Bence şu saat itibariyle en küçüğü de dahil motosiklete binmek artık ekonomiklikten çıkmıştır.
6 yıl aradan sonra motosiklet aldım 150cc alet, trafik sigortası 900tl tuttu, şimdi baktım bi başlıkta arkaya çanta takana sıkça olmasa da ruhsata işletmedi diye ceza kesilebiliyormuş, işletmek yok proje çizdirmek filan 500 + 1500 tl imiş, plaka ruhsat masrafı ben kendim yaptırdım ama yine de 230 tl tuttu. benzin fiyatları malumunuz zaten. Motosikletin kendisi dışında ekipman, giyim kuşam fiyatları almış başını gitmiş yerli bir botun bile fiyatı 120 tl gibi bişey ki bunun yazlığı kışlığı ayrı dava. 2 tekerli maksiumum 300 kilo olan aletlere her köprüden geçişte para ödüyosun %50 indirimli hale bile gelse. otomobile göre daha sık bakıma giriyorsun bilmem ne. Daha sayayım mı?
zaten motosiklet ekonomik bir taşıt değildir, kimse ekonomiktir diye kendini kandırmasın.
Aldım bi Çin malı skutır, ehliyetsiz, kasksız ekipmansız biniyom benzin dışında masraf etmiyom diyosan bilemiycem tabii.
Motosiklet ekonomik değildir arkadaşlar kendimizi kandırmayalım şu saatten sonra. benim sıfır otomobilim trafik sigortası motosikletimden 200 tl ucuz.
Bu sebeple bu iş tamamen kişisel tatmindir, gülü sevip dikenine katlanmaktır, sorgulamak hatadır.
Haa yine de görece küçük cc daha ekonomik midir, evet ekonomiktir, ama kendi içinde motosiklete binmek öyle ekonomik bir şey değildir artık.
Hele hele 15bin tl üstünde para verebilen adama hiiç sormam o durduğu yerde bile düşse bi dünya masraf çıkartan alete niye o kadar para verdin diye, adamın parası var, zevk alıyor diye biniyor çünkü. Burada birini sorgulayacaksan asgari ücretle çalışıp iphone alan adam gibi, üç kuruşa çalışıp kredi ile 600cc motor alan(varsa) o adamı o da hani kardeşin, çok yakın arkadaşın filansa sorgularsın, ki ona da bizden borç almamışsa hakkımız yoktur esasen.
Haa tüm bu yazdıklarıma rağmen benim Pulsar'ın ilk bakımı sadece 70 tl tutmuş mudur, evet tutmuştur, bu ekonomiye hasta olmuş muyumdur, evet olmuşumdur. benim için 2.60lt ile arabamın üçte biri kadar yakmakta mıdır evet yakmaktadır, o zaman sen istediğine bin ben bu ekonomik alete binecem arkadaş. Heheheheh
)
Çalişkiler yumağıdır insanoğlu, takılma bence
)