Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Motordan düştüm ve soğudum.

REKLAM ALANI

Yeni başlayıp istanbula trafiğine çıkmak büyük cesaret, tebrik ederim. Eğer motoru satarsan bir cesur motorcuyu kaybetmenin üzüntüsünü yaşayacağız.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Ybr 125 Esd-Pulsar 200 NS(<3)
    sanırım ehliyet yok motosiklet almışsınız güzel böyle devam edin

Motosikleti
    Pulsar 200NS
    Arkadaslarinin bir iki gune ogrenirsin demesine bakma. Bir iki gune belki surmeye alisirsin ama yillar da gecse ogrenmeye devam edeceksin. Yasin genc ve platinlisin. Motora bindiginde uzerinde ne ekipmanin vardi bilmiyorum ama ha diye motora binmissin gibi geldi. Ha diye binip surecek bise istiyorsan bisiklet sur. Ama yine ekipmanla sur. Biraz yasin yukselsin icindeki sadece heves mi degilmi gorursun. Genclik hevesinden ibaretse bulasma motora. Bu ulkede hem pahali hemde tehlikeli olabilen bir durum motosikletle trafikte olmak. Zaten ciddiye almiyor arac suruculeri, seni velet gorup sallamamanin dibine vurabilirler. Kimse icin hos olmaz.

Direk motoru alabilmişseniz eğitimde alabilecek durumunuz vardır. Konuyu önce ailenizle paylaşıp sonrasında da eğitim almanızı öneririm.

Motosikleti
    Yeşil Kubazaki CR1
    Doğrusu, neye bindiğinizin farkında olduğunuzu sanmıyorum.

Bir tur atmak isteyen bir arkadaşıma verdiğimde, ki üniversitenin geniş, büyük, uzun ve tenha bir otoparkıydı, ona söylediklerimi yazayım buraya:

"Bu makina, ufak mufak olduğuna bakma, saatte 90-100 km hıza çıkıyor. Frenlere zınk diye asılırsan, gazı açıp açıp da debriyajı birden bırakırsan, motosikleti kafana geçirirsin!"

Motorunuzu kafanıza geçirmeden neye bindiğinizin ayırdına varmanızı tavsiye ederim.

Bir de, arkadaşlarınızı da gözden geçirmeniz yararlı olabilir... Motosiklet konusunda sizi yanlış yönlendiriyorlar sanki...

Hondolog - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Şimdi satmalısın, yaşın 25-30 olunca daha iyisini alırsın, acelesi olan birşey değil bu. Platini tutturdukları yer kırılırsa bir daha platini takmak çok daha zor olabilir.

Motosikleti
    pulsar rs 200
    Acemisiyseniz bekleyin derim. Birde platin varmış, çok daha dikkatli olmak lazım.. Düşe kalka öğrenmek tehlikeli gözüküyor sizin için.

onx09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha xvs 650 dragstar classic
    Sat gitsin ...

Motosikleti
    Pulsar 200NS-Yamaha R25-Xmax 250-Fz6 Fazer
    Kardeşim bende kısa mesafe işe git gel aracımla trafikten bıktım . Babamla bir iki ilan baktık hiç aklımda yokken adamın biriyle görüştük sözde motora bakacaktım sürmüşlüğüm bile yoktur benimde yaşım daha 23 ilk baktığımız motoru hiç araştırmadan bir anda noterde bulduk babamla kendimizi kafama esti diye ilk baktığım motoru sahibinden aldım devri yaptık geldik . Tabi sadece araba kullanmayı bildiğimden gaz tepkisini frenlemeyi vs bir nebze biliyorum aldım eve geldim alibeyköyden 3 km. Geldim bodruma koydum motoru havalar soğuktu . Bizim evlerin önü piknik alanı yürüyüş parkı burada devamlı pratik yaptım inan 20 gün geçti işe motorla gidip gelmedim hep arabayla gittim caddeye bile çıkmadım . Parkta dönüşlerde ufaktan yatmaya başladım daha iyi döndüğümü anladım . Gece sabahlara kadar kontra tekniğiydi bilmem neydi araştırdım eğitimleri izledim çıkıp boş alanda test ettim ve nihayetinde düşmeden bu işi kavradım . Önce trafikte aldığın sorumluluğun farkına varmalısın , neye bindiğini bilmelisin bilinçli olmalısın . Allah göstermesin herşey senin düşmen değil bir yayaya çarpmanın bilincinde olmalısın . Şuan trafik sigortalarının pahalı olmasının çoğu sebebi böyle hevesle 2 3 liraya motoru kapıp gidip 150 200 bin liralık araca patlatmasının , çıkan hasarın sigorta şirketine giydirilmesinin sonucunda artık 2 milyarlık motora 1 milyara sigorta yaptırılıyor . Kimseyi riske atmayalım önce bir öğren sonra trafiğe çık derim
    tesisatogr bunu beğendi.

