Bursa'da ITU vardı da biz mi gitmediq
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:05 ----------
yalnız başlığı görünce gps cihazı reklamı zannettim :D
İzmire gözünüzü dikmeyin sakın buranın da 5 6 yıl içinde istanbuldan bi farkı kalmayacak.
Bende mudanyayı sevemedim bir türlü.Küçücük,daracık sokaklar.Yazın trafik derdi de park derdi var,kışın nasıldır bilemem.Teyzemler mudanya da yazın gittik 1 saat arabayı park edecek yer bulamadık 3 sokak ileriye park ettik.
Eğitimimi tamamlayıp izmire yerleşeyim hayalim vardı. 3 arkadaş atladık izmire gittik istanbuldan. 3 şerit tek yön yolda sağ şeritten gidiyoruz ne arkada ne önde araç yok. Adam geldi emniyet şeridinden geçti bizi. Biraz daha ilerledik adam sıkışık trafikte 2 şeridi ortalamış gidiyor. Bunun gibi 4-5 garip olay yaşadık.
Sonra izmirle ticaret yapan bir arkadaşla konuştuk. Ne parasını zamanında alabilmiş ne de siparişler zamanında hazırlanmış. 2-3 seferden sonra izmiri çıkartmış zaten listeden.
Sonuç olarak izmirde listeden silindi. Avrupaya ayağı atabilirsem diye umuyorum sonu izmir gibi olmaz umarım.
hem istanbulda hemde mudanyada yaşayan biri oalrak gayet net söylüyorum ki mudanyada yaşayamam. bursa da adam gibi bir iş bulmak yalan, maaş skalası istanbulun altında, trafik deseniz mudanyanın girişi kilit, özellikle havalar birazcık iyi ise ve hafta sonu ise bursanın tamamı mudanyada... denize sıfır evim var ama önünde park yeri yok...
bütün çocukluk arkdaşlarım mudanyanın yerlileri... hepsi iş ve maaş konusunda sıkıntı çekiyor.
kışın sokaklarında in cin top oynar, bir allahın kulunu bulamazsın, akşamları yapacak bir şey yoktur sahile gidip çekirdek çitlemek rüzgardan poyrazdan imkansızdır, yazın ise bursa akar sahile... bu seferde yürüyemezsin.. kısacası mudanya yalan oldu.
Mesele istanbul Anafolu meselesi degildir..
İnsanlik meselesidir..Adi suc ortalamasi istanbula yakin anadoluda girla sehir var..
Biz iki tip insan modelini yetirtirmeye devam ettikce bu sorun anadoludada her yerde de devam edecek..
1.insan tipi, diger insanlara saygili, haramda gozu olmayan, calmayan cirpmayan ( buraya parantez acayim eger sen hastaneyi, devleti, sigorta sirketini arkadasini 100 tl icin dolandiriyorsan yibe uckagitcisin)
2. İnsan tipi calismayan, uretmeyen cahil ve zararli insan tipi..
Simdi anadolunun ner?sine gidersen git 2. İnsan tipinden orada yokmu..cok var..
Kanada da varmi..? Cok az varki adi suc orani dipte..
Demekki biz insan yetistirme konusunda cahil ve kotu bir milletiz..
Herseyden onemlisi kotuye ceza vermeyi ve Kotunun cazip birsey olamayacagini bile beceremiyoruz..
Bu millet fazla uyanik ve calismadan kazanmaya odakli zengin muteaahhidi de dahil...
Bu kadar acgozlulugun bedelini tabiki odeyecegiz..
Bizim burda da çalınma olayı 1 kere oldu o da toplu vurgun gibiydi. Bi akşamda 11 motor çalındı daha sonra hepsi bulundu, ufak yerde yaşamanın avantajı sanırım. Onun dışında bisiklet falan çalınır onları da roman çocukları falan çalar gezer gezer atarlar bi köşeye. Dere boyunda falan bulursun ya da üstündeyken peşinden koşarsan falan atar kaçar. :D
Arkadaşlar mudanyanın kilit olduğunu lütfen söylemeyin allah aşkına istanbula göre bir bakın
Kastım mudanyaya gelin değil istanbuldan bahsediyorum
Lütfen siyaset yapmayalım arkadaşlar
Suzuki AN125 47000Km,Sym Gts 250ievo 4000km,CBR 125 6500Km, ,Kawasaki Ninja 250R 14000km
Yamaha Xmax250 ABS 7000km, KTM Duke 200 ABS 3100km Yamaha Xmax250 8000km, Xj6n 18000km Xmax 250 Yollarda..
