Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
4. sayfa BirinciBirinci ... 23456 ... SonuncuSonuncu

Mucizelere İnanmazdım Dün 5 Takla Atana Kadar..

REKLAM ALANI
    BlackNaked - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200NS
    Arkadaşlar hepiniye yorumları için tek tek teşekkür ediyorum. Hastaneden eve getirildim suan emar röntgen vs çekildi tekrardan özel hastanede. Yarın sabah 8 de ameliyata giricem dualarinizi eksik etmeyin sağ bileğimin durumu ciddiymiş platin takılacak. Videoyu 5 dakikada bir açıp izliyorum youtube yüklemeye çekiniyorum aslında biraz , tepkiler ve yorumlardan dolayı.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    nc750x
    Geçmiş olsun Allah sağlık şifa versin bir an önce iyi olursun inşaallah. Paylaşılan kaza videoları her ne kadar eleştirilere uğruyor olsa da önemli olan tecrübe paylaşımı. Eleştiriler bilmeyenlerinde öğrenmesine katkıda bulunurken bir başkası için caydırıcı da olabiliyor. Tabi paylaşıp paylaşmamak sana kalmış. Ama zaten hatalarını peşin peşin açıklamışsın.

GP500-1st - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı BlackNaked adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar hepiniye yorumları için tek tek teşekkür ediyorum. Hastaneden eve getirildim suan emar röntgen vs çekildi tekrardan özel hastanede. Yarın sabah 8 de ameliyata giricem dualarinizi eksik etmeyin sağ bileğimin durumu ciddiymiş platin takılacak. Videoyu 5 dakikada bir açıp izliyorum youtube yüklemeye çekiniyorum aslında biraz , tepkiler ve yorumlardan dolayı.
    Geçmiş olsun şimdilik canını sıkma.

Seninde dediğin gibi mucuze gibi yırtmışsın. beton bariyerlere vurmadığın için kalıcı birşeyin yok düzeleceksin

Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200NS
    Alıntı GP500-1st adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geçmiş olsun şimdilik canını sıkma.

Seninde dediğin gibi mucuze gibi yırtmışsın. beton bariyerlere vurmadığın için kalıcı birşeyin yok düzeleceksin
    Böyle yorumlar cidden motive ediyor beni çok sağol dostum

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    xmax_250 ABS 2015 + Sepetli 52 litre
    biz seni tanımıyoruz ama motorcuyuz cebinde 10 para olmaz yolda kalırsın sana benzin alırız,yanında eşin dostun vardır 10-20 neyse veririz motor kullanan herkese yardım ederiz , bizim seni kötüleyeceğimizi düşünme videoyu buradaki kişilerin merak etmesinin sebebi ders almak, benzer hata yapacaklara ders vermek uyarmak için,

şimdiye kadar 4-5 motorcuya adını bile bilmiyorum egzosunu bağlamaya,benzini bitene depodan benzin çekip verdim, bir 600f e cat6 kablo verdim düşen parçayı bağladı hiçbirini tanımıyorum tanımaya gerke yok Motosiklet gibi azınlıkta kalan bir aracı kullanıyoruz birbirimizi korumaya çok ihtiyacımız var, tahmin ettiğinden fazla, motor kazası oldumu motorcular duruyor hepsi elinden ne geliyorsa yapıyor.....

Umarız ameliyatın sorunsuz geçer,
    Mustaphalanx, ERCEYLAN ve metinkilic bunu beğendiler.

Zuzuuw - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alah önce yüzüne bakmış sonra ensene tokadı basmış ve seni bariyerlerin öteki tarafina atmış.

Bu derece ciddi bir kazayı en hafif şekilde atlamissin.

Tecrübe hanene kocaman bir 1 yazdın ve ben bu saatten sonra senin kendi hatan sebebi ile başka bir kazaya daha karisacagina ihtimal vermiyorum.

En kısa sürede sağlığına kavusman ve onun kıymetini anlayabilmen dileği ile kendine iyi bak.
    ERCEYLAN bunu beğendi.

Motosikleti
    Hornet 650
    geçmiş olsun.

Kırıkpedal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Hocam gecmis olsun, İnsaallah kisa zamanda sagligina kavusursun.Bi sadaka ver, ac doyur.

Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200NS

Arkadaşlar bilgisayara oturamadigim için video yukleyemiyorum telefondan yüksek olduğu için atmıyor anca Ekran fotosu alabildim.

