hesabımızı takip etmek için tıklayın!..
Forum kurallarını buradan okuyabilirsiniz!..
Herkes senin gibi maliyetten dusureyim, trafikte kalmayayım diye binmiyor.
Ben çalışmıyorum etmiyorum, biyerlere zorunlu ulaşımım yok düzenli olarak ozaman niye motora biniyorum ki? Bazı şeyler zevk işidir, hobidir. Adamın parası varsa gider alır en pahalısından istediği kadar yaksin, istediğini yapar sevmesi, yeterlidir bunun için. Bu nasıl bir sorudur.
Motosikletin hp/kg oraninda bir otomobil ne kadar yakiyormus bir bak derim. Sen 1.2motorlu aracla az yaksin diye 1500 2000 devir arasinda kullanirsin. Ben mekanik vahsi bir ata biniyormusum gibi her devirde ayri keyif alirim.
Aracım var şehir içi 6 lt mazot uzun yolda 3.8 lt kadar düşüyor . Gel gelelim motor dünyasına 4 ay önce scooter alarak katıldım ki şuan tam bir manyak olduğumu düşünüyorum bunca zaman motor varken arabayı ne demeye kullanıp durmuşum . Yağmurda aracımı kullanıyorum kuru havada motor . Arabaya binince boğuluyorum artık , trafikte durduğum her saniye bana vakit kaybı geliyor . Ne caddeye çıksan koyacak yer buluyorsun ne bişey başlı başına stres araba . Kendimi bildim bileli aracımız var ve 1 kere eminönüne araçla gitmemişimdir park sorunundan , otoparka bırakınca 20 dk yürüyosun . hep toplu taşıma kullandım ama motorla eminönünde mısır çarşısına kadar gidip kuruyemiş alıp eve geri gelebiliyorum daha ne olsun
linea kullandım ş.içi dışı ortalama 4.6 litre yaktı.citroen c elsyee ile hemen hemen aynı değerler yakaladım (5 i geçmedi). c5 kullandım 4.8 5 lt arası yaktı. corolla kullandım 1.4 d4d 4.9 5.6 karma tüketimim oldu. En az yakan golf olmalı,3 litre gibi değerler yakalayanlar var.
Dükkana alacaksanız bakımları tam 1.3 mj motorlu fiorino tavsiye ederim. sakin sürüşle yakalarsınız bu değerleri
Nasrettin Hoca'ya bir komşusu gelip, hoca der ne oturursun bak koskoca bir tepsi baklava gidiyor. Hoca umursamaz tavırla - bana ne oğlum der. Komşu istediği tepkiyi göremeyince, ama hocam der, sizin eve doğru gidiyor. Oğlum der hoca o zaman sana ne...
Adam alt tarafi soru sormus, fikrini belirtmis. Hakaret etmemis, dalga gecmemis... Niye bu kadar yuklenildi anlamadim dogrusu. Az iki tur atip rahatlayin yahu
iki teker baska olsa da zevkli arabalar da var. S2000 mesela. Motorsiklet kadar hizli olmasa da motorsiklet gibi bir motora, ve motoru onde olan hic bir aracta (*) bulunmayan bir denge ve yol tutusuna sahip...
(*) Z8, bilimum Ferrari, SLS, vs. gibi super arabalar istisna. E hadi ZX8'i de katalim. Ama Z4 veya 370Z'yi katamiyorum kusura kalmayin. Corvette te motordan kaybediyo. 150km hizla rolantide giden spor araba mi olur la
Motosiklet kullanmanın hobi olduğu konusunda çoğunuzla hem fikirim ama kullanmaktan hiç hoşlanmıyor olsam bile ulaşım için motosikleti tercih ederdim. Geri kalan her şey para çokomel eğrisi..
Çünkü motosiklet kadar yakan arabalar araba kadar yakan motosikletler gibi gitmiyor. Motosiklet araç değil amaçtır.
Bir kere örnekler yanlış olmuş.Kıyaslayacaksak, benzinli motor ile benzinli arabayı kiyaslayalım.Turbo dizel arabalarla benzinli motoru kıyaslamak elma ile armut gibi oluyor.Şu anda hiçbir atmosferik benzinli araba şehir içi 6 7 litre altında yakmaz.Çok agresif kullanmadıktan sonra hiçbir motorda(özel motorları ayırıyorum)bu kullanımları geçmez(6-7) altında çıkar.Artı zaman tasarrufu sağlar, geçen zamandan zevk alırsınız.O aracın içini ve trafiği düşündükçe kötü oldum bak
Yani motor her türlü ekonomik ve her türlü daha zevklidir.
Park ve hızlı ulaşım için motosiklet kullanan biri
Bu soruyu sormamalı
Neden park etmeyi öğrenmeyi tercih etmiyorsunuz
Peki neden yakıt yakan bir araç kullanıyoruz da bisiklet ya da eşek kullanmıyoruz
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
2006 LPG li Palio aracım var 600 cc fazerimden az yakıyor. Motora bineceğim zaman 30 dk hazırlanıyorum ekipman kıyafet vs. vs. Arabaya kontağa bas git. Ama palio da egzozt sesi kulakları doldurmuyor, ışıkta kalkarken 3 saniyede dikiz aynasında araçlar kaybolmuyor, kısacası konserve kutusunda hissettiriyor seni.
Sonuç olarak aslan besleyen sütünü düşünmüyor
Egzozun çıkardığı ses...
Motorun titretmesi...
Hem de ne...
ANLAYAMAZSINIZ...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)