Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Kaza Sonrası Motosiklet Sürmek ve İşin Psikolojik Boyutları

REKLAM ALANI
    mrt20 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Uçan Kar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Eminim direkt serviste yaptırdım elimde degisen tum parcalarin listesi var ama benim mt 07 işte. Bu arada onun üstünde ufak bir yapıştırma vardı mt 07yaziyordu ilaveten 70 tl onu almadım.
    O fiyatlarda pahalı ama 300e göre bi nebze kabul edilebilir. 280 tl nedir abi ya kıç kadar plastiğe.
    Ss motorlar evet tip olarak gösterişli alet ama en ufak yatmada diğer naked,enduro vs tiplere göre +1000 fazlası var.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    Çok geçmiş olsun, bir süre viraja giremeyebilirsin sonra gececek...

Pisman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar 200NS
    geçmiş olsun, ben kazamda omzumu kırdığım için senin tam tersini düşünüyordum, 45 gün geçse de sürmeye başlasam, ve o gün geldiğinde oruç tutan bir tiryakinin sigaradan bir nefes alması gibiydi (bu arada çoktandır kullanmıyorum sigara)
    bende durum şöyle oldu, bir kere ufak hasarlı kazaların çok faydalı olduğunu düşünüyorum, sonrasında sürüş temponuzu, aldığınız riskleri gözden geçirerek daha defansif sürüyorsunuz ki bu durum 3-5 ay içinde azalarak zamanla kayboluyor.
    bir diğeri kazada sola yattığım için sola virajlarda sağ viraja göre daha çok tedirgin oluyordum, bu da zamanla azaldı
    kaza yaptıktan sonra tamamen iki tekere veda eden arkadaşlar da fakat bu durumu leyhinize de kullanmak mümkün

Motosikleti
    Honda Activa 100 (2004)
    Alıntı newmoto76 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geçmiş olsun..

Böyle bir kaza psikolojisi uzun süre gitmez.. Yine motosiklet kullanılır ancak çok daha temkinli olarak.. Bu nedenle bu ölçekte kazalardan sonra çıkarılacak dersler çok önemlidir.

Evet ekipman önemli.. Ancak Türkiye nin yol ve trafik koşullarında doğru motosikleti tercih etmek ve maksimum dikkatle motosikelti kullanmak çok daha önemlidir.

Bu ülkeye göre seçtiğimiz motosikletlerin doğru olduğunu düşünmüyorum.. Bizim yol ve trafik koşullarımızda keskin olmayan enduro, toruing ve inazuma gibi yumuşak naked ler daha doğru tercihler olacaktır. Şimdi ne alaka denecek olay sürücüde bitiyor denecek ama.. 100 inazumanın böyle bir kazaya karışma ihtimali 100 R25 e göre %50 dendaha azdır. Bu motosikletin sürüş psikolojisi ile ilgili.

Byle bir kazadan sonra tekrar özgüvenli sürüşü yakalamak zor.. Motosikletin tarzını/tipini değiştirebilirsiniz.

Tekrar geçmiş olsun..
    Katılıyorum... Çok geçmiş olsun.

Motosikleti
    Yeşil Kubazaki CR1
    Allah beterinden saklasın deyiniz.

High-side düşüp ayağını, bileğini kıran bir arkadaşımızın haberi vardı bugün forumda...

Geçmiş olsun...

Atlatmanız konusunda ise fizik kuralları gereği neyin yanlış yapıldığını irdelemenizi tavsiye ederim. Böylece olası korkularınızı bertaraf edebilirsiniz.

Düşünceler başka yerdeyken 10 km/h ile bile motoru yatırmayı başarmış biri olarak söylüyorum ... Düşüşünüzü fizik kuralları gereği açıklamaya çalışınız... Benimki, karşıma çıkan araba neticesinde panikle ön frenlere asılmaktı... evet, acemiceydi...

Duygusal durumumuz fiziğin ve motosikletin çok da umrunda olmuyor...

Motosiklet sürüş tekniği ve fizik kuralları gereği, hakikaten o hızla o virajı dönmek mümkün değil miydi, yoksa, frenleme olsun, yatış tekniği vs, artık her ne nasıl yapılması gerekiyorsa, atladığınız bir nokta var mıydı ... Başka bir ifadeyle, tüm dikkatiniz yolda olsaydı o hızla o virajı yine mi alamazdınız; alabilecek olsanız, neyi nasıl doğru yapardınız.. bunları irdeleyiniz...

Kazanın motosiklet sürüş tekniği açısından açıklamasını kendi kendinize yapmanız olası korkularınızı atmanıza yardımcı olabilir düşüncesindeyim.

Tekrar geçmiş olsun. Allah beterinden saklasın.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)