Motosikleti
    Honda Activa 100 (2004)
    Alıntı yürekçe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kendine zaman tanı. ben de çok ağır kaza geçirip kırıklarla yatarken yuzlerce sey dusunuyordum.
    sonra seke seke kalktım, ilan vermeye ve satmaya kalkıştım.
    annem geldi, ne yapıyorsun dedi.
    satıyorum, dedim
    sen motorsuz yapamazsın, yine alacaksın.. niye satıyorsun ki, dedi
    ee dunya kladar masrafı da var deyince, çıkardıp masaya bıraktı bileziğini...
    sen iyi kullanıyorsun, sorumluluk sahibisin.. biliyorum o yuzden al bunu eksik kalırsa tamamlarız, demişti...

yeter ki sen once kendine guven
    biz zaten sana guveniyoruz dostum ;)

tekrardan geçmiş olsun.
    seni arayıp direk bu ti,p anıları senle paylaşmak isterdim ama telefonun yok.
    beni aramak istersen, profilimde kayıtlı, arayabilirisin ;)
    Vay canına. Böyle anne var mı yahu? Helal olsun! İmrendim...

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:41 ----------

Alıntı istanbu_gezg adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    biz seni tanımıyoruz ama motorcuyuz cebinde 10 para olmaz yolda kalırsın sana benzin alırız,yanında eşin dostun vardır 10-20 neyse veririz motor kullanan herkese yardım ederiz , bizim seni kötüleyeceğimizi düşünme videoyu buradaki kişilerin merak etmesinin sebebi ders almak, benzer hata yapacaklara ders vermek uyarmak için,

şimdiye kadar 4-5 motorcuya adını bile bilmiyorum egzosunu bağlamaya,benzini bitene depodan benzin çekip verdim, bir 600f e cat6 kablo verdim düşen parçayı bağladı hiçbirini tanımıyorum tanımaya gerke yok Motosiklet gibi azınlıkta kalan bir aracı kullanıyoruz birbirimizi korumaya çok ihtiyacımız var, tahmin ettiğinden fazla, motor kazası oldumu motorcular duruyor hepsi elinden ne geliyorsa yapıyor.....

Umarız ameliyatın sorunsuz geçer,
    Sizinle aynı fikirdeyim. Bi vosvosçular bir de motorcular. Vosvosçuydum şimdiyse motosiklet meraklısıyım. Herhalde yardımcı olmak genimde var

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:45 ----------

Alıntı MD.Murat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ya da evrendeki fizik yasaları o an o olayın öyle olmasına sebep olmuştur kısaca şans. Ya da belki jesus onu kutsadı falan. Belki de ulu manitou motorcu ları. Çok seviyor.
    Bir insanın yorumunu dini versiyona çevirme teklifinizi hayranlıkla izledim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:49 ----------

Bir itirazım var benim bu konudaki herkese. Adam o yolda 12 ile viraja girip kaza yapıyor, diğerleri bir dahaki sefere bot giymeyi ihmal etme diyor.

Arkadaşlar siz iyi misiniz? Ölmek isteyen insanı ekipman koruyamaz.
    Burdaki fena gazcı tayfadan arkadaşlar, gazlamalarına ve tehlikeli davranışlarına karşılık zihinlerde oluşan korku ve endişeyi ekipman kisvesi altında yok etmeye çalışıyorlar benim gördüğüm kadarıyla. Bir nevi bilinç altı mastürbasyonu.
    Hızlı gitmiş kaza yapmış. Hızlı gitmese ne kaza yapacak ne dizide ihtiyacı olacak ne ayağı kırılacak.
    Viraj yapmak isteyen piste gitsin
    Viraj yapmak isteyen piste gitsin
    Viraj yapmak isteyen piste gitsin.
    Bunu normalleştirmeye çalışan ölenlerin sorumluluğunu alıyor. Bunu bir aklınıza sokun.

Tamam şimdi ekipmanı, hiç düşmemek için kullandığınız bir motor sürüşünde kullanın. Çünkü sizden başka etmenler de düşmenize sebep olabilir. Her türlü ekipmanı giyin.

Ama farkı da anlayın. Ekipmanı gazlamak için gidecekseniz giymeyin. En azından yatalak bir ömür ihtimalinden kurtulmuş olursunuz.
    Bravo +1 aynı düşüncedeyim...

ZamboKage - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SATILDI.
    Oyy tüylerim ürperdi kaza videonuzun başlarını görünce Allah korumuş yaptığınız kazaya göre çok çok ucuz atlatmışsınız bence bi sadaka verseniz iyi olacak gibi. Tekrardan geçmiş olsun birdahakinde limitlerinizi bilin ona göre sürün.

kadango - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Fazer 8 - MT-07
    Geçmiş olsun, gördüğüm kadarıyla yolda viraj uyarı tabelası bile yok. Karşı şeritte görünüyor ama bu tarafta yok. Türkiye'de her şey yolla bitmiyor, bir sürü hatalı viraj var yaşadığım şehirde kritik noktalarda kafadan 5 hatalı viraj sayabilirim. Çoğu da trafik hızının yüksek olduğu virajlar. Bilmediğiniz yolda hızlı gitmeyin, viraj hiç yapmayın. Bir sefer Akyaka geçidinde yakalandım, yolu bildiğim halde... Yokuş yukarı olmasaydı, sağımda araba olsaydı feci bir kaza yapardım büyük ihtimalle. Temkinli ve yavaş gitmeme rağmen yaşadım çok az da olsa frenleme imkanım oldu viraj içerisindeki görünmeyen viraja hızımı ciddi düşürüp daldım.