kerem999 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ne istersen var
    olur böyle şeyler herkes az çok yaşamıştır daha çok dikkat edersen bide scooter ın büyük lastiklisini seçersen iyi olur motosiklet deyince ne motorlar var ben sogudum demeden önce iyi düşün istanbul burası trafik var kesin lazım
    MOTOSTONE SİNİRLİ TAMİRCİ
    ( ----SCOOTER DÜŞMANI----- )

something123 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT 07
    Alıntı caglar48 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Düşmeyen motorcu yoktur , düşmemiş motorcu vardır der sözü buraya bırakır gıderım
    süper asfalt öpüşüm vardır birde kız haliyle yerlerde surunuor suna bak diyenide duydum ...
    Platin var evet.. ama yavaş yavaş başla, o motoru almışsın oturmuşsun vazgeçmen zordur aklında kalır mutsuz olursun..
    yavaş yavaş arkadaşım biraz daha dene.. önce mahalleyi turla bol bol.. yapabiliosan birde eğitim al lütfen, sana farklı bir bakış açısı kazandırcak teorık eğitim, pratikte seni geliştircek..
    Ne yaparsan yap... AŞK ile yap..

polemos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Versys 650 ABS (2013)
    İlk düşüşümden sonra ben de soğumuştum. Geçer merak etmeyin. Eğitim alın.

ramcixx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf150 - cbr250 - cbf1000 - f650gs - cbf600
    Kardeşim onun bunun dediğine bakma sen. Gönül ne diyorsa ona devam et. Motordan düşerim dersen düşersin, motor tehlikeli dersen tehlikeli olur. BU korkularını aşmalısın. 125 lik motordan ne olacak. Ha scooter vari birşey alırsan daha güvenli olur. en azından uysal bir motor olur. sakin ve dikkatli kullandıktan sonra sıkıntı yaşamazsın.

Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Searching.
    22 seneyi aşıyor motosiklet kullanıyorum,
    her cins motosiklet ile uzun yıllarım geçti
    sukuterinden tut, endurosuna, supersportuna
    fakat bahsettiğin motosikleti kullanmayı beceremedim
    çalıştığım şirkette arkadaşta vardı,
    bir kez deneyeyim dedim,
    bana abi acemi gibi sürüyorsun,
    hayırdır dediler ?

Sebebi kullanamadım,
    gerçekten kullanılabilecek gibi bir scooter değil o.
    gidon bildiğin yarım ay,
    ne kontra verebiliyorsun ne bişi..
    dengesi de pek yerinde değil kanımca..
    ha gidiyor mu evet, gidiyor bi'şekilde..
    ama gerçekten zor bir tercih olmuş sevgili nostalji.

Dipnot: Motosiklete karşı duygusal değilsen sat,
    ama sürekli onu düşünüyor ve binmek istiyorsan,
    biraz inat et..
    sinansari_fb bunu beğendi.

BlackGhost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba SL200 - Honda BlackWidow 2001 (Chaos MC)
    İçinde motor sevgisi ve ilgisi varsa satma,benimde ailem karşıydı bu merete ama aldığım eğitimler ve trafikdeki bilinçli sürüşüm ile beraber ailemde bana hem güvenmeye başladı hemde hoşlarına gitmeye trafikde elbetteki ufak tefek sıkıntılarım oldu ama istanbulda motor sürmek zaten başlı başına ayrı bir mevzu,trafiği iyi okumanız gerekiyor. tanıdıkların aileme "sizinkisi motorla buradan geçti" demelerinden hoşnut olduklarını anlatışlarından anlayabiliyorum zira bu durumlara gelmekde sizin sabrınıza ve bu işe olan sevginize kalıyor.

SAğlık konusunda gelince nice kaza yapıp vücudunun yarısı platinlerle yaşayan ve bu şekilde süren insan var.Sizin yapacağınız şey motto akademi gibi bu işi kurumsal anlamdada güzel hizmet sunan bir yerden eğitim alıp yollara çıkmanız.Gerekli ekipmanlarıınızıda eksik etmeyin özellikle sıkıntı yaşadağınız platinli bölgenize alınabilcek en kaliteli ekipmanı alın,bu size ekstra rahat hissederek yol yapmanıza imkan tanıyacaktır psikolojik olarak.Yani hiç kullanamdan motoru al yola çık durumu yapmışsınız,bile bile ladese girmek gibi bir şey olmuş.Kulakdan dolma hareket etmeyin bu işin eğitimini alın sonra bilinçli şekilde trafiğe çıkın.
    Şahsi İnstagram Hesabım: _hayalet_ct.mc
    Chaos Turkey MC - instagram: chaos.turkey.mc
    Superlight Türkiye Facebook Sayfamız: slturkiye

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Hic bir zevk, motorsiklet dahil, sagliga degisilmez.

Bence de elden cikarin. Sartlar ortada.

Ben egitim aliyim biniyim istegin varsa git sür egitimini de al. Yok sıkıldım diyorsan sat zorla binme motora keyfini cikarman lazim

Herkese yorumlari icin cok tesekkur ederim. Dun arkadasimla hasbahceye gidip biraz motor surdum bana donmeyi gostwrip biraz egitim verdi ve benim hatamin nerde oldugunu anladik. Ben araba kullandigim icin motorun gaz evresine aliskin olmadigim icin biraz hizli gaz vermisim ve arka frenim tam tutmuyormus. Arkadasim bu yorumlari yapti. Motorumu satiliga koydum. Ama icimden satmak gecmiyor cunki cok az yakiyor daha guzel motorumu seviyorum guzel motor ama iste biraz korkuyorum dusmekten. Arkadasimin dune gore yorumlari olum kullaniyorsun daha ne istiyorsun ama aceleci davranmissin biraz daha egitim alirsan bence yapabilirsin zaten kisa mesafe icin suruceksin. Benin yanlisim dur kalklar motoru hizli kaldirmak biraz daha o konuda pismem gerektigini soyledi. Ama motoru bi yandan satmak istiyorum.bi yandan istemiyorum napicagimi hala kararlastirmadim

caglar48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW S1000R
    Alıntı awesomee adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    süper asfalt öpüşüm vardır birde kız haliyle yerlerde surunuor suna bak diyenide duydum ...
    Platin var evet.. ama yavaş yavaş başla, o motoru almışsın oturmuşsun vazgeçmen zordur aklında kalır mutsuz olursun..
    yavaş yavaş arkadaşım biraz daha dene.. önce mahalleyi turla bol bol.. yapabiliosan birde eğitim al lütfen, sana farklı bir bakış açısı kazandırcak teorık eğitim, pratikte seni geliştircek..
    Her yeri öpüşümüzde daha sıkı sıkıya sarıldık motora sanırım aşık oldum
    something123 bunu beğendi.
    https://www.instagram.com/besafes1kr/

Seinfeld - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 150 Mcx Roadracer
    Normal şartlarda asla satma, eğitim al, alamıyorsan durumun yoksa bilen bir arkadaşın ile trafiğe kapalı alanda antrenman yap derdim. Ama şartlar normal değil. Motor; kazaya en yatkın araçların başında. Her anımız tehlike. 50 cc yada 500cc fark etmez. Sat kardeşim, platinin varmış kırılırsa birdaha eskisi gibi olmayabilir. Nacizane tavsiyem...

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)