Çok geçmiş olsun, bir süre viraja giremeyebilirsin sonra gececek...
geçmiş olsun, ben kazamda omzumu kırdığım için senin tam tersini düşünüyordum, 45 gün geçse de sürmeye başlasam, ve o gün geldiğinde oruç tutan bir tiryakinin sigaradan bir nefes alması gibiydi (bu arada çoktandır kullanmıyorum sigara)
bende durum şöyle oldu, bir kere ufak hasarlı kazaların çok faydalı olduğunu düşünüyorum, sonrasında sürüş temponuzu, aldığınız riskleri gözden geçirerek daha defansif sürüyorsunuz ki bu durum 3-5 ay içinde azalarak zamanla kayboluyor.
bir diğeri kazada sola yattığım için sola virajlarda sağ viraja göre daha çok tedirgin oluyordum, bu da zamanla azaldı
kaza yaptıktan sonra tamamen iki tekere veda eden arkadaşlar da fakat bu durumu leyhinize de kullanmak mümkün
Allah beterinden saklasın deyiniz.
High-side düşüp ayağını, bileğini kıran bir arkadaşımızın haberi vardı bugün forumda...
Geçmiş olsun...
Atlatmanız konusunda ise fizik kuralları gereği neyin yanlış yapıldığını irdelemenizi tavsiye ederim. Böylece olası korkularınızı bertaraf edebilirsiniz.
Düşünceler başka yerdeyken 10 km/h ile bile motoru yatırmayı başarmış biri olarak söylüyorum ... Düşüşünüzü fizik kuralları gereği açıklamaya çalışınız... Benimki, karşıma çıkan araba neticesinde panikle ön frenlere asılmaktı... evet, acemiceydi...
Duygusal durumumuz fiziğin ve motosikletin çok da umrunda olmuyor...
Motosiklet sürüş tekniği ve fizik kuralları gereği, hakikaten o hızla o virajı dönmek mümkün değil miydi, yoksa, frenleme olsun, yatış tekniği vs, artık her ne nasıl yapılması gerekiyorsa, atladığınız bir nokta var mıydı ... Başka bir ifadeyle, tüm dikkatiniz yolda olsaydı o hızla o virajı yine mi alamazdınız; alabilecek olsanız, neyi nasıl doğru yapardınız.. bunları irdeleyiniz...
Kazanın motosiklet sürüş tekniği açısından açıklamasını kendi kendinize yapmanız olası korkularınızı atmanıza yardımcı olabilir düşüncesindeyim.
Tekrar geçmiş olsun. Allah beterinden saklasın.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)