Motosikleti
    Honda Activa 100 (2004)
    Çok geçmiş olsun size. Barkın Bayoğlu'nun dediği gibi. "Hayatta kalın ve bir ömür boyu motosiklet sürün..." Felsefem budur. Emniyetli sürmenizi öneririm. Yeniden çok geçmiş olsun.

bpak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yine msx 125
    Yaptığın hatanın farkındasın. Yaptığın hata bu konu gibi unutulup gitmesin. Videoyu bence youtube'a yükle. Her gelen bildirimde yaptığın hatayı hatırlar, daha dikkatli olursun.

Geçmiş olsun.
    Mustaphalanx bunu beğendi.

shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    turuncu
    nedense aklıma şu video geldi

Motosikleti
    Ybr 125 Esd-Pulsar 200 NS(<3)

Motosikleti
    Honda Activa 100 (2004)
    Vay be iyi bulmuşsunuz :D Kaza geliyorum demiş ve gelmiş... Bu arkadaş 1-2 zıplamış 3.de... 4. Olmadan eğitimini alır inşallah...

Motosikleti
    Yeşil Kubazaki CR1
    Karayollarına hiç kabahat bulmayacak mısınız?

Beton bariyer niye yola sıfır? Arka tarafta genişçe yer var oysa. Oraya, uçurumun başladığı yere yapabilirlerdi o bariyerleri. Aradaki kısımda da yoldan çıkan araçlar rahatça yavaşlayıp, sürüklenerek dururlardı.

Motorcu arkadaşımız en azından sürüklenerek low-side düşebilirdi orada o beton bariyer olmasa...

High-side, motorun sizi üstünden atması, çekişini kaybeden arka tekerin (arka fren veya aşırı yatma vb..) yere tekrar tutunup çekiş kazanmasıyla anlık oluşuyor ve son derece tehlikeli bir düşme şekli. Bunun olmaması için arka freni madem sıkmaya başladınız, duruncaya kadar bırakmamanız gerekiyor arka freni. Ama bu kazada bariyere çarpma riski en büyük tehlike!

Motorun altınızdan kayıp gittiği, mümkün olduğunca kontrollü bir şekilde motosikletten ayrıldığınız ve sürüklenerek durduğunuz low-side düşmeler ise daha az riskli. Ama bu yolda bu bariyerlere çarpma riski var!

Bariyerler olmasa, aynı kazayı muhtemelen low-side olarak atlatmak mümkün olacaktı. Çünkü, baktınız yolda kalmak mümkün değil, kenardaki geniş düzlükte durmak üzere, motoru yatıracaktınız...

Bariyerler var ama ... Bu durumda ne yapmak gerekirdi? Doğrusu, düşülebilecek en iyi şekilde düşmüşsünüz! Belki farkında bile olmadan.

High side düşmeniz, motorun sizi üstünüzden bariyerin öte tarafına fırlatıp atması, bariyere çarpmanızı önlemiş.

Millet high-side yapmamaya çalışır, düşeceksem low-side düşeyim der. Siz, high-side yaparak beton bariyerin üstünden nasıl başarılı bir şekilde kendinizi attığınızı anlatabilirsiniz!

Kaza yapmak ne kadar hata gerektiriyorsa, başlanmış olan bir kaza sürecini başarılı bir şekilde sonuçlandırmak da bir o kadar maharet gerektirir; dönmeye başlayan bir arabayı direksiyonu ters yönde çevirerek durdurmaya çalışmak gibi ...

Gerçekten kutlarım! Benim diyen stuntçı gelip gelip de o bariyeri öyle atlayamazdı herhalde...

Kazayı "High-side düşmeyi başararak hayatta kaldı" diye özetleyebiliriz!

Veya "Motosikletle yüksek atlama!" diyebiliriz

Moraliniz iyi olsun! Tekrar geçmiş olsun. Acil şifalar dilerim.

seta34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 250R - 2014
    Kardesim cok ucuz atlatmissin. Omuriligine birsey olmamasi mucize. Gecmis olsun biran once iyilesmeye bak, sezon geliyor moralini sakin ola bozma

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    xmax_250 ABS 2015 + Sepetli 52 litre

4. sayfa BirinciBirinci ... 23456 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)