Alıntı freewill adlı üyeden alıntı Mesajı göster
sizi bu yanlış düşüncelerle başbaşa bırakıyorum ben bir müslüman olarak görevimi yaptım sizi bu konuda uyardım Bana inanmıyorsanız Kuran a. Anlamayamıyorsanız bu işin tahsilini almış din adamlarına sorarsanız gerekli cevabı alacaksınız.
İnanmayan inanmaz anlamak istemeyen anlamaz.Dini yazmim diyorum ama islamı bilmeyen yada inanmayan insanlar kafalarına göre fetva veriyor o bişey değil müslüman olupda farkında olmadan yanlış fetva verenlerde dinden çıkıp inkara giriyorlar haberleri yok. Faizin hertürlüsü haramdır. Arada banka var 10 bin alıp misal 13 bin ödüyorsun o paraylada gidip başka birşey alıyorsun islama göre kesin haramdır. Ama bir motorun değeri misal 10 bin olsa sen satıyorsun bu motoru alıcıda gelse dese 13 bin lira ödeyim sana ama taksitle ödeyim dese sende kabul edip el sıkışıp satsan bu faiz ve haram olmaz.Bankadan çekilen para hertürlü haramdır . Ortada bir mal olmadan verilen borç paranın fazlasını istemekde fazlasını ödemekte her iki taraf içinde haramdır.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:47 ----------

Alıntı hebelube adlı üyeden alıntı Mesajı göster
Banka kredisini faizden saymaniz, ekmege gelen zami faiz saymaktan farksiz birsey. Para biriminiz zaman icerisinde deger kaybettigi, bugun 10bin tl ile alabileceginiz bir seyi 3 sene sonra 13bine alabileceginizi ongorerek aradaki farki simdiden ufak ufak odemenizdir kredi. Faizin haram olmasi degil, banka kredisi cekmekten faiz oldugu dusuncesiyle uzak durmak komik bence.
Borç parayı veren kişi mal satmadan yani ticaret yapmadan alınteri olmaksızın parasını uzun vadede arttırdığı için vade dolduğunda para değer bile kaybetmiş olsa artacaktır. Paranın değer kaybetmesi tekrardan değer kazanmayacağı anlamına gelmez. Ekmek zamı ile faizi bir tuttuğunuz için şaşkınım. Ekmeğin parasını peşin verirsin gramajı bellidir piyasası bellidir hem fırınlarda satılan hazır ekmeğede zorunlu ve muhtaç değilsiniz alternatifi basit.