Demek şehir seçmede ilk kriter trafikmiş de biz bilmiyormuşuz. Bir İzmir'li olarak çok şey yazarım ama gerek yok.
ahaha çok güldüm buna. yazı da çok güzel olmuş. askere gitmeden önce istanbulu çok seviyordum ancak son 2-3 senedir istanbuldan bıkmaya başladım kalabalık, trafik, hayat pahalılığı yüzünden. ayrıca memleketim de bazı kıytırık mesleklerin benim istanbulda aldığım maaş kadar ya da daha fazla aldıklarını da öğrendikten sonra iyice dumur oldum.
artık güzel temiz ve daha sakin bir yerde yaşama hayali kuruyorum.
Aşırı hız ve dikkatsizlik motorcunun en büyük düşmanıdır.
[/COLOR]Aslen bir gemlikli olarak, Bursanın gözünü seveyim, çok haklısınız. İstanbul çok fazla göç alıyor ve alınan göçlerin çoğu alakasız ve ne yazık ki (alınmaca yok) gereksiz göçler.
Bu da gelişmenin düzenli olarak kentlere dağılmamasından kaynaklı. Bakın ciddi söylüyorum, istanbula araba falan yetmiyor. Öğlen 12 de haftaiçi trafik oluyor.
Her zaman diyorum istanbul yaşanacak bir şehir değil. Heleki bizim gibi orta ve dar gelirli insanlar için. İstanbula gelip en fazla 1 hafta kalıp işini halledip gidecen arkadaş. Ciddi söylüyorum ben her istanbuldan yaşadığım şehire geldiğimde kendi kendime "Biz burada kral gibi yaşıyoruz" diyorum.
İş. Uçak teknisyeniyim. Balıkesirde bir ara özel firma bakım üssü kuracaktı ama nasıl güvenilir ki? İnanin az daha imkanım olsa silivriye veya o taraflara taşınır yolada razı olurum.
gerek mudanya olsun gerek gemlik olsun motoru dışarı bırakıyorlar çünkü herkes birbirini tanıyor kim ne derse desin bursa güzel heryer yeşillik ayrıca ben bilecik kadar rahat bir şehir görmedim adam r25i dışarı bırakmış sabaha kadar hiçbir önlem alınmadan dışarda ben bıraksam sabaha kadar gözüme uyku girmez ayrıca bir çok motoru ekstra kilitleme parçalarını geçtim direksiyon kilidinden bile kilitlemiyorlar
Motor çalınmasın diye düzen bozulmaz kasko yaptırılır.
Suzuki AN125 47000Km,Sym Gts 250ievo 4000km,CBR 125 6500Km, ,Kawasaki Ninja 250R 14000km
Yamaha Xmax250 ABS 7000km, KTM Duke 200 ABS 3100km Yamaha Xmax250 8000km, Xj6n 18000km Xmax 250 Yollarda..
Bir çok sebebi var. İşsizlik, refah seviyesi ve nüfus yoğunluğundan dolayı her çeşit insanı barındırmasından dolayı hem canımıza hem malımıza kastedebiliyorlar. Diğer şehirlerde bunların olmayacağının garantisi yok ama olsa bile hadi toplanın artık şurada yaşıyoruz demekte kolay bir karar değil. Belkide ben yeteri kadar cesur değilim bilemiyorum.
herkes Bursa ya gitsin oranında İstanbul dan farkı kalmasın.. kısaca nerde çokluk orda pokluk :D
Samsunda bu motor hırsızlığı pek olmuyor, olursa genellikle apaçi semtleri dediğimiz taraflarda oluyor.Şehir merkezinde bir kere bile çalındığını duymadım.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)