Ülkece çok zenginiz, milletin cepleri taşımıyor paraları, bu yüzden zevkine araç alıp benzin tüketiyoruz. Zevke bakar mısın?
Ülkece çok zenginiz, milletin cepleri taşımıyor paraları, bu yüzden zevkine araç alıp benzin tüketiyoruz. Zevke bakar mısın?
burdaki arkadaşları bilemem, genelleme de yapmıyorum. fakat bizdeki gösteriş yapma, kişiliğini elde ettiği, para ile satın aldığı metalar üzerinden tanımlayan davarlar yüzünden olabilir. en gösterişlisi, en hızlı gideni, en afillisi ben de olsun ki elalem ne kadar 'motorcu' ne kadar da 'riski göze alan' ne kadar 'maskülen erkek' desin diye olabilir. bu durum otomobil mevzusunda daha öne çıkıyor sanki, yani milletin önüne passat çekmek istemeyenler çok sayıda sonuçta, küçük araba süren fakirdir ya da çapsızdır; bmw, mercedes süren adam gibi adamdır gibi bir algı var. Ne bileyim uzunca turlar yapmayacaksan Afrika Twin'in ne gereği var ya da virajlarda yatıp yatıp hızlı, hızlı gitmeyeceksen 1000'lik supersport ne işe yarar ki şehir içinde. böyle boktan bir ülke işte, neyse. param olsa belki ben de alırdım sonuçta ben de bu boktan ülkede büyüdüm.
125 binsen garibansın, 1000'e binsen egoistsin,yani size göre motosiklet kültürü bu işte.
Neden araba kadar yakan motosikletlere biniyorsunuz?
Gazı açtımmıydı sıyrılmak içün , belki kaçmak, kaçış suretlerden nefeslerden kem gözden..
Yakmayanıda biliyorumda, gereksiz atraksiyonlara mohatap herdaim , yani kamu buna itiyor birazda , emme elektrikliler coşar, graphene süperkapasitörler yayılır o zaman olursa arpa kamyon dolus feda olsun, hayaller hayaller, gidip cub'umu okşayayım eyisimi.
Peki neden parçası yakıtı vs uygun olan şahine, torosa değilde insanlar bmw-audi-mercedese biniyor veya binmek istiyor ? Yada neden birçoğumuzun cebimizde 500 liralık değilde 2-3 bin liralık telefonlar var ? Bunların cevabı ile sorduğunuz sorunun cevabı aynı.
Parası varsa neden daha güçlü daha kaliteli daha güvenli daha konforlu bir araca binmesin ki?
Sadece hız değil yani konfor, fren mesafesi, motorun denge sistemi, motorun şekil olması veya sağlamlığı 100 tane artısı var büyük cc motosikletin...
benim motorum 100 km. de 20 lira yakar arabam 15 lira gaz yakar ama ben keyif alır motora binerim. Hava yağar arabama binerim. 2 sinin de yeri ayrı
aynaların üzerinden geçmeyi sevdiğim için.
Cla 200 benzinli 100 km 10 litre yakio, motorum kawasaki 300 4.6 litre yakio.. canm o gun neye isterse ona binerim...
Ama gel gor ki paranda olsa bir boy fakiriysen istesende binemezsin oleeeee yuksek motorlara.. demekmi is parada da degilmis arkadasm...
Vallaha ne fazladan arabam var ne de puroları dolarla yakıyorum. (.4 yakan dünyalar yakışıklısı bir motora sahibim. Evim 4.kat olmasına rağmen acaba diyorum balkona bir asansör kursam da televizyonun yerine her akşam motorumu mu izlesem. Ülkede ki bu güzelliğe sahip sayılı kişilerden biriyim, ama bu tüketim belimi büküyor mu? Tabi ki hem büküyor hem yoruyor ama gücüm şimdilik yetiyor. İnceldiği yerden kopuncaya kadar forever griso
Arabamız olmadığı için, araba kadar yakan motorlara biniyoruz.
valla amiyane bi laf vardır bilirsiniz eşşeği ziken ossuruğuna katlanır diye.benim motorum dragstar 650 aracım c3 motorum arabamdan fazla yakıyor araç fiyatları ise hemen hemen aynı.ben hayatımdan memnunum muhtemelen daha büyük motorlara binenlerde memnunlar.bugün daha da param olsa elecktra glide yada goldwing alırım.takılmayın bence kendi motorunuza binin hayatın keyfini çıkarın
Bence şu saat itibariyle en küçüğü de dahil motosiklete binmek artık ekonomiklikten çıkmıştır.
6 yıl aradan sonra motosiklet aldım 150cc alet, trafik sigortası 900tl tuttu, şimdi baktım bi başlıkta arkaya çanta takana sıkça olmasa da ruhsata işletmedi diye ceza kesilebiliyormuş, işletmek yok proje çizdirmek filan 500 + 1500 tl imiş, plaka ruhsat masrafı ben kendim yaptırdım ama yine de 230 tl tuttu. benzin fiyatları malumunuz zaten. Motosikletin kendisi dışında ekipman, giyim kuşam fiyatları almış başını gitmiş yerli bir botun bile fiyatı 120 tl gibi bişey ki bunun yazlığı kışlığı ayrı dava. 2 tekerli maksiumum 300 kilo olan aletlere her köprüden geçişte para ödüyosun %50 indirimli hale bile gelse. otomobile göre daha sık bakıma giriyorsun bilmem ne. Daha sayayım mı?
zaten motosiklet ekonomik bir taşıt değildir, kimse ekonomiktir diye kendini kandırmasın.
Aldım bi Çin malı skutır, ehliyetsiz, kasksız ekipmansız biniyom benzin dışında masraf etmiyom diyosan bilemiycem tabii.
Motosiklet ekonomik değildir arkadaşlar kendimizi kandırmayalım şu saatten sonra. benim sıfır otomobilim trafik sigortası motosikletimden 200 tl ucuz.
Bu sebeple bu iş tamamen kişisel tatmindir, gülü sevip dikenine katlanmaktır, sorgulamak hatadır.
Haa yine de görece küçük cc daha ekonomik midir, evet ekonomiktir, ama kendi içinde motosiklete binmek öyle ekonomik bir şey değildir artık.
Hele hele 15bin tl üstünde para verebilen adama hiiç sormam o durduğu yerde bile düşse bi dünya masraf çıkartan alete niye o kadar para verdin diye, adamın parası var, zevk alıyor diye biniyor çünkü. Burada birini sorgulayacaksan asgari ücretle çalışıp iphone alan adam gibi, üç kuruşa çalışıp kredi ile 600cc motor alan(varsa) o adamı o da hani kardeşin, çok yakın arkadaşın filansa sorgularsın, ki ona da bizden borç almamışsa hakkımız yoktur esasen.
Haa tüm bu yazdıklarıma rağmen benim Pulsar'ın ilk bakımı sadece 70 tl tutmuş mudur, evet tutmuştur, bu ekonomiye hasta olmuş muyumdur, evet olmuşumdur. benim için 2.60lt ile arabamın üçte biri kadar yakmakta mıdır evet yakmaktadır, o zaman sen istediğine bin ben bu ekonomik alete binecem arkadaş. Heheheheh ) Çalişkiler yumağıdır insanoğlu, takılma bence )
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)