metinkilic adlı üyeden alıntı
Ben daha önce de yazdım. Hepimiz bu camianın içindeyiz, ancak en büyük kazıkları hep birbirimize atıyoruz. Motor alım satımında, ekipman, yedek parça, aksesuar dahil. Olması gerekenden çok pahalı fiyatlara satılıyor. Aslında ülkemizde bayağı bir pazar oluştu. Ciddi, kurumsal bir firma bu sektöre bir girse tüm esnafların tozunu arttırır. Örneğin Lois veya FC-MOTO gibi. Motomaks ilk kurulduğunda çok sevinmiştim. Her ilde bayilik açacaklar, kurumsal olacaklar, kazık yemeyiz diye. Ancak ne çeşit var, ne stok, ellerindekini itelemeye çalışırlar.
Sarf malzemelerinde de öyle, yağ, yağ filtresi, hava filtresi, buji vb.alacaksanız farklı farklı mağazalardan acayip anormal fiyatlar çıkıyor. Kör tuttuğunu öper misali.
Klasik yurdum esnafları. Hepimiz bunların tezgahından en az bir kere geçtik. Bazılarımız hala geçiyor. Aslında internet denen muhteşem bir oluşum elimizin altında. Tüm dünya fiyatlarını görebiliyorsunuz. Fiyat karşılaştırması yapıp hangisi makul ise ondan alma imkanımız var. Ben kesinlikle öyle yapıyorum. Yurt içinden pek bir şey almadım bu güne kadar. Louis sağolsun.
Birde esnaflara en büyük eleştirim, gelen müşteriyi adam yerine koymamama, küçümseme, aşağılama vb.tarzı davranışlar sergiliyorlar. Kaç kere şahit oldum. Genç bir kardeşimiz gelip kask alacaktı, bir şeyler soruyor, öğrenmeye çalışıyor, hevesli. Çocuğa resmen it muamelesi yaptılar. Yanıma çağırıp bir saat bilgilerimi anlattım, öğüt verdim, yol gösterdim. Çocukcağız ne kadar sevinmişti. Ben 52 yaşındayım. Mağazada bana bile "NE VAR BİRADER" diyen (kendisi 20-25 yaşlarında) adam gördüm. O yüzden herkese tavsiyem, önce internette araştırsınlar, bilgi sahibi olsunlar, ondan sonra mağazalara gitsinler.