"daha önce hiç gitmediğim bir yoldan gittim 2 gün önce felan 140 km yapmama rağmen acayip yorulduğumu hissettim"
yanlış yaptığın (oturuş, gidon tutuş, kontra...) bir şeyler var !
"daha önce hiç gitmediğim bir yoldan gittim 2 gün önce felan 140 km yapmama rağmen acayip yorulduğumu hissettim"
yanlış yaptığın (oturuş, gidon tutuş, kontra...) bir şeyler var !
Motorsikletin amacı tatlı tatlı rüzgarı hissederek istediğin yerde durup gezerek doğayla bütünleşmek değilmi senin gönlünden ne geçiyorsa öyle yap.sadece. Kendi iç sesini dinle.ve tüm korumalıkları takarak seyahat et.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:30 ----------
Arkadaşlar motorun cc neden bu kadar öneme alıyorsunuz geçende. Forumda biri paylaşmış vespa motorla 187 bin km yapmış bir gurbetçi abimiz vardı yazıyı okurken çok keyiflenmiştim amerika kıtasından avrupaya ve türkiyeye.sonuçta geze geze gidiliyor start deyip finiş denmiyor.vakit sıkıntısı yaşıyan varsa motora binmemeli zaten.
Çok ilginç yazılar okuyorum bu forumda.
Adam ilk kez motor kullanacak "250cc al uygundur" deniyor.
Adam "acemiyim" diyor "Uzun yola çık geze geze gidersin." deniyor.
Sanırım bu şekilde bir empati için evlat sahibi olmak şart.
Hem düşük cc hem de yüksek cc motorlarla uzun yol yaptım. Uzun yola çıkmak şehir içinden hem daha eğlenceli hem de güvenli. Uzun yolun bazı incelikleri var.
1-Yorulunca durmayı bileceksin, bir yere yetişmeye çalışmayacaksın
2-Yollarda kamyon ve otobüs gibi ağır vasıtalar türbülansa sebep olur ve aşırı dikkat etmek gerek.
3-Hız meraklısı zibidiler veya acemi şoförler 4 tekerlileri ile ani hareketler yapıp üzerine sürebilir.
4-Gideceğin yolu yazmamışsın, lakin yol çalışmaları bitmiyor, aniden asfalttan stabilize yola geçiverirsin veya mıcırlı yol da olur bir bakmışsın yerdesin.
5-Uzun yolda gaz açar kendinden geçersin, aniden bir viraj sonuç uçuştasın.
vs vs vs
Kısaca tecrüben yetersiz.Sen bilirsin. Aslında ben olsam çıkardım yola Hafta içi gündüz vakti trafik seyrek olur. salı çarşamba perşembe günleri uygun. 300km 300km olarak 2 gün planla, 70-80 km de bir mola ver. Kıyafet ekipman tam olsun, gaz koluna hakim ol. Kendine güveniyorsan çık yola, tereddüt ediyorsan çıkma.
"Daha acemiyim ama uzun yol yapmak istiyorum"
artçı yusuf la iyi geçineceksin
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)