Mucizelere İnanmazdım Dün 5 Takla Atana Kadar..
Reklamlar
-
03 Mayıs 2016, 00:08
Geçmiş olsun kardeşim. Ayağına platin takacaklar hayirlisiyla 2.5-3 ayda toplarsın. Macta ayak bilegi 2 yerden kirilan arkadasimi hastaneye elimde kemikleri tutarak götürmüştüm. Sıkıntılı dönemi atlattin yarin biraz canin yanar sora sahalara geri dönersin. Allah bilinçlenmen için şans vermiş kullanacaksın gibi görünüyor ☺
Reklamlar
-
03 Mayıs 2016, 00:13
Viraj girişi bakış sag taraftaki bariyerlere kaymış sanırım, kamera açısı böyle dusundurdu. Panikledigimde benimde başıma gelen durum şu; önce bakış virajdan ziyade carpma tehlikesi olan yere kayıyor, kollarımi kasiyorum, kollar kasildigi için istesem de kontrayi veremiyorum ve sonuçta cizgimden çıkıp viraj dışına doğru gidiyorum. Karabasan gibi umarım çabucak iyilesirsin, videoyu paylaştığın için teşekkürler, medeni cesaretinden dolayı tebrik ederim.
-
03 Mayıs 2016, 00:21
dostum çok çok geçmiş olsun ucuz atlatmışsın umarım biran önce iyileşirsin moralini bozma,her şey düzelecek ve yoluna girecek bu yaşadıkların büyük bir tecrübe ilerisi için büyük kazanç senin için videoyu yüklediğin içinde teşekkür ediyorum hepimize ders oluyor.
-
03 Mayıs 2016, 00:27
Aslında limitlerini zorladığını baya erken fark etmişsin. (10-12 saniyeleri arasında sola virajda sağa yakın olman gerekirken baya sol bariyerlere yaklaşman.) Ama işte grup sürüşlerinde artı birde adrenalin tadını alınca şu virajıda geçeyim bunuda geçeyim derken kendini durduramamışsın. Bu durum seni germiş zira gidonu sıkı tutmaya başlamışsın. Aslında diğer hız vs diğer hataları boşverirsek kazanın olduğu virajı gayet rahat alabilirmişsin ama bakış bozulunca zaten yanlış olan konum tuz biber ekmiş eyvah demişsin. Bazen de o virajdaki gibi sanki viraj derinleşiyormuş gibi görünüyor halbuki daha açılmıyor ama işte tecrübe buna yarıyor. Sağ şeridin ortalarında tamamen düşeceğine odaklanıp sanıyorum yolun kenarındaki toprak alana bakmaya başlamışsın.
Aslında hız değilde böyle aşağı eğimli ve ciddi virajlı bir yolda çok sağa sola gezinmek iyi değil. İnşallah iyi olunca mutlaka eğitim al kardeşim. Hız tabiki onaylamıyorum ama viraj öncesinde ortasında çıkışında doğru konumlanmayı öğrenmek lazım.
Neyse ki bir yere çarpmamışsın ki beton bariyerler vs hani gerçekten Allah korumuş kardeşim. Aman lütfen çok daha dikkatli ol. Bir musibet bin nasihatten iyidir. Şükret sadaka ver.
Ama sanıyorum eğer devam edersen bundan sonra çok çok iyi bir sürücü olmanın kapılarıda ardına kadar açılmış olacak.
Videonu paylaştığın içinde teşekkür ederim.
-
03 Mayıs 2016, 00:42
Ah be kardeşim ah.Benim tavsiyem motoru bırakman.Gerekli psikolojik altyapın yok.Bunun tecrübe ile hiçbir ilgisi yok tamamen kafa yapısıyla alakalı.Hazır değilsin, belki de hiç olmayacaksın.Çünkü hatanı bile bile o hızda gidiyorsun.Motora devam edersen, bu kazanı gün gelip unutacaksın, unuttuğun anda da yine biryere toslayacaksın.O virajı almış olsaydın yada teknik bilip o virajdan çıksaydın bile bu kafa yapısı ile illa ki tekrar kaza yapacaktın.
Bana belki kızabilirsin ancak motordan en çok uzak durması gereken bir bünyeye sahipsin.
Yine de hayat senin istediğin gibi yaşamak konusunda özgürsün.Geçmiş olsun..
-
03 Mayıs 2016, 00:52
Erdost adlı üyeden alıntı
Ah be kardeşim ah.Benim tavsiyem motoru bırakman.Gerekli psikolojik altyapın yok.Bunun tecrübe ile hiçbir ilgisi yok tamamen kafa yapısıyla alakalı.Hazır değilsin, belki de hiç olmayacaksın.Çünkü hatanı bile bile o hızda gidiyorsun.Motora devam edersen, bu kazanı gün gelip unutacaksın, unuttuğun anda da yine biryere toslayacaksın.O virajı almış olsaydın yada teknik bilip o virajdan çıksaydın bile bu kafa yapısı ile illa ki tekrar kaza yapacaktın.
Bana belki kızabilirsin ancak motordan en çok uzak durması gereken bir bünyeye sahipsin.
Yine de hayat senin istediğin gibi yaşamak konusunda özgürsün.Geçmiş olsun..
Doğru yazmışsın. En azından burada yazılanları iyice hazmetmeden binme. İçindeki savaşı kazan önce.
İnan motor sürmek zor değil kendini sürmek çok zor.
-
03 Mayıs 2016, 01:02
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
-
03 Mayıs 2016, 01:07
Mirketler basar bu basligi.
-
03 Mayıs 2016, 01:14
ya cahilliğime verin bilmediğimden soruyorum;
son virajda yalpalama, savrulma görülmüyor sanki dümdüz viraj dışına doğru gidiyor. normal bir şekilde sıkıntı olmadan dönebilirmiş gibi geliyor. burda tam olarak hata nedir ki dümdüz yol dışına doğru gitti?
-
03 Mayıs 2016, 01:18
Tefoo adlı üyeden alıntı
son virajda yalpalama, savrulma görülmüyor sanki dümdüz viraj dışına doğru gidiyor. normal bir şekilde sıkıntı olmadan dönebilirmiş gibi geliyor. burda tam olarak hata nedir ki dümdüz yol dışına doğru gitti?
Paniklemek, frene basmak, konumlanma, bakışı kaçırmak, viraja yanlış hızda girmek... Normalde o viraja sağdan yani dışarından girip içe doğru konumlanması sonraki s için viraj çıkışında sola geçmesi gerekirdi. Bu hata diğerlerinide tetikliyor.
https://www.youtube.com/watch?v=xhGFyWW6w90
https://www.youtube.com/watch?v=KL_wMvMQWzY
-
03 Mayıs 2016, 01:19
Tefoo adlı üyeden alıntı
Panikledikten sonra viraj çizgisini kaçırdı, gözleri gitmek istediği yere doğru değil çarpacağı hedefi aramaya başladı. E bu gavur icadı da 2 tekerli ve dengeye dayalı olduğu için, baktığı, kilitlendiği, odaklandığı noktaya doğru giderek viraj dışına çıktı.
Sen böyle yapma yavru kurt, yiyemeyeceğin tavuk dönerin altına yatma! biri gelir bu virajı ağzında sigara tek eliyle döner, biri gelir bodozlama bariyere dalar. Elemanın uçtuğu anda dayanamadım video'yu kapattım. İnsan hayatı bu kadar ucuz değil. İçim cız etti.
You start the game with a full pot of luck and an empty pot of experience. The objective is to fill the pot of experience before you empty the pot of luck.
The older I get, the faster I was.
-
03 Mayıs 2016, 01:22
Zuzuuw adlı üyeden alıntı
Panikledikten sonra viraj çizgisini kaçırdı, gözleri gitmek istediği yere doğru değil çarpacağı hedefi aramaya başladı. E bu gavur icadı da 2 tekerli ve dengeye dayalı olduğu için, baktığı, kilitlendiği, odaklandığı noktaya doğru giderek viraj dışına çıktı.
Sen böyle yapma yavru kurt, yiyemeyeceğin tavuk dönerin altına yatma! biri gelir bu virajı ağzında sigara tek eliyle döner, biri gelir bodozlama bariyere dalar. Elemanın uçtuğu anda dayanamadım video'yu kapattım. İnsan hayatı bu kadar ucuz değil. İçim cız etti.
Kesinlikle katılıyorum o kadar hataya rağmen paniklemeden bakışı yakalayıp freni bıraksaydı o virajdan çıkabilir sonraki içinde konum alabilirdi. İşte hızlı olması paniği ve hız algısını artırıp o fırsatı elinden almış.
-
03 Mayıs 2016, 01:31
iyileştikten sonra aynı virajlı yola tekrar gidip sür.
yoksa bu travma seni psikolojik olarak gerer.ve bu gerginlikle coğu virajda kasılma bakış kaçırma vs gibi sorunlar beraberinde gelir. bu korkuyu yenmek için üstüne git,
ama bu sefer doğru zamanda doğru hızla doğru şeritte doğru bakışla daha temkinli olmak kaydıyla. Geçmiş olsun !
-
03 Mayıs 2016, 02:50
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
OğuzÖztürk adlı üyeden alıntı
Kesinlikle katılıyorum o kadar hataya rağmen paniklemeden bakışı yakalayıp freni bıraksaydı o virajdan çıkabilir sonraki içinde konum alabilirdi. İşte hızlı olması paniği ve hız algısını artırıp o fırsatı elinden almış.
Zuzuuw adlı üyeden alıntı
Sanırım siz ikinizde hiç o yolu kullanmadınız. videoda görünmeyen 3. ve bildiğim kadarıyla 4. bir viraj daha var orda. hatta devamındada ardı ardında gelen virajlar var.
Bolu dağı orası, çaybahçesi değil. [ bolu dağı kaza haberlerine bakın bakayaım, her sene kaç kişinin canını alıyor oralar ]
hız hatası, konumlanma hatası, yol okuma hatası yapıp, onca hataya rağmen pegleri yere sürte sürte o virajları kazasız alan adamın, suratından yeşil, pantolonundanda kahverengi eksik olmaz. Panik yapmasaymışmışta, hadi len ordan.
Tabi sizin damarlarınızdan kan değil, buzlu su akıyor.
-
03 Mayıs 2016, 02:56
000000 adlı üyeden alıntı
Sanırım siz ikinizde hiç o yolu kullanmadınız. videoda görünmeyen 3. ve bildiğim kadarıyla 4. bir viraj daha var orda. hatta devamındada ardı ardında gelen virajlar var.
Bolu dağı orası, çaybahçesi değil. [ bolu dağı kaza haberlerine bakın bakayaım, her sene kaç kişinin canını alıyor oralar ]
hız hatası, konumlanma hatası, yol okuma hatası yapıp, onca hataya rağmen pegleri yere sürte sürte o virajları
kazasız alan adamın, suratından yeşil, pantolonundanda kahverengi eksik olmaz. Panik yapmasaymışmışta, hadi len ordan.
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:19 ----------
Tabi sizin damarlarınızdan kan değil, buzlu su akıyor.
http://i.hizliresim.com/BPpXE9.png
Arkadaşa geçmiş olsun burda hatayı tartışıyoruz alınmaz inş
Velhasıl 000000 adam üşenmemiş o kadar yazmış çizmiş ve sonrasında gelen yorumlar malesef ehliyeti kaza bela aldın adamın mis gibi teorisi ve anlatışı nasıl anlıyamadın bu <<<<<<<<<< artıkça azaldıkca önüne üst üste kaç vıraş yani yılan gibi yola giriyorsun 120 kmreyle nereye kadar paçayı yırtarsın bi yere gömücek sin 1.2 döndün kaza bela yavaşladın buda o yolun piri olman lazım piri olsan öylede girmesin sonuç 000000 dediği gibi yoldaki tabelaları süs olsun diye koymamışlar yolu okuyabilelim diye koymuşlar bence burda herkesin ders alması yol okumayı ihmal etmemesi gerekir
CENNET UCUZ DEĞİL CEHENNEM LÜZUMSUZ DEĞİLDİR..
-
03 Mayıs 2016, 03:00
2015 model NCAP 5 yıldız almış arabaya biniyorum, viraja 120 ile girmeye korkuyorum. İntihar için daha acısız yöntemlerde var . Yine de geçmiş olsun..
-
03 Mayıs 2016, 03:09
Geçmiş olsun hocam. Allah beterinden saklasın.
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:05 ----------
4. fotoğrafta olan tabela "arka arkaya 3 tane sert viraj" tabelası değildir.
O tabela sürücünün görüşünde dikkat çekmesi için büyük yapılmış, virajın keskin olduğunu, dar bir dönüşe sahip olduğunu ve viraj yönünün sürücüye belli edilmesi amacıyla konulur.
Kaç adet viraj olduğunu söyleyen bir tabela yoktur. 2. fotoğrafta olan sola tehlikeli ve devamlı viraj tabelası zaten yolun devamında virajlı bir yol olduğunu gösterir.
-
03 Mayıs 2016, 03:12
Dönülürdü o viraj o kadarda keskinleşmiyor düzleşiyor hatta. Dönülmesede bakışı kaçırmayıp gazı kapatıp frenajla son anda bıraz daha yatırılabilirmiş.
Ama kaza bu bazen yapamazsın geçmiş olsun.
-
03 Mayıs 2016, 03:12
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Mitoqondri adlı üyeden alıntı
Geçmiş olsun hocam. Allah beterinden saklasın.
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:05 ----------
4. fotoğrafta olan tabela "arka arkaya 3 tane sert viraj" tabelası değildir.
O tabela sürücünün görüşünde dikkat çekmesi için büyük yapılmış, virajın keskin olduğunu, dar bir dönüşe sahip olduğunu ve viraj yönünün sürücüye belli edilmesi amacıyla konulur.
Kaç adet viraj olduğunu söyleyen bir tabela yoktur. 2. fotoğrafta olan sola tehlikeli ve devamlı viraj tabelası zaten yolun devamında virajlı bir yol olduğunu gösterir.
Orada ifade ettiğim tabelaların arka arkaya olması, virajların arka arkaya olması değil.
Arka arkaya virajların olmasını ise yolu daha önce kullandığım için biliyorum.
Bilmeyenlere not: ne kadar çok ardarda dizilmiş "<<<< yada >>>>>" varsa viraj o kadar keskin demek.
-
03 Mayıs 2016, 03:16
Orada ifade ettiğim tabelaların arka arkaya olması, virajların arka arkaya olması değil.
Arka arkaya virajların olmasını ise yolu daha önce kullandığım için biliyorum.
Doğrudur. Ben yazdığını okuyup, yanlış anlamışım o zaman. Tabela şekli ve sayısı tutunca, alttaki çizgine dikkat etmemişim.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)