Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Herkese selamlar; Motor sevdasına yeni başlayacağım.YARDIM

REKLAM ALANI
    BrazenBull - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA YZF R25 > SUZUKİ GSR 600 ABS (2008)
    Herkese tekrardan selamlar uzun zamandır bir motosiklet sahibi olmak istiyorum ancak çekincelerim var ist. trafiği zamanımın çoğunu yolda geçirmeme sebep oluyor. Uzun süre dağ bisikleti sürdüm 14-20 yaşıma kadar ancak motosiklette hiç deneyimim yok bu yüzden çekiniyorum olurmu olmazmı öğrenciyim çalışıyorum vitesli motosikleti öğrenmemi sağlayacak uygun fiyatlı öğrenene kadar kırıp dökebileceğim bi motosiklet varmıdır 1-3 bin tl ayırabilirim bu konu için. Ayrıca Ağır Vasıta tamircisiyim (çırak veya kalfa desek daha doğru olur) bi yandan da ucuza kazalı motor alıp toplamayı düşünüyorum seyehat için değil öğrenmek için (eğer bazı aşamaları öğrenebilirsem kendime ait bi custom street motor yapmak istiyorum hayallerimden birisi bu gerçeğe dönüştürmek istiyorum açıkçası).Bu konuda fikirlerinizi paylaşırmısınız. Herkese İyi günler

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Eagle7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT
    Hayırlı olsun. Bütün sorularının cevapları var forumda.
    BrazenBull bunu beğendi.

Motosikleti
    Forumlara pek aşina değilim bulamadım açıkçası

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    xmax_250 ABS 2015 + Sepetli 52 litre
    ayıdığın bütçeni yazsan bizde sana motosiklet önersek hatta scooter seni daha çok memnun eder diye düşünüyorum
    BrazenBull bunu beğendi.

Ehliyeti ve ekipmanı al önce kardeşim ki hayallerini görebilesin ☺
    BrazenBull bunu beğendi.

Motosikleti
    Sadece motosikleti sürmeyi temel yetenekleri geliştirmeyi istiyorum. Vitesli bi motosiklet alarak başlamak daha sonra sıkıntı çekmek istemiyorum tek başıma seyehat etmeyi uzun yol araç sürmeyi seviyorum, çalıştığım yer hadımköy ve etrafı boş alan dolu(cross fiyatları çok uygun sizce cross a girmelimiyim öğrenmek için) bütçemde 1-3 bin tl arası

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:17 ----------

B sınıfı ehliyetim uzun süredir var hergün araçla trafikteyim ehliyet almada problem yaşayacağımı sanmıyorum + daha 1 defa motosiklete bindim çok küçükken hiç sürmedim yani :(

Ali Bircan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    motor mu, ne motoru ? motor ne arar la ögrencide
    Alıntı BrazenBull adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sadece motosikleti sürmeyi temel yetenekleri geliştirmeyi istiyorum. Vitesli bi motosiklet alarak başlamak daha sonra sıkıntı çekmek istemiyorum tek başıma seyehat etmeyi uzun yol araç sürmeyi seviyorum, çalıştığım yer hadımköy ve etrafı boş alan dolu(cross fiyatları çok uygun sizce cross a girmelimiyim öğrenmek için) bütçemde 1-3 bin tl arası

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:17 ----------

B sınıfı ehliyetim uzun süredir var hergün araçla trafikteyim ehliyet almada problem yaşayacağımı sanmıyorum + daha 1 defa motosiklete bindim çok küçükken hiç sürmedim yani :(
    Cross düşünüyorsan kuba black cat alabilirsin iyi diyolar
    BrazenBull bunu beğendi.
    Kes traşı, ver kontra'yı!

Motosikleti
    vento100
    Hosgeldin . Once biraz kafani sisiricem
    Ekipman herseyden daha onemli yani kask mont eldiven bot vs. Kask en olmazsa olmazi.
    Sonra ehliyet onemli. Motosiklet kullanmak araba kullanmaktan cok farklidir. Motosikletin fiziksel tepkileri gidisi durusu donusu cok fark eder. Zamanla alisirsin. Alisana kadar kendini frenlemelisin. Altinda mobilet bile olsa tehlike cok buyuktur bunun farkinda olmalisin.
    Ilk motor olarak scooter oneririm. Artilar:
    Acemi motorcu oldugun icin vitesle debriyajla ugrasmadan trafige ve yola odaklanirsin
    Eksiler:
    Kucuk teker risklidir
    Belirttigin butceye alabilecegin scooter bakim onarim masrafiyla seni uzer
    Uzun yol imkansiz degil ama imkansiza yakin

Simdi gelelim beklentine uygun motora:
    Bajaj boxer 150
    Cunku butcene uygun vitesli saglam uzun yola gelir

Ben bu butceye cross onermem.uzun yolu cok konforlu degil
    Tekrar hosgeldin

Motosikleti
    Hoşbulduk ne demek bilgi bilgidir yeni başlayacağım sonuçta Kafamdaki plan şu şekilde; çalıştığım yer arazi bakımından yoğun ve geniş bir alan amacım trafiğe hemen atılmak değil sadece motosikleti anlamak sürüş kabiliyeti kazanmak istiyorum tamirden anlıyorum az çok bu yüzden bakımla falan uğraşma gibi diğer insanlara göre zahmet gelebilir ama bana göre keyif verici bir durum bu yüzden bana vitesli motoru öğrenebileceğim toprak yolda gidebilecek düştüğünde veya bi parçası arızalandığında kırıldığında vb. çıkması veya muadil parçası ucuz 50-70 km max yapsın yeterli. uzun yol sevdiğimi yazmıştım bu şimdiki alacagım motorla yapmak istediğim bir yolculuk değil tanıdığım bir abimde Ducati 696 monster var ileride nasip olursa onun motorunu satın almayı düşünüyorum tabi ki iyice öğrendikten sonra Ekipmana falan değinecek olursak standart koruyucu ekipmanları alacağım zaten (1-3 bin tl sadece motora ayırabilirim).Sadece motor konusunda asfalta çıkmadan (ehliyeti alana dek) öğrenmek ve sürüşü anlamak

Motosikleti
    Jawa 250 cafe racer
    Bajaj boxer 150 oneririm bende saglam motor kolay sikinti çıkarmaz ve en temel bi motosiklet yani cogu seyi rahatlikla öğrenebilirsiniz ayrica motorun cani cikmaya basladiginda de onu kesip bicip biseylere çevirebilirsiniz bajaj boxer icin scrambler cafe racer tarzi motosiklet yapan ugrasan baya var ancak en onemlisi nerde surerseniz surun ekipman diyeceğim

Motosikleti
    nc750x
    Alıntı BrazenBull adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Herkese tekrardan selamlar uzun zamandır bir motosiklet sahibi olmak istiyorum ancak çekincelerim var ist. trafiği zamanımın çoğunu yolda geçirmeme sebep oluyor. Uzun süre dağ bisikleti sürdüm 14-20 yaşıma kadar ancak motosiklette hiç deneyimim yok bu yüzden çekiniyorum olurmu olmazmı öğrenciyim çalışıyorum vitesli motosikleti öğrenmemi sağlayacak uygun fiyatlı öğrenene kadar kırıp dökebileceğim bi motosiklet varmıdır 1-3 bin tl ayırabilirim bu konu için. Ayrıca Ağır Vasıta tamircisiyim (çırak veya kalfa desek daha doğru olur) bi yandan da ucuza kazalı motor alıp toplamayı düşünüyorum seyehat için değil öğrenmek için (eğer bazı aşamaları öğrenebilirsem kendime ait bi custom street motor yapmak istiyorum hayallerimden birisi bu gerçeğe dönüştürmek istiyorum açıkçası).Bu konuda fikirlerinizi paylaşırmısınız. Herkese İyi günler
    Motosikleti sürmeyi öğrenmek kolay mükemmelleştirmesiyse zordur. Zaman alır sonu gelmez. Hep iyinin daha iyisi vardır. Motosiklet her ne kadar sürdüğümüz an için varolsada aslında hep yarınımıza süreriz. Kırıp dökerek öğrenirim fikrini düşünme. Sonuçta ucuz bir şey alıp kırıp döküp sonrada binlik motora geçecek değilsiniz. Başlangıç motoru deyip geçmeyin adamı hepten soğutabilirde. Kırıp dökülen hayalleriniz ve motor sevginizde olabilir. Motosiklet kırılıp dökülerek öğrenilmez. Aksine kırmadan dökmeden sürmeye çalışılarak öğrenilir.

Demek istediğim alabildiğiniz en iyi başlangıç motorunu alırsanız daha sağlam kalıcı iyi bir giriş yapmış olursunuz. 1-3000 tl ye alacağınız 125-150 lik bir motorda olsa sonuçta bununla en az 10 bin km yol yapacaksınız. Trafiğe çıkacaksınız. Hayatınız=3000 tl lik motor üzerinde olacak. Sonuçta en ciddi riskler bu en ucuz dönemde yaşanacak üstelik en keyifli anlarıda. Tüm bu maceraları dandik bir motorla yaşarsanız asıl heyecanı kaçırmış olabilirsiniz. Ybr, Cbf lerede bakın. 2. El olsa bile derim.

Not: Ehliyet, eğitim, kıyafeti yazmıyorum bile...

ByYlmzZz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bir Süre Yok
    ben motor aldığımda ne sürmeyi biliyordum ne ehliyetim vardı..hiç doğru davranış değil biliyorum ama üstüne bindim ve sürmeye başladım eşimi de aynı gün gezdirdim tabi hemen ekipman topladım ama ehliyet hala yok.yani anlayacağın becerin varsa aynı gün sürmeyi öğrenirsin..ama ancak sürmeyi öğrenirsin gelişmek için ders almak gerek..

Motosikleti
    Yeşil Kubazaki CR1
    Yeni başlayacağın için sıfır motosiklet al. Motor sana alışırken sen de motora alışırsın.

Kuba tavsiye ederim; dereye de gelir tepeye de.

Bir de, öğreninceye kadar kırıp dökebileceğin motor demişsin; stunt falan çalışmaktan bahsetmiyorsan, öyle düşe düşe motosiklet öğrenmeye kalkma derim.

Düşmeden öğrenmeye bak.

Ekipmansız binme.

İyi sürüşler